Witam, niedawno zakupiłem TESO w empiku, wszystko ładnie pięknie sie zaintalowało, no i przyszedł czas na zarejestrowanie się.., gdy wpisałem klucz w ,,redeem code'' wtedy natychmiast mnie wrzuciło do zakupienia subskrypcji.. ani śladu potwierdzenia kodu.. proszę pomóżcie nie wiem co robić (sprawdzałem czy mogę się zalogować do gry lecz nie).
TESO problem z registration code
Wybierz model płatności, podepnij np. swoją kartę kredytową. Jest to wymagane do rejestracji. Możesz ją po tym od razu odpiąć, żeby nie było, że Ci ściągają kasę z konta.
Tylko że czegoś takiego tu nie ma.. (już mam stworzone konto), mam tylko opcje 30dni lub 90 i prepaid game time code xd
Tylko że czegoś takiego tu nie ma.. (już mam stworzone konto), mam tylko opcje 30dni lub 90 i prepaid game time code xd
Pisz do supportu. Ale na bank jest opcja podpięcia karty kredytowej:) Sam tak mam.
No jest podpięcie karty kredytowej żeby mieć subskrypcje i 30 lub 90 dni, ale przecież ten kod który mam ma 30 dni... czyli co mam zapłacić znowu?!
Wybierasz opcje na 30 dni, po czym cie przenosi na strone i pobierają 1zł aby sprawdzić czy masz pieniądze na subskrypcje, po tym możesz odpiąć i po problemie.
Czy taj ze zrozumieniem co napisał Aeth. Musisz podpiąć kartę, żeby uwiarygodnić, że jesteś w stanie opłacać w przyszłości subskrypcję. Podpinasz tą kartę, oni zatwierdzają, dostajesz te darmowe 30 dni i wyłączasz przedłużenie na te 30 dni, żeby kasy nie pobrało jak ci się czas abonamentu skończy.
okej dzięki pomogło (to takie głupie.... >,< )
Nie, to nie jest głupie. Taki system jest w każdym P2P MMORPGu.
Podaj przykład, coś cI się chyba pomieszało w główce bo nigdzie nie masz takiej rejestracji jak w TESO, tylko tam jest dziwne podpinanie karty
Pierwsze słyszę. Ani WoW, ani FFXIV nigdy niczego takiego ode mnie nie wymagało. Zresztą, co ich interesuje, czy będę mieć kasę na wykupienie abonamentu. Kupuję grę i mam prawo nawet rzucić ją w kąt po darmowych 30 dniach, jeśli mi się nie spodoba. Błędnie zakładają z góry, że ktoś będzie chciał grać dalej a nie dają nawet darmowego triala.
Dobrze, że powstał ten temat, już wiem na przyszłość, żeby nie kupować TESO. Ciekawe, czy zmienią zasady rejestracji po przejściu na B2P, czy będą się zasłaniać koniecznością podpinania karty bo "muszą wiedzieć, czy stać cię na zakupy w IS".
Pan wyżej dobrze gada, tylko TESO ma takie wymagania... >
Z tego co słyszałem to WildStar też ma podobne zasady.

Sprawa została wyjaśniona, więc zamykam temat.
Witam, niedawno zakupiłem TESO w empiku, wszystko ładnie pięknie sie zaintalowało, no i przyszedł czas na zarejestrowanie się.., gdy wpisałem klucz w ,,redeem code'' wtedy natychmiast mnie wrzuciło do zakupienia subskrypcji.. ani śladu potwierdzenia kodu.. proszę pomóżcie nie wiem co robić (sprawdzałem czy mogę się zalogować do gry lecz nie).