Teso-dlc

Witam mam pytanko czy płacąc "im "50 zybla pejsejfem co miesiać będę miał dostęp do DLC contentu, czy muszę go kupować osobno za crowny?

Pozdro.

Google nie gryzie:

http://www.gram.pl/news/2015/01/21/the-elder-scrolls-online-bez-wymogu-oplacania-abonamentu-premiera-gry-na-konsolach-w-czerwcu.shtml

Rozumiem że chodzi Ci o płacenie za ESO plus po przejściu na b2p? Jeśli tak, to będziesz mieć dostęp do wszelkich DLC, tak długo jak będziesz mieć aktywne premium.

Możesz również nie płacić za premium i kupić dlc osobno. W przypadku wygaśnięcia aktywnego premium i nie wykupieniu dlc, nie będziesz już mieć dostępu do contentu z DLC.

http://www.elderscrollsonline.com/en-gb/news/post/2015/01/21/your-guide-to-eso-plus-premium-membership

CZyli dostęp będzie martwię się tylko tym że może być podobna sytuacja jak w lotro, czyli że gra darmowa (tutaj b2p) ale w sumie nie było sensu grać bez dlc.

Niestety póki co ciężko powiedzieć :( Ryzyko istnieje. Aczkolwiek wątpię, że powtórzy się sytuacja z lotro, jako że ESO będzie b2p a nie f2p. Bonusów z premi i tak jest sporo już, wątpię więc że dowalą dużo contentu do premiowców.

Wiem tylko, że jeśli ktoś planuje grać na premce, to warto już teraz szukać okazji na tanie game tajmy do eso, bo po 13 marca zmienią się automatycznie na premkę, a cena za 30dni premki ma wynosić 12,99 euro.

ud1d5bknuoe1.png

najbardziej opłacalny dla Polaków jest zakup w GBP, najmniej opłacalny w $

Myślę że z tymi DLC sprawa będzie wyglądała podobnie jak w TSW, więc jeśli interesuje cię endgame raczej trzeba będzie kupić. Mimo wszystko gra (zapłaciłem 62zł) oferuje i tak więcej lepszego i ciekawszego contentu niż GW2 (za którego dałem w dniu premiery ~160zł a dziś to koszt jakiś 100zł) - polecam przynajmniej 1 postacią robić wszystkie questy bo choć w perspektywie otrzymywanego expa jest słabo, fabuła i satysfakcja jest większa. Co do suba to nie znamy jeszcze cen za walutę w sklepiku ale wątpię czy bonusów jest tak sporo; DLC wolałbym mieć na stałe więc raczej kupię w sklepie aniżeli wybiorę tymczasową subskrypcję, bonusowa waluta (tu zależy jaki będzie jej koszt z osobna), 10% exp, craft, gold to taki mały gratis. Co do opłacalności to na allegro prepaid 60dni kosztuje 84zł więc powyższe ceny z tabelki są co najmniej mało atrakcyjne.

za królową Ayrenn i Aldmeri Dominion ;)

Co do opłacalności to na allegro prepaid 60dni kosztuje 84zł więc powyższe ceny z tabelki są co najmniej mało atrakcyjne.

Temu właśnie radzę "stackować" teraz game time, bo za miesiąc będzie już można kupować premkę jedynie z oficjalnego sklepu gry, a game time cards znikną. Póki co odnośnie cen Eso plus znalazłem jedynie info, że ceny będą się zaczynać od 12,99euro za 30 dni, co by się pokrywało z tabelka powyżej i zakładam że reszta cen będzie jeśli nie taka sama, to bardzo zbliżona.

Jezeli nie bedzie mozliwosci kupowania premki w "sklepiku" IS to gra tak czy tak nie przyciagnie ludzi na dluzej niz do kolenych dlc....

Wydaje się, że system będzie analogiczny do tego w DCUO który moim zdaniem jest spoko tak swoją drogą.

sam zastanawiam sie czy warto wracac do Eso , gralem jak tylko wyszla kupilem nawet 60 dni z czego pogralem 2 tygodnie a reszta przepadla sama w sobie nie grajac ;] , niech ktos mi powie z obecnie grajacych czy warto wracac do Eso nawet teraz przykladowo oplacajac 1 miesiac do f2p ?? ma ten tytul jakas przyszlosc czy nadal nie wnosi nic nowego ??

Wszystko zależy od tego z jakiego powodu przestałeś grać? Może być tak, że żadne zmiany w grze nie zmienią twoich odczuć względem gry, bo może zwyczajnie nie być w Twoim typie. Mechanika gry się nie zmieniła, poprawiono błędy i patche idą w kierunku balansu klas. Nie wiem jak to faktycznie jest z tym dysbalansem na VR, jako że ja wciąż jestem low levelem.

Gram od 1,5 tygodnia, ale dzień w dzień zarywam nockę, bo nie mogę się oderwać od grania :)

Aczkolwiek jest to tylko moje subiektywne odczucie i nie powinieneś się nim za mocno sugerować.

Ja się bawię świetnie grając bez spiny for fun.

http://allegro.pl/the-elder-scrolls-online-60-dni-prepaid-teso-i5103721192.html najtańszy game time card w necie. Jeśli ktoś planuje zakup eso plus, to chyba ostatni moment na tanie zakupy.

Witam mam pytanko czy płacąc "im "50 zybla pejsejfem co miesiać będę miał dostęp do DLC contentu, czy muszę go kupować osobno za crowny?

Pozdro.