Cięężki orzech do zgryzienia. Jeżeli w Gw2 masz znajomych idź tam jeżeli w TESO to idź tu,a jeżeli nigdzie i odnowa to WildStar (joke)
Teso vs gw2
Każda gra z czasem stanie się nudna jeżeli nie masz ekipy. Dla mnie GW2, to świetny tytuł, który pomimo chodzenia od punktu do punktu, mnie zaciekawił. Gdyż samo odkrywanie mamy jest już ciekawe. Jednakże największymi plusami gry są wypady z gildią na fraktale, rajdy, pvp, misje gildijne czy eventy, a eventów to akurat jest cała masa. Obie gry są dobre, mnie na przykład przyciągnęło GW2, ale Ciebie może przyciągnąć TESO. To zależy jaki klimat bardziej preferujesz
Mam obie, gram sam (z randomami na dungach) i odkąd gram w TESO (rok), to GW2 odinstalowałem.
Kurcze ale GW2 nie jest takie złe tylko po prostu trzeba innego podejścia. Teraz gram z ekipą 30 osobową i gra się mega nie nudzimy się codziennie jakieś wypady eventy PvP raidy 2 razy w tygodniu(znaczy uczymy się). Osobiście grając ok 15 lat w gry MMORPG społeczność w Guild Wars 2 jest najlepsza jaką spotkałem pomogą tobie zawsze i wszędzie. Hmmmm no ale może macie rację TESO jest dużo lepsze nie mi to oceniać.
TESO posiada jeszcze pewną przewagę nad GW2. Możliwość grania na tradycyjnym gamepadzie od X'a lub PS'a. Jestem zwolennikiem grania na padzie W GW2 trzeba kombinować i efekt nie jest zadowalający - chyba, że ma się Steam Controller
Ciągle ciekawi mnie porównanie modelu PvP w tych grach. Jakie odczucia są przy porównaniu np. WvWvW (GW2) a Oblężeń (ESO).
ESO posiada duale (od niedawna ale są) GW2 zmusza nas do wykupienia areny i sparowania się na zamkniętym terenie - a szkoda
Czekam na wypowiedzi
Mnie tam bardziej przykuło PvP w TESO, gdyż tam wszystko odbywa się na zasadach podobnych jak z bitew opisywanych w sredniowiecznych kronikach Te same elementy wywołują potyczki itd.
Jestem już znany z rozpoczynania dyskusji na temat walki dwóch tytułów
Chciałbym i tym razem drodzy użytkownicy poznać waszą opinię na temat tych dwóch gier. Która jest lepsza i dlaczego? Jakie są wady tych produkcji? Którą polecicie nowemu graczowi
Zapraszam do sporządzania obszernych argumentacji.