Siemka. Do końca roku planuje zakup konsoli nowej generacji (konkretnie XONE) i zastanawiam się również nad rozpoczęciem gry w TESO na niej. Czy gracze konsolowi grają na tych samych serwerach co PCtowi? I czy gra jest warta świeczki? Nigdy wcześniej w nią nie grałem a przygody ze Skyrimem kończyły się po godzinie Warto?
TESO w wersji na konsole
Jak skyrim ci się nie podobał to raczej ESO też ci nie podejdzie. Rozwój postaci ten sam co w Skyrimie, wszystko jest robione pod single player+ jakieś dungeony i PvP. Jeżeli jednak lubisz gry fabularne i znasz angielski to może ci się spodoba.
Ja poprostu lubie mmo i wszystko co z mmo związane PvP, PvE, raidy itp. A mmo na konsoli wydaję mi się ciekawym rozwiązaniem
ESO to jest gra single player z elementami MMO więc sam sobie odpowiedz.
TESO ma genialnie rozbudowane PVP i PVE,
PVP - Machiny oblężnicze, zamki
PVE - Bossy, dungi
TESO ma dużo multiplayer i nie zgadzam się z Nero.
To moje zdanie.
Też przymierzam się do xboxa. Czy TESO jest dostępne na wyżej wymienioną konsole za darmo czy trzeba kupić pudełko? No i czy serwery są multiplatformowe?
Proszę tylko nie xboxy Kupcie sobie lepiej PS4 i tam pogrywajcie w ESO
KARAS5: Człowieku proszę, weź rąbnij się w łeb. Kupno xboxa w obecnym momencie jest logicznym posunięciem(sam mam PS4). Jednakowoż poczekamy na odpowiedź SONY może wymyślą coś dobrego bo jak na razie to Microsoft podniósł się i tłucze mocno większego od siebie rywala i jakieś "korzyści" zaczyna z tego pojedynku wyciągać. Bo przynajmniej coś robią, nad czymś pracują czyli coś się dzieje. Co do TESO mam na pc i chętnie sprzedam albo za coś zamienię bo nie gram gra bardzo fajna ale nie mam czasu Gra na konsolach jest B2P tak samo jak na kompach i wszystkie platformy mają osobne serwery.
KARAS5: Człowieku proszę, weź rąbnij się w łeb. Kupno xboxa w obecnym momencie jest logicznym posunięciem(sam mam PS4). Jednakowoż poczekamy na odpowiedź SONY może wymyślą coś dobrego bo jak na razie to Microsoft podniósł się i tłucze mocno większego od siebie rywala i jakieś "korzyści" zaczyna z tego pojedynku wyciągać. Bo przynajmniej coś robią, nad czymś pracują czyli coś się dzieje. Co do TESO mam na pc i chętnie sprzedam albo za coś zamienię bo nie gram gra bardzo fajna ale nie mam czasu Gra na konsolach jest B2P tak samo jak na kompach i wszystkie platformy mają osobne serwery.
Po pierwsze to Xboxy nie dorastają PS do pięt, sorry ale taka jest prawda że Xboxy kupują osoby tylko te które już na prawdę nie mają na co wydawać pieniędzy. Po drugie właśnie otrzymujesz report bo mnie uraziłeś a na tym forum to nie dopuszczalne, pozdrawiam i życzę powodzenia.
Też mam PS4 i wcale nie uważam żeby XO był dobrym pomysłem na zakup, nawet teraz w momencie gdy weszła kompatybilność wsteczna (imho, nie znalazłem niczego we wspomaganych tytułach co by mi podpasowało), skok który teraz nastąpił ma prawdopodobnie związek z premierą Halo ( na pewno nie z TR, bo wydawcy narzekają na marną sprzedaż - wszyscy siedzą przy F4, a przez to że MS sobie uprzywilejował szybszą premierę TR na XO wyszło na to, że gracze musieli wybierać między Falloutem a Tomb Riderem). Cena XO jest niedużo niższa od PS4, szczegolnie że szykują się spore promocje ze wzgl na oferty świąteczne i te -50$ w USA.
tldr: BIERZCIE PS4!
@Topic
Jeżeli chodzi o ESO, to nie grałem na konsoli, ale podobno bywa ciężko z zaludnieniem i występowały tam jakieś błędy, gdzie ludzie na reddicie uznali że konsolowe ESO jest niegrywalne. Jak chcesz spróbować MMO na konsoli to na początek możesz obejrzeć sobie Final Fantasy, jak założysz konto lub podłączysz się z kontem SEN to przez 2 tygodnie za darmo możesz biegać po serwerach.
Powodzenia w wyborze.
wybór platformy do grania jest prosty. Idziesz tam gdzie masz więcej znajomych jak sony to sony jak xbox to xbox, a jak pc to pc. Tyle ale jak miał bym wybrać ps4/łoniak to brał bym również xboxa.
@dziki199331 chyba zalewasz ? ale nie vifona ;D z listy widzę gry wszelakiego typu. Od razu sam bym banjo kazooie i raymana3, fable2 łykną
co do tematu mmo to tylko pc. Już w dc online się męczyłem na ps3 to tak fajnie nie działa
Ja się zapytałem o ESO a nie wybór konsoli. Fanboye są proszeni o powrót do łóżek i spać. A tak btw do kupiłem XONE bo uważam to za lepszy wybór niż PS4. A co do ESO to jak przejdę F4 wtedy będę myśleć
Siemka. Do końca roku planuje zakup konsoli nowej generacji (konkretnie XONE) i zastanawiam się również nad rozpoczęciem gry w TESO na niej. Czy gracze konsolowi grają na tych samych serwerach co PCtowi? I czy gra jest warta świeczki? Nigdy wcześniej w nią nie grałem a przygody ze Skyrimem kończyły się po godzinie Warto?