Nie, nie bedziesz musiał. Tak samo zrobiłem u siebie, miałem już podstawke i po prostu aktywuje Ci dodatek. Taniej nie znajdziesz, najtańszy jest chwilowo na cdkeys. Osobiście kupiłem na stronie anet za ok. 120zł żeby dostać boosta na 80 lvl, nie wiem czy kupno na cdekys też go daje.
Co do gry, dzisiaj zrobiłem parę pierwszych fractali. Po WoWie, FFXIV muszę stwierdzić, że nie miałem jeszcze takiej frajdy z gry jak tu. Ciekawe, dosyć niepowtarzalne mechaniki. Teso jest dla mnie zbyt drewniane, podczas expienia bylem w stanie usnąć patrząc na tą bezplciowa walkę. Dodatkowo open world w gw2 cały czas żyje, wszędzie sa ludzie, podczas gdy np. WoW miejscami wydaje sie pusty, przez co nuży.
Nie zapominaj tylko, ze gw2 to trochę specyficzna gra, nie jest to zbytnio typowy mmorpg, ma parę innych rozwiązań, większość została wytyczona wyżej.
Jesli rajdy zrobią na mnie efekt wow jak fractale to myślę, że zostanę w tej grze na dłużej. ![:) :)]()
Także po mojej długiej przygodzie z mmorpg jak najbardziej polecam gw2 jesli szukasz czegoś innego.
A co do prawdopodobieństwa nowego dodatku, jak kupisz ten teraz da Ci to idealny początek jak wyjdzie nowy. W miarę doscigniesz "content", gram ponad tydzień a dalej nie skończyłem jeszcze story z podstawki, dodatku. Nie mówiąc o wbiciu craftingu i ascended setu czy tam legendarnego.
Sorry za możliwe literówki, piszę z telefonu.