TESO - zadania

Witam

Piszę ten temat, aby się czegoś dowiedzieć odnośnie zadań, mianowicie, po wbiciu lvl wystraszyłem się iż pokończyły mi się zadania (xD), poszedłem na inne mapki tam też "pokończyły" mi się zadania, no więc nie pozostało nic innego jak uderzyć w "explor", jak nie ciężko się domyśleć, podczas owego "explor`u" zadania zaczęły się znajdować, dosłownie na pęczki. I tu rodzi się pytanie, czy właśnie na tym to polega, czy gra zmusza nas do "explor`u" w poszukiwaniu coraz to innych przygód (zadań), chcę mieć po prostu pewność czy czasem czegoś nie z chrzaniłem.

Ps. Czy można w jakiś sposób zresetować skille, bez korzystania z IS, a no i zauważyłem że mam 500 waluty IS, czy ową walutę można w jakiś sposób zarobić, czy jest to po prostu prezent, za zakup gry?

Ps2. Czy ww walutę można odkupić od innych graczy? Oraz czy ktoś może podać link gdzie można kupić ów walutę, bo po kliknięciu w grze, w IS - buy "waluta" nic się u mnie nie dzieje.

Z góry dziękuję za pomoc.

Jeśli grasz po stronie Daggerfall to w mieście Wayrest jest świątynia, w której masz 3 kapliczki - jedna resetuje morfy, druga wszystkie skille a trzecia statystyki. Opłacasz wszystko goldem w grze.

TUTAJ masz link do Crowns'ów. 500 dostajesz, tak jak napisałeś, za kupno gry. Z tego co pamiętam to nie da się tą walutą handlować ani zdobyć jej inaczej, jak przez kupno za prawdziwą kase.

Dziękuję bardzo, jeszcze jakby mógł ktoś odpowiedzieć na pytanie odnośnie zadań :**

Kolega odrobinkę wprowadził Cię w błąd. Pierwsza do wyboru wszystkie umiejętności lub same morfy, druga opisowa, trzecia atrybuty. Gra wspiera eksploracje ale powinieneś raczej przejść całą mapę zanim wejdziesz na następną- w ten sposób będziesz mieć odpowiedni poziom. Walutę możesz kupić po zalogowaniu się na swoje konto na oficjalnej stronie. Jeżeli potrzebujesz więcej informacji napisz do mnie

@DOWN

Teraz problemu z tym nie powinno być ponieważ razem z wejściem drugiego DLC ułatwili zdobywanie doświadczenia. Nawet więc jeśli się pominie to nadal powinno się być do przodu z doświadczeniem

Co do zadań to niektóre trzeba szukać, a niektóre zaś robi się łańcuchowo jak np. questy od Propheta. Każda mapa ma swoje main questy po osiągnięciu VR1 i ukończeniu main questów od Propheta dostajesz kolejne od Cadwella w Harborage. Oczgwiście jeszcze są questy Mage's and Fighters Guild. Także warto pilnować chronologii przy robieniu questów, bo dociera się do momentu kiedy brakuje questów i trzeba szukać.

Nie fajnie, czyli jednak coś rombłem, ale przecież już na starcie dostajemy zadanie które każe nam płynąć na inną mapę... =/ Rozumiem, że nie pozostaje mi nic innego jak zacząć od nowa?!

Wcale nie. Zależnie od tego jak się wszystko rozłożyło:

- jeżeli mobki są na poziomie Twoim i niższym (tam gdzie robisz zadania) możesz śmiało iść dalej. Bez problemu nadrobisz

- jeżeli natomiast mają wyższy poziom to zalecam:

1) cofnąć się trochę i poszukać zadań (pomocny addon to destination)

2) robić dalej zadania, z tym że lepiej już się pilnować i nie omijać nic

3) nowa postać

Mam 9 lvl, a zadania które robię są na 6/7 lvl puki co, więc pozostaje po prostu nadrobić, poexplorpwać cało mapkę aż żadne zadanie się nie ostanie :) bardzo dziękuję za pomoc, w razie problemów będę pisał tutaj xD

No i stało się, doszedłem do momentu w którym potwory są silniejsze ode mnie, a więc bez dłuższego zastanawiania się zainstalowałem wyżej podany addon, i nadrabiam zadania, mam jednak pytanie odnośnie tego addona, czy pokazuje on wszystkie zadania włącznie z tymi które są na wyższy lvl i które nie są jeszcze dostępne, ponieważ addon ten pokazuje mi zadanie, gdzie npcka od którego owe zadanie mam wziąść nie ma, w internecie wyczytałem iż to zadanie jest na 15 lvl

To działa na zasadzie takiej, że raz npc jest w tej "strzałce" a dwa, że przychodzi lub kontynuacja tego questa będzie w tym miejscu. Gram z tym addonem już troszkę i jeszcze mnie nie zawiódł :)

Dobrze rozumiem, że ten NPC, pojawi się (przykładowo) kiedy posunięć fabułę naprzód i dojdziemy do momentu kiedy ten NPC będzie nam potrzebny. Bo pora dnia (noc/dzień) nie ma wpływu na to czy dany NPC jest w tym miejscu czy go nie ma, jak to czasem jest w single player'ach? ;)

Niee NPC raczej za wiele się nie poruszają i tak masz rację, NPC będzie w tym miejscu nawet jak nie będziesz miał questa, ale dopiero quest Ci się odblokuje wraz z postępem, a i co do Destinations to on również pokazuje Ci questy, które dopiero będziesz miał po skończeniu innych questów, czyli jeśli dotrzesz gdzieś gdzie poprowadzi Cię addon, a nie będzie tego questa to znaczy, że albo już go zrobiłeś, albo dopiero Ci się odblokuje wraz z postępem w innych zadaniach dlatego warto pilnować chronologii. Ja zawsze obieram taktykę, że lecę od południa na północ mapy lub odwrotnie i patrzę na ważniejsze questy czyli main questy map, bo na każdej mapie takowe są. :)

Tzn. NPC można znaleźć w kilku miejscach do jednego zadania :) Lecz zazwyczaj są w tej strzałce na mapie, chociaż mi się zdarza jak jadę z innej strony to wyskakuje mi NPC oddalony o kilkaset metrów :D Chyba za bardzo umilają mi grę Ci dawcy zadań :P

okii rozumiem, a jest jakiś patent żeby odróżnić main questy od side questów? xD

Zamęczę was tym pytaniami ;)

W zasadzie main questy są łańcuchowe, czyli zaczynasz w jednym mieście i on Cię pcha ciągle do przodu :)

Witam

Piszę ten temat, aby się czegoś dowiedzieć odnośnie zadań, mianowicie, po wbiciu lvl wystraszyłem się iż pokończyły mi się zadania (xD), poszedłem na inne mapki tam też "pokończyły" mi się zadania, no więc nie pozostało nic innego jak uderzyć w "explor", jak nie ciężko się domyśleć, podczas owego "explor`u" zadania zaczęły się znajdować, dosłownie na pęczki. I tu rodzi się pytanie, czy właśnie na tym to polega, czy gra zmusza nas do "explor`u" w poszukiwaniu coraz to innych przygód (zadań), chcę mieć po prostu pewność czy czasem czegoś nie z chrzaniłem.

Ps. Czy można w jakiś sposób zresetować skille, bez korzystania z IS, a no i zauważyłem że mam 500 waluty IS, czy ową walutę można w jakiś sposób zarobić, czy jest to po prostu prezent, za zakup gry?

Ps2. Czy ww walutę można odkupić od innych graczy? Oraz czy ktoś może podać link gdzie można kupić ów walutę, bo po kliknięciu w grze, w IS - buy "waluta" nic się u mnie nie dzieje.

Z góry dziękuję za pomoc.