Tes VI-Aweaking of the Dead king[zapisy do sezonu 1 i przedstawienie]

5060440287.jpg

WSTĘP

Cała historia będzie dziać się 50 lat po wydarzeniach w Skyrim, gdy Ulfric Gromowładny został królem. Niedługo udał się w podróż, w której niespodziewanie znalazł dziwną grotę. Wydawała się stworzona i obrobiona przez wszystkie znane nam rasy.

Zauważył, że na dziwnym stole leży tajemniczy magiczny kielich zdobiony złotem, a obok niego dziwna fiolka z wielobarwnym płynem. Ulfric bezmyślnie napił się z tego kielicha, po czym zmarł. Jego straże jak za sprawą czarodziejskej różczki polegli koło siebie.

Nie jest to jednak koniec historii. Ulfric nie zginął, lecz napadł w wieczny sen, z którego miał się przebudzić wraz ze swoimi strażnikami, aby spowrotem wstąpić na tron. On jednak nie myślał o powrocie do władzy pokojowo. Chciał on bowiem zawładnąć całym Skyrim zaczynając od zabicia nowego uzurpatora - Xawana I.

MECHANIKA

Ok, zacznijmy więc. Będzie 15 Obrońców Króla, 4 Szpiegów Thalmor'u oraz oczywiście 1 król Xawan. Do tego dojdzie Mistrz Magii z Zimowej Twierdzy (również w liczbie 1).

OBROŃCY KRÓLA

1.Zwykły Wojownik- jest to zwykła jednostka, która może głosować za wykryciem, który z nas jest szpiegiem.

2.Skaut- jest szybki i zwinny. Może raz na 3 dni (jeżeli będzie próba jego zabójstwa) uniknąć śmierci i wykryć tego szpiega. Wtedy zostanie wtrącony do lochu na 2 dni i po tych 2 dniach odbędzie się głosowanie, czy skrócić go o głowę czy wypalić oczy

(gdy wypala się oczy szpieg pozbawiony jest jakich kolwiek działań, chyba że Mistrz Magii go uleczy).

3.Berzerker - Jest to bardzo silny wojownik, który raz na 5 dni może zabić jednego człowieka i jeśli zabiję szpiega, to szpieg natychmiastowo odpada, a jeśli 3 razy z rzędu berzerkerowi nie uda zabić się choćby 1 szpiega, trafia do lochu na 7 dni.

4.Zwykły Mag - Może raz na 5 dni użyć jasnowidzenia i zobaczyć, czy wybrana osoba jest szpiegiem, czy nie.

SZPIEDZY THALMOR'U

1.Nadzorca - Może 1 raz na 10 dni spróbować przeciągnąć obrońcę (tylko musi najpierw napisać do MG-Mistrz Gry , wtedy wykonam rzut kostką: jeżeli będzie 3-8 - nie przyłączy się do ciebie, jeżeli powyżej 8 - przyłączy, poniżej 3-0 - zostajesz wykrywany i do lochu).

2.Zabójca - Raz na 3 dni może spróbować kogoś zabić (musi napisać do mnie czyli MG i wtedy wykonam rzut kostką tak jak nadzorca, 3-0 - do lochu , 3-8 - nic się nie dzieje - zabójcy udaje się uciec , powyżej 8 - zabójstwo udane).

3.Złodziej - Raz na 2 dni zabiera broń strażnikowi i on nie może się bronić ani atakować, a tylko może głosować ( też trzeba napisać do mnie i 12-5 - udane, a 5-0 - nie udane i nic się nie dzieje powyżej) .

Dobrze więc: Berzerker i Skaut muszą do mnie napisać w razie użycia umiejętności zabicia kogoś lub uniknięcia zabójstwa.

UWAGA

Król będzie udawał obrońcę i nikt nie będzie wiedział kto to jest .

Mistrz magii - raz na 7 dni może kogoś wskrzesić. Jest to postać neutralna, więc może być z obrońcami lub z szpiegami.

Zgłaszajcie się gra startuję jutro czyli 5 maja o 15:15 w sobotę, chyba że będzie mało ludzi

ZASADY

1.W trakcie gry nie ujawniamy swojej profesji.

2.Do 20:10 piszemy komu odciąć łeb i sprawdzić, kto jest szpiegiem

3.W razie chęci zabójstwa, wszelkie wiadomości do mnie poprzez PW.

4.I oczywiście dobrze się bawić :)

Serdecznie zapraszam do do gry. Polecam Pomagał mi Facos14

post-15970-0-52705600-1336162507_thumb.j

Ortografia się kłania ^^ (zdania zaczynamy z dużej litery i stawiamy przecinki).

Zróbcie jeszcze gre forumową na podstawie Simsów....

Pytanie.

Czy mógłbym grać tu i w 2 sezon mafii?

Bo yang zrobił tak że się wylatuje z gry.

Wiesz dla mnie możesz grać tylko żebyś raz na dzień coś napisał.

Ortografia się kłania ^^ (zdania zaczynamy z dużej litery i stawiamy przecinki)

Na koncu zdania stawiamy kropke. Jak juz zaczynasz kogos poprawiac, to chyba sam powinienes poprawnie napisac zdanie?

A sama gra to kolejna wariacja na temat wilkolakow, nie za duzo tego?

Pytanie.Czy mógłbym grać tu i w 2 sezon mafii?Bo yang zrobił tak że się wylatuje z gry.

Wydaje mi się że nie, ponieważ nie byłbyś w stanie aktywnie uczestniczyć w 2. grach. A potem wybrałbyś "tą lepszą" i przestałbyś grać w "tą gorszą", przez co inny gracze dostaliby po d*pie, za przeproszeniem :P

A sama gra to kolejna wariacja na temat wilkolakow, nie za duzo tego?

Dzz wiem jest to bardzo podobne do wilków ale przed chwilą to wymyśliłem i pomyślałem że to fajny pomysł.

Na koncu zdania stawiamy kropke. Jak juz zaczynasz kogos poprawiac, to chyba sam powinienes poprawnie napisac zdanie?A sama gra to kolejna wariacja na temat wilkolakow, nie za duzo tego?

Chodziło mi o to, żeby Rexin to poprawił, bo to aż kłuje w oczy.

No i dobrze :). Teraz jest o wiele lepiej.

Może i wymyśliłeś przed chwilą, ale jaki sensu robić pierdylion gier, w których chodzi o to samo tylko są inne nazwy klas. Do tego nawet jest niepoprawna nazwa. Tak jak mówiłem, zrób jeszcze grę opartą na Simsach, albo może Minecrafcie.

Może i wymyśliłeś przed chwilą, ale jaki sensu robić pierdylion gier, w których chodzi o to samo tylko są inne nazwy klas. Do tego nawet jest niepoprawna nazwa. Tak jak mówiłem, zrób jeszcze grę opartą na Simsach, albo może Minecrafcie.

Człowieku uspokój się wszedłeś tylko do tego tematu żeby mnie obrazić? Jeśli tak to nie spamuj więcej razy i do widzenia.post-15970-0-22441300-1336167342_thumb.g

Hantus a może ty się zapiszesz?

No, i o wiele lepiej :D Tak trzymaj!

I bym zapomniał: Zmień nazwę na Awakening of the Dead King

Da się?

Przystopujcie z grami. Nie chcę tu nikogo obrażać, ale po kiego to? I znów ta sama formuła, do tego właściwie "ukradłeś" sobie grę. Mógłbyś chociaż nazwę gry bez TES.

W sumie jeżeli gra będzie jako taka to mi nie będzie przeszkadzać> Pamiętasz ilu ludzi zapisało się na 3 sezon? Brakowało miejsc. Teraz jak będzie więcej uniwersum, to każdy znajdzie coś dla siebie. Moje zdanie takie jest.

Akurat ta gra moim zdaniem to niewypał, bo mechanika jest po prostu słaba. Np. skaut wykrywa szpiega i ludzie mają dopiero głosować czy go zabić - skoro na 100% będzie wiadomo, że to przeciwnik...

Poza tym wszystkie rzuty losowe mają błąd:

3.Złodziej - Raz na 2 dni zabiera broń strażnikowi i on nie może się bronić ani atakować, a tylko może głosować ( też trzeba napisać do mnie i 12-5 - udane, a 5-0 - nie udane i nic się nie dzieje powyżej) .

Czyli jak wypadnie 5 to co się dzieje ?

Grę jak każdą inną trzeba wyszlifować. Choć z tym skautem masz rację :D

A z tym rzutem losowym to literówka, nic więcej :)

Gra ma potencjał, ale jak mówiłem, trzeba ją udoskonalić. Pozdro

Yang ty poprostu tak gadasz bo chcesz żeby grano tylko w twoje gry forumowe sami nie wiemy czy sam to robiłeś więc wiesz.

Yang ty poprostu tak gadasz bo chcesz żeby grano tylko w twoje gry forumowe sami nie wiemy czy sam to robiłeś więc wiesz.

Nie no ja nie mam 5 lat, żeby się tak zachowywać. :P Błędy, które w poprzednim poście wymieniłem są realne i dość poważne, gra jest nieprzemyślana.

chyba poproszę o zamknięcie tematu muszę to mocno ulepszyć