TESO- optymalizacja :)

Witam czy taki pc'et zapewni mi komfortową rozgrywkę w Teso ?

MSI Radeon HD 7770 2Gb

Intel Core i3-3210 3.20 ghz

8 Gb ram

I drugie pytanie czy gracze posiadający dlc mają jakąś przewagę w pvp nad graczami bez dlc ? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Ja majac

i7-6700K

GF 1070

16gb ramu

Mam stale 40 fps ofc wszystko na full... Na mediumie pewnie pograsz... ale co do pvp nie mam pojecia xs

Dzięki, poczekam aż ktoś jeszcze się wypowie :D

Ja majac 

i7-6700K

GF 1070

16gb ramu

Mam stale 40 fps ofc wszystko na full...  Na mediumie pewnie pograsz... ale co do pvp nie mam pojecia xs

ja na i5 3570k @4.2GHz, 16 gb ram 1866MHz, oraz gtx950 inno3d ichill x2 na ultra mam stale 60 fpsow, wylaczajac locka mam srednio okolo 80 klatek skaczace od 60 do 100fps. Chyba cos nie halo masz ze swoim sprzetem bo to co napisales jest niemozliwe. A co do tematu, gra ma swietna optymalizacje, wiec pograsz sobie bez problemu. Jedynie czekaja cie dluzsze loadingi z winy slabego procka.

Salival, jaki jest sens porównywać między sobą procesory różnej generacji tylko po to, żeby móc napisać, że ma się 40 FPS-ów na ultra (swoją drogą przyłączam się tutaj do opinii kolegi powyżej - to strasznie mało jak na możliwości Twojego sprzętu)?

tomson, znalazłam Ci coś takiego - od tamtego czasu optymalizacja w grze ponoć się jeszcze nawet poprawiła, więc w mojej opinii możesz kupować w ciemno:

ja na i5 3570k @4.2GHz, 16 gb ram 1866MHz, oraz gtx950 inno3d ichill x2 na ultra mam stale 60 fpsow, wylaczajac locka mam srednio okolo 80 klatek skaczace od 60 do 100fps. Chyba cos nie halo masz ze swoim sprzetem bo to co napisales jest niemozliwe. A co do tematu, gra ma swietna optymalizacje, wiec pograsz sobie bez problemu. Jedynie czekaja cie dluzsze loadingi z winy slabego procka.

no tak na terenie bez zadnego gracza fps szaleja... ale nie na to patrze .... tylko na bardziej extremalne sytuacje z wieksza iloscia ludzi i efektow.

Salival, z takim sprzętem to Ty nie powinieneś odczuwać właściwie żadnych spadków FPS-ów (może poza naprawdę ekstremalnymi sytuacjami i mrowiem graczy na ekranie). Jeśli natomiast zauważasz spadki po zwyczajnym wejściu do miasta, to naprawdę jest coś nie tak.

Salival, z takim sprzętem to Ty nie powinieneś odczuwać właściwie żadnych spadków FPS-ów (może poza naprawdę ekstremalnymi sytuacjami i mrowiem graczy na ekranie). Jeśli natomiast zauważasz spadki po zwyczajnym wejściu do miasta, to naprawdę jest coś nie tak. 

Całkowicie moja wina ... zapomniałem dodać ze gram w rozdzielczości 3840 - 2160 z stad te spadki fps.

MSI Radeon HD 7770 2Gb 

8 Gb ram  

I drugie pytanie czy gracze posiadający dlc mają jakąś przewagę w pvp nad graczami bez dlc ? Z góry dziękuję za odpowiedzi 

Siemka! Widzę, że chłopaki za bardzo na sprzęcie się skupili więc odpowiem na drugie pytanie: DLC nie dają żadnej przewagi, bo sety które można stworzyć na mapach DLC może Ci ktoś po prostu zrobić. Jest jedna lokacja PvP w samym centrum Cyrodiil jest to Imperial City. Tyle, że tam bardzo mało ludzi jest także PvP opiera się głównie na Cyrodiil, które jest ogólno dostępne. Co do Twojego sprzętu to da radę, może to nie będzie szczyt marzeń wydajności, ale źle też nie będzie. Jeśli zamierzasz kupić TESO to szukaj z Explorer's Packiem, da Ci to możliwość wyboru dowolnej rasy w dowolnym sojuszu co jest dość ważne i na PvE i PvP. Jak już kupisz i będziesz szukał kompana do gry lub gildii to odezwij się do mnie w grze @Araxoziz. PS @DyingLight mówienie, że w TESO jest dobra optymalizacja jest conajmniej nie na miejscu. Przejdź się na Triala albo bardziej złożonego dunga lub na Cyrodiil to zrozumiesz w czym problem. Pozdrawiam :)

Ja mam stałe 60 fps , a to mój złomek :) ...

Procesor - Intel Core i3 6100 3.7GHz, 3MB, Box
Płyta główna - MSI B150M NIGHT ELF / intel®B150 / skocket 1151
Karta Graficzna - MSI GeForce ® GTX 1050 Ti GAMING X 4GB GDDR5
Pamięć RAM - HyperX® FURY DDR4, 8GB, 2133MHz, CL14, ( HX241C14FB2/8 )
SSD / 2.5” - Corsair Force GS CSSD-F128GBS-BK ( 128GB, SATA/600 )
HDD / 3.5” - Seagate Barracuda ST1000DM003 ( 1TB, 64MB, SATA/600 )
Zasilacz – Power & Cooling Silencer 500 EPS12V / Cert. 80 Plus / PFC – Active
Obudowa - SilentiumPC Gladius M35W Pure Black
MOOD LED - SilentiumPC Aurora Lighting System RGB-302
DVD-RW – Lite–On iHAS124-14
Monitor – LG 22MP58VQ-P – 21.5''/IPS/FHD/5ms/5mln:1/OSD/HDMI/D-Sub/DVI-D

... i uwierz mi , nie trzeba więcej żeby się bawić w TESO z tymi +/- 60 fps , więc patrząc na twój zestaw nie widzę żadnych przeciew wskazań żeby grać komfortowo.

Do zobaczenie w grze.

Pozdrawiam.

MSI Radeon HD 7770 2Gb

8 Gb ram

I drugie pytanie czy gracze posiadający dlc mają jakąś przewagę w pvp nad graczami bez dlc ? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)