TESO - Grafika

Często słyszę pytania czy TESO ma dobrą grafikę. To jasne, że czynnik ten nie jest najważniejszy, lecz postaram się odpowiedzieć na to pytanie. Otóż grafika low jest stosunkowo słaba, ale medium jest już całkiem spoko, takie jak grafika Skyrima. Cóż, grafika high, która nie wymaga dużo jest bardzo ładna, nie każdy może uwieżyć na słowo więc polecam obejżeć te oto screeny:

https://photos.google.com/share/AF1QipOXzYbpbNMoO8tuH7Mldsrg0cT7qdSM_GAEagoUjx3TuX8WLhunM1jFRx19n2r6aA?key=X05YeFA4UlBzcURCeTlONGJudzZSemdtU3ZtMDBn

Już Medium jest bardzo ładna. A co dopiero High. :P

tylko nie ten PCet na taką grę >.<

Właśnie o to chodzi, że ona bardzo mało wymaga.

Nie u mnie :D

Nie wymaga wcale tak mało, bo na AvA czy Dungach żeby komfort utrzymać to jednak trzeba mieć solidniejszy sprzęt ;) ja mając mocniejszy komp przy bitwie około 60 na 60 mam około 30 fpsów, ale tak komp 4 letni to już mu czacha dymi ;)

Używasz może jakiegoś SweetFX?

Screeny nie są moje, Sevaril moj komp ma tak z 4-5 lat ;-; gram na high

Na PvP i Trialach też? ;)

Tak. ;-; Tylko karte graficzną mam mocną bo 2GB :P

2gb to nie jest potężna moc, ale jak daje radę to dobrze ;)

RAM w karcie graficznej służy tylko do przechowywania modeli i tekstur. Ja posiadam GTX560 1GB i sprawuje się czasem lepiej niż GTX960 pomimo ogromnej przepaści technologicznej. Przy GPU liczą się głównie shadery oraz jakość szyny pamięci.

A no szyna odpowiada za przepustowość, ale ram też swoje znaczenie ma i w zasadzie przy kupnie i testach kart zawsze brane są pod uwagę i ramy i szyna choć tak jak powiedziałeś najbardziej znacząca jest właśnie szyna i shadery.

Czy gra pojdzie mi na laptopie

Procesor: Intel Core i3-2330M CPU 2.20 GHz

Ram: 4gb

i karta graficzna AMD Radeon HD 7400M Series ?

Laptop za nowy nie jest . Prosze o pomoc przy wlaczaniu wyskakuje mi critical error 6

Mi po updejcie gry przestał działać Sweetfx ;/

Często słyszę pytania czy TESO ma dobrą grafikę. To jasne, że czynnik ten nie jest najważniejszy, lecz postaram się odpowiedzieć na to pytanie. Otóż grafika low jest stosunkowo słaba, ale medium jest już całkiem spoko, takie jak grafika Skyrima. Cóż, grafika high, która nie wymaga dużo jest bardzo ładna, nie każdy może uwieżyć na słowo więc polecam obejżeć te oto screeny:

https://photos.google.com/share/AF1QipOXzYbpbNMoO8tuH7Mldsrg0cT7qdSM_GAEagoUjx3TuX8WLhunM1jFRx19n2r6aA?key=X05YeFA4UlBzcURCeTlONGJudzZSemdtU3ZtMDBn