Witam. Planuję kupono TESO, ale moim pytaniem jest - Czy powinienem kupować dodatki od razu czy po przejściu samej podstawki? Dadzą mi coś one w początkowej fazie gry?
TESO dodatki
Ja mam tylko podstawkę, ale jest ona dosyć spora wystarcza na długi czas, jeśli chodzi robienie questów, farmienie przedmiotów. DLC dają ci dodatkowe zoony i parę setów, dostajesz też nowe skill line (nowe "dzrzewka" z umiejętnościami gildii złodziei i mrocznego bractwa). DLC mają swoje questy, daily i dodatkowe możliwości np. sprzedawania kradzionych przedmiotów, otwieranie dodatkowych skrzynek (gildia złodziei), zleceń na zabójstwo. Masz wstęp do dodatkowej lokacji na pvp z dlc Imperial City. Dodatek Morrowind oferuje dużą mapę, nowe questy, nowe sety, nowe instancje, nowa klasa postaci (warden) i battlegroundy (4v4v4).
Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z teso to zbyt dużej różnicy nie zauważysz czy byś miał wszystkie dodatki i morrowind czy nie miałbyś ich wcale, chociaż po pewnym czasie np. gdy będziesz się "ubierał" to zabraknie dostępu do niektórych setów. Za jakiś miesiąc mam w planach kupienie morrowind i/lub eso+. Eso+ to jest nieobowiązkowy abonament który daje ci dostęp do wszystkich dlc jakie wyszły (bez Morrowind bo to niby dodatek), 10% exp, 1500 crown coins (waluta za którą można kupować dlc, mounty, przebrania, domy itd.), craft bag (oddzielny plecak w którym gromadzisz zebrane materiały - nieskończenie duży) oraz 2x miejsce w banku.
Paczka 4 dlc kosztuje chyba 5500 crown coins (120 zł), a już zapowiedziano kolejne 2 dlc w tym roku, więc eso+ wydaje się całkiem rozsądnym zakupem (cena 50zł/miesiąc jeśli kupujesz jednorazowo, paczka eso+ za 90 dni wychodzi 45zł za miesiąc). Całkiem dobrym pomysłem jest też znalezienie taniego teso gold edition (ostatnio były promocje 70-80zł) dzięki któremu nie musisz się martwić później o kupowanie dlc.
Witam. Planuję kupono TESO, ale moim pytaniem jest - Czy powinienem kupować dodatki od razu czy po przejściu samej podstawki? Dadzą mi coś one w początkowej fazie gry?