Teso eu?

Witam!

Mam problem natury technicznej, otóż wydawało mi się, że istnieje wersja EU TESO, jednak, kompletnie nie wiem skąd ją wziąć, jak ściągam launcher z oficjalnej strony, pokazuje mi się, że jest to wersja NA. Czy coś się zmieniło i jest teraz tylko jeden global, czy jak? (Widziałem dużo tutoriali jak włączyć wersje EU z NA, lecz nie mogę znaleźć opcji "megaserver" w ustawieniach launchera (czyt. nie ma jej).

Przy okazji spytam też o co chodzi z tym lvl "scalingiem", rozumiem, że cała mapa i wszystkie instacje są dopasowane do lvl mojej postaci (jak w kazdym TES), tak? Chciałem się upewnić ;)

pozdr

Odpal Launcher na wersji NA i ręcznie zmień server przy ekranie logowania do gry :)

Dokładnie uruchamiasz z launchera NA i w menu logowania zmieniasz z live na live-eu i cieszysz sie gra na europejskim serwerze :)

co do tego lvl scalingu to dokładnie tak jak myślisz.

U mnie po ustawieniu live EU, nie było postaci które wcześniej miałem, musiałem ustawić live, zalogować się, wylogować, ustawić live eu, zalogować. Czary mary wszytko postacie są na miejscu.

mam podobnie od ostatniego patcha zaczęły sie dziać cyrki

1. zaloguj do gry

2.1. zmień live eu na live

2.2. zmień live na live eu

3. poczekaj aż napis north america zmieni się na europe.

4. zaloguj się - wszystko działa.

też miałem problem z przestawieniem NA-> EU , jak znasz angielski czytaj oficjalne forum na ich stronie, tam sporo pisze w dziale 'BUG" , jutro wychodzi łatka co ma sporo poprawić, obecnie u mnie w grze na mapie nie pokazują się lokalizacje questów co mnie niebywale irrytujeee, jakby ktoś miał rozwiązanie teraz to czekam na odp.

Witam!

Mam problem natury technicznej, otóż wydawało mi się, że istnieje wersja EU TESO, jednak, kompletnie nie wiem skąd ją wziąć, jak ściągam launcher z oficjalnej strony, pokazuje mi się, że jest to wersja NA. Czy coś się zmieniło i jest teraz tylko jeden global, czy jak? (Widziałem dużo tutoriali jak włączyć wersje EU z NA, lecz nie mogę znaleźć opcji "megaserver" w ustawieniach launchera (czyt. nie ma jej).

Przy okazji spytam też o co chodzi z tym lvl "scalingiem", rozumiem, że cała mapa i wszystkie instacje są dopasowane do lvl mojej postaci (jak w kazdym TES), tak? Chciałem się upewnić ;)

pozdr