Witam, mam pytanie do osób grających mianowicie co moglibyście powiedzieć o tej grze ? Ponieważ zastanawiam się nad kupnem.
1.Czy endgame istnieje w grze ?
2. czy problem z duplikacja itemow/i wszystkim podobnym juz rozwiązany na dobry
3. jak wygląda pvp ( zaznaczam ze lubię pvp im więcej informacji o tym bardziej jestem wdzięczny ) Wiem, że są jakieś walki o fortece
4. Czy servery nie wieją pustkami
5. Co wam się w tej grze podoba ?
6. Jak się będzie miała sprawa z IS po przejściu na B2P, czy nie stanie się P2W ?
Serdecznie dziękuje za poświęcony czas i udzielenie mi odpowiedzi.
Pozdrawiam
TESO pytanie do osób które grają
Balans w PVP, a raczej jego brak to największy problem w tej grze. 90% efektywnych buildów to buildy pod robe i staffy. Tj. grasz tankiem, ubierasz robe, grasz assassinem ubierasz robe, grasz casterem - biegasz w robe albo jakimś combo 3xrobe/2xheavy. Jeśli chcesz kupić tę grę z myślą o PVP to jej nie kupuj.
Servery nie świecą pustkami, można spotkać sporo ludzi, aczkolwiek w moim odczuciu ta gra to bardziej taki single player w trybie online.
Endgame to bicie do usranej śmierci veteran ranków. Jakieś tam dungeony były 4 osobowe i raido-podobne dungeony na 12 osób, ale niewiele tego.
Gra ma przecudowną grafikę!
Questy i storyline całkiem ciekawe, profesje i crafting też niczego sobie.
Balans w PVP, a raczej jego brak to największy problem w tej grze. 90% efektywnych buildów to buildy pod robe i staffy. Tj. grasz tankiem, ubierasz robe, grasz assassinem ubierasz robe, grasz casterem - biegasz w robe albo jakimś combo 3xrobe/2xheavy. Jeśli chcesz kupić tę grę z myślą o PVP to jej nie kupuj.Servery nie świecą pustkami, można spotkać sporo ludzi, aczkolwiek w moim odczuciu ta gra to bardziej taki single player w trybie online.Endgame to bicie do usranej śmierci veteran ranków. Jakieś tam dungeony były 4 osobowe i raido-podobne dungeony na 12 osób, ale niewiele tego.Gra ma przecudowną grafikę!Questy i storyline całkiem ciekawe, profesje i crafting też niczego sobie.
Co do pvp i dungeonów to się nie wypowiadam bo jeszcze nie doszedłem do tego:P Ale jeśli chodzi o samą grę questy, populacja, grafika i oprawa dźwiękowa to jest naprawdę świetnie. Gra dla mnie ma niesamowity klimat, questy nie są nudne, ludzi biega naprawdę sporo. Wykonując każdy quest spotykam parę osób robiących to samo. Grafika na ultra jest świetna, oprawa dźwiękowa kapitalna.
Długo zastanawiałem się nad zakupem ESO, czytałem tutaj na portalu opinie zwłaszcza negatywne ludzi. Ale zaryzykowałem i się nie zawiodłem.
To ja się podłącze do tematu: skoro gra jest nastawiona na pve i przechodzenie fabuły to jak wygląda gra w party? Dokładnie to chodzi mi o to, że mam zamiar grać w to z kumplami w coop, więc czy przy przechodzeniu różnych instancji/dungeonów (fabuły i questów ogólnie) przechodzi się je razem czy każdy samodzielnie, bo pamiętam, że jak kiedyś grałem w betę to w pierwszej krainie (tej gdzie tworzymy postać) najpierw dołączyłem do kumpla, a potem jak wszedłem do zamkniętej instancji to widziałem tylko ducha kolegi a sam musiałem wszystko zrobić/zabić. Czy dalej jest podobnie, czy zawsze będę musiał zamknięte/fabularne lokacje przechodzić sam, czy też potem wspólnie z kumplami mogę wycinać bossów?
Możesz z kumplami wycinać bossy.
Pierwsze Retro piepszy glupoty chyba gral 10 minut albo wcale... wiec prosze nie brac jego wypowiedzi na serio.
Dla kogos kto gra i wbicie VR14 jest problemem to lepiej niech sie nie wypowiada... Mam 2x 14VR bez problemu a juz niedlugo zniknie VR wprowadza inny system znacznie lepszy (jak dla mnie), fakt wiekszosc robe i staf ale to troche pokrywa sie z standardem Elder scrollsow poniewaz dps robi sie na magii czyli robe + staff , tank biega tylko w heavy one handsword and shield wiec kolejne zle podane info assasyn na pvp z luku robi miazge torche gorzej na pve.
Endgame to 14VR pozniej to triale i dungi ktore sa wymagajac oprocz tego tzw Areny (bardzo ciezkie) jest co robic, o 11 godzinie czasu polskiego niektore servery pvp sa juz pelne i kolejki ustawiaja sie po 100 osob...
Polecam gre ale radze poczekac do zakonczenia ptsu i wtedy pytac o info bo jeszcze duzo nie wiadomo.
Dzięki, w takim razie chyba się skuszę.
Dzięki wszystkim za odp, ale nadal zastanawiam się jak wygląda pvp ? Czy faktycznie są walki o fortece czy jest massive pvp czy tylko arenki np 2v2 czy 5v5?
PVP to takie wielkie obszary z fortami itp.
PVP to takie wielkie obszary z fortami itp.
Grałem kiedyś w GW2 czy to jest coś takiego jak WvsWvsW ?
Pvp to walka o forty (machiny roznego rodzaju, niszczenie murów itp) kopalnie,farmy przylegle do fortu jak i mass pvp na ogromnej przestrzeni. W ESO pvp jest swietne dynamiczne i nawet moge smialo porownac je z pvp z stargego l2 ale wciaz brakuje tam takich elementow jakie wiazemy z innymi grami mmo a sa to elementy sprawdzony i dajace duzo zabawy jak :
battlegroundy
areny 2v2 itp
olimipiady
duele
Kto wie moze cos ciekawe wprowadza w niedalekiej przyszlosci
Witam, mam pytanie do osób grających mianowicie co moglibyście powiedzieć o tej grze ? Ponieważ zastanawiam się nad kupnem.
1.Czy endgame istnieje w grze ?
2. czy problem z duplikacja itemow/i wszystkim podobnym juz rozwiązany na dobry
3. jak wygląda pvp ( zaznaczam ze lubię pvp im więcej informacji o tym bardziej jestem wdzięczny ) Wiem, że są jakieś walki o fortece
4. Czy servery nie wieją pustkami
5. Co wam się w tej grze podoba ?
6. Jak się będzie miała sprawa z IS po przejściu na B2P, czy nie stanie się P2W ?
Serdecznie dziękuje za poświęcony czas i udzielenie mi odpowiedzi.
Pozdrawiam