Teso, zestaw pytan

Witam jak w temacie mam zestaw pytan.

1.Cena podstawki

2.Cena dlc

3.Cena premium

4.Czy Premium daje nam dlc

5.Znajde tam Polską gildię?

6.Duzo gra Polaków?

7. Jest jakieś pvp?

8. Jest p2w?

9. Gra sie tam samemu czy raczej nastawione na party

10. Czy sa inne mounty niz konie?

11. Jak z customizacja postaci, jest duża?

12. Jest jakiś trial ?

13. Czy warto ?

1. Około 40 zł

2. 65-90 zł

3. Zależy na jak długo. Jeden miesiąc 50zł. 3 po 45 za miesiąc (płacone z góry). 6 po 40 za miesiąc

4. Póki ma się premium ma się dostęp do wszystkich DLC

5. W każdym sojuszu jest chociaż jedna Polska

6. Nie gra mało, nie gra dużo

7. PvP odbywa się na podobnej zasadzie co w GW2. 3 sojusze walczą o zamki i dominację na mapie. Do tego jest PvP w jednym z DLC

8. Za prawdziwe pieniądze możesz dostać rzeczy kosmetyczne oraz te, które są dostępne do wyfarmienia

9. Póki nie osiągnie się maksymalnego "poziomu" można grać samemu, powinno się dać rade ze wszystkim. Później party robi różnicę

10. Są do kupienia za prawdzie pieniądze

11. Na poziomie podobnym do tej z wcześniejszych TES- czyli dość spora

12. Nawet nie jeden. Są 12 osobowe. Tylko jeden z nich jest w DLC

13. Osobiście uważam że warto

Jeśli masz więcej pytań możesz napisać do mnie prywatnie

1. 45 zł

2. 80 zł

3. @up

4. @up

5. Polecam AD (i EP mimo że gram po stronei AD i go nie lubie D:) bo w DC upadła największa polska.

6. Polaków się znajdzie

7. Mass PvP, Katapulty, Trebusze

8. @up + do wyfarmienia znaczy glownie motywy stylowe i np potki do scraftowania

9. @up

10. @up + ale koni zwyklych są 3 rodzaje

11. Jest bardzo duża

12. Jemu chodziło o darmowy Trial gry. Nie ma. W TESO Triale to najbardziej op dungi.

13. Warto.

Jak jestes fanem serii to warto... jesli nie zalezy ci na fabule i wczuciu w postac. Bo to troche kuleje - wez i wczuj sie w zabójcę mrocznego bractwa... kiedy ich kryjowka jest najbardziej obleganym budynkiem w otoczeniu 10km kwadratowych :P. Po za tym mamy tutaj lekki miks TES i klasycznego mmo - mamy tanka, heala, łotra i maga, za to kazdy z nich moze uzywac dowolnej broni. Wiec np mozesz zrobic maga z mieczem i tarcza.. choc tankiem nadal nie bedzie to mozesz np przyzwac miniony i blokowac ciosy tarcza - pare hitów wytrzymasz. Dodatkowo mamy klasycznie wampiry i wilkolaki, 3 gildie... Ale jedyną rzeczą która mnie tu trzyma od czasu do czasu to eksploracja świata - ot, mozesz sobie zwiedzic swiat znany z różnych części serii - daggerfalla, morrowinda itd. To głównie zapewnilo stałe miejsce na dysku - bez tego ze gralem w tamte gry i znam swiat, to raczej bym w to nie gral :D

Loor dalej sie zastanawiam czemu wszyscy tesowicze z tego forum prócz ciebiue mają wspólne zdanie .-. Przecież mag z mieczem i tarczą może być równie dobrym tankiem.

Bo Loor to specjalny rodzynek na tym forum, który wypowiada się w każdym temacie na temat każdej gry (wystarczy poczytać jego długie wypociny w Aionie [gdy gracz po prostu spytał, czy jest sens grać klasą, kiedy wszystkie inne klasy robią to co jego x2 lepiej] czy GW2, które zachodzą niemal ułomną tyradą).

1. "wez i wczuj sie w zabójcę mrocznego bractwa... kiedy ich kryjowka jest najbardziej obleganym budynkiem w otoczeniu 10km kwadratowyc" - hehe. Oczywiście w GW2 nie przeszkadza ci to, jesteś jedynym "zbawcą" Tyrii, który pokonał dwa smoki i ma ubić kolejne, a tak naprawdę wszyscy, którzy wokół ciebie biegają, zrobili to samo, a następni jeszcze zrobią. Tak działa gra MMO, jeśli masz z tym problem, to albo znajdź sobie multiplayera z max 10 graczami na serwerze, albo odpuść sobie gry MMO.

2. "Po za tym mamy tutaj lekki miks TES i klasycznego mmo - mamy tanka, heala, łotra i maga" Nie mamy żadnego tanka, nie mamy żadnego healera. Mamy klasę templariusza, dragon knighta, nightblade'a, sorcerera. Tankiem może być każdy, tak samo jak i healerem i DPS-em. Dragon knight może w ogóle nie ruszać broni i przerzucić się na desto staffa, bo jestem z jednym z najlepszych DPS-ów pod ogień. Sorcerer to dobry off tank, a w rękach ogarniętego gracza i niezły tank, bo ma dużo skilli, które pomagają mu w migrowaniu obrażeń. Tak się składa, że minionów w ogóle się nie przyzywa, bo zużywasz za dużo magii tylko po to, by pet padł na hita od bossa.

3. "ot, mozesz sobie zwiedzic swiat znany z różnych części serii - daggerfalla, morrowinda" - ot, nie. W Daggerfalla nie grałem, bo to nie moja epoka (a ty to nawet nie wiem, czy jeszcze byłeś na świecie w czasach Morrowinda), ale lokacji z Morrowinda nie ma w TESO. Vvardenfell jest niedostępne (znaleziono pliki z mapą i domami dla graczy, ale ZM nic nie wspomniało o następnych aktualizacjach w tym kierunku), tereny z Obliviona są w większości w Cyrodiil (miasto niedostępne bez DLC, w dodatku to nie jest TE miasto w Obliviona, bo akcja dzieje się lata przed pierwszym Septimem), Kvatch i Anvil są tylko z DLC, jedynie Skyrim jest w grze bardziej pokazany.

4. " jesli nie zalezy ci na fabule i wczuciu w postac " TESO to jedna z najlepszych gier dla graczy RP.

Witam jak w temacie mam zestaw pytan.

1.Cena podstawki

2.Cena dlc

3.Cena premium

4.Czy Premium daje nam dlc

5.Znajde tam Polską gildię?

6.Duzo gra Polaków?

7. Jest jakieś pvp?

8. Jest p2w?

9. Gra sie tam samemu czy raczej nastawione na party

10. Czy sa inne mounty niz konie?

11. Jak z customizacja postaci, jest duża?

12. Jest jakiś trial ?

13. Czy warto ?