TESO czy Wildstar?

Witam, zastanawiam się nad kupnem jednego z tych tytułów, lecz nie mogę się zdecydować. Prosił bym o pomoc i Wasze opinie na temat tych produkcji (proszę by wypowiadały się osoby które miały styczność choć z jedną z tych gier).

Za wszelką pomoc dziękuję. :)

p.s. Jeśli jest to zły dział to proszę o przeniesienie.

powiedz czego szuaksz wgrze..tak bedzie latwiej:)

Chcę po prostu by tytuł był ciekawy i nie został odstawiony po "darmowym" miesiącu :P

W sumie to nie wiem czego dokładnie oczekuję od tych tytułów :rolleyes: Po prostu do TESO ciągnie mnie z tego powodu iż jestem fanem serii TES a do Wildstar to... sam nie wiem co :D

napisałbyś chociaż jakie gry lubisz, ile czasu możesz spędzić przy tych pozycjach, jaki tryb gry preferujesz...

tak na szybko, ESO to single player w świecie MMO, świetna fabuła, questy, ciekawa mechanika gry ale nie uświadczysz tu bardziej ambitnego pve jak raidy, ani pvp - myślę że jeśli lubisz grać solo i nie zawsze masz czas na grę, będziesz się dobrze bawił tym bardziej że jak piszesz jesteś fanem TES, przynajmniej przez pierwsze 3 miesiące, po tym czasie jak już ogarniesz świat, porobisz questy, pograsz trochę pvp to ESO ci się znudzi i wracałbyś tylko przy premierze większych patchów - gra cały czas tanieje więc może będzie to już wersja P2W pff.. miałem na myśli F2P, albo B2P ;)

wildstar - raczej dla graczy hardcore, jeśli nie masz czasu i warunków by grać przynajmniej 3dni w tygodniu po 4godz w regularnych odstępach czasu to sobie odpuść; WS stawia na wspólną grę a granie z randomami mija się z celem więc musiałbyś znaleźć gildię. mimo to jest to świetna pozycja, może nie pogromca WoW'a ani żaden next-gen (jak to niektórzy uważają) ale warto!! BTW, czas gry możesz kupić za kasę ingame więc de facto wydajesz tylko ~100zł na grę i resztę masz za free jeśli poświęcisz trochę czasu).

TL;DR - ESO świetny single player na 3 miesiące (taki skyrim tylko czasami chodzą wokół ciebie inni ludzie, przejdziesz fabułę ew. zrobisz wszystkie q i trud skończony), WS wymagająca gra ale dająca satysfakcję, pozycja zdecydowanie na dłużej

Dzięki Nivis. Przekonałeś mnie do Wildstar, faktycznie na grę mam zamiar poświęcić przynajmniej 4h dziennie przez ok. 4 dni w tygodniu. A jeśli TESO jest faktycznie takim tytułem dla graczy solo, to Wildstar jest bardziej dla mnie.

Dzięki i można zamykać, no chyba że ktoś ma coś jeszcze do dodania.

Zdecydowanie Wildstar, gra jest naprawdę dobra, jedyne co może zniechęcać to strasznie słaba optymalizacja gry więc dobrze będzie jak podasz specyfikację komputera.

Na PVP można się dobrze bawić, ja bawię się wyśmienicie nawet z randomami, natomiast RATING BG, areny z randomami możesz sobie odpuścić, tak samo dungeony, jeśli nie chcesz szybko zniechęcić się do gry bo za trudna to z randomami nigdy na dungeony się nie wybieraj, natomiast adventures z randomami można spokojnie ukończyć nawet na poziomie GOLD

Jeśli chcesz dobrze się bawić to gildia jest w Wildstar musem :)

W teso masz darmowe 30... jeśli kupisz grę i miesiąc subskrypcji. Polecam Wildstara, bo jest to gra godna uwagi.

Dobra jestem zdecydowany na Wildstar. Gdyby ktoś mógł podesłać jeszcze jakiś link do zaufanej stronki z kluczami to byłbym wdzięczny, gdyż na moim "ukochanym" keye.pl Wildstar brakło :(

Fabrykakluczy.pl od zawsze tam kupuje i nigdy nie miałem problemów :)

Też już nie mają :(

box 99zł

http://allegro.pl/okazja-gra-pc-wildstar-standard-cd-i4424576326.html

klucz 115zł

http://allegro.pl/wildstar-standard-edition-cd-key-i4413927830.html

klucz sklep 125zł

http://klucze.inexus.pl/wildstar/standard-edition-cd-key

@down

ja nigdy z allegro problemów nie miałem (po obu stronach) ale nawet jeśli brałbym tego boxa za 99+wysyłka chyba za 9=108zł // najtaniej, na czwartek/piątek by było, gra w folii (więc 100% bezpiecznie) no i lubię mieć pudełka dobrych tytułów (choć edycja wildstara jest raczej uboga, podobnie jak GW2); ale rób jak chcesz. PS: na anglojęzycznych sklepach najtaniej jest za 40$ wersja EU.

Nivis, wybacz że to mówię, ale allegro jest tak pewnym źródłem jeśli idzie o klucze, jak obietnice naszych polityków przed wyborami. A na tym inexus jest trochę drogo.

No ale dobra, dowiedziałem się że na keye.pl klucze mają się pojawić na dniach więc zaczekam.

Też mam taki dylemat i chyba się rzucę na TESO, jak tylko pójdę do pracy. Dlaczego? Ładniejsza grafika, przyjemniejszy gameplay, więcej znajdziek, fajne pvp.

No i mniejsze wymagania, niż Wildstar. :(

Nivis, masz rację nawet jeśli bym kupił boxa + kurier (15zł) to i tak mam najtaniej. Tak więc zamawiam :)

Kurcze, tak się napaliłem ale nie wiem czy gra w ogóle ruszy na czymś więcej niż minimum... Jak sądzicie?

CPU: Intel Core i5 4440S 3.10 GHz

RAM: 16GB DDR3

Karta: GeForce GTX 750Ti 2GB

spokojnie na high (nie ultra) pójdzie, tylko w menedżerze zadań ustaw koligację rdzeni procesora zresztą masz nawet ci temat na reddicie znalazłem:

http://www.reddit.com/r/WildStar/comments/29881t/disabled_cpu_core_0_for_ws_gained_80_more_fps/

porównanie FPS

Dzięki Nivis, lubię Cię :P

Masz tak potężnego PC, który dźwignie wszystko i jeszcze się pytasz?

Grochol ruszy. mam taki sam procek, 8 gb i gtx 660 2gb, co prawda na medium ale gram komfortowo

Masz tak potężnego PC, który dźwignie wszystko i jeszcze się pytasz?

Jeśli chodzi o WS, nie ma potężnych komputerów ;P

Grochol ruszy. mam taki sam procek, 8 gb i gtx 660 2gb, co prawda na medium ale gram komfortowoJeśli chodzi o WS, nie ma potężnych komputerów ;P

Właśnie :P Stąd moje obawy, ale jak tak to spoko. Już zamówiony :)

Witam, zastanawiam się nad kupnem jednego z tych tytułów, lecz nie mogę się zdecydować. Prosił bym o pomoc i Wasze opinie na temat tych produkcji (proszę by wypowiadały się osoby które miały styczność choć z jedną z tych gier).

Za wszelką pomoc dziękuję. :)

p.s. Jeśli jest to zły dział to proszę o przeniesienie.