Też się chcę pożalić

A ja chcę się pożalić na moderatora o nicku Might Tay. Ogólnie - co widać po ilości moich postów jestem nowy na tym forum. Niechcący dodałem jeden post pod drugim, jednak nie znalazłem opcji "usuń" poczas edycji posta, więc postanowiłem załatwic sprawe Bumpem. To było wczoraj. Dziś zauważyłem, że dostałem punkt karny. Napisałem wiadomość do owego moderatora -

Witam i pozdrawiam. Dostałem jeden punkt ostrzezenia za tego bumpa, w sumie to niechcący dodałem post pod postem i nie mogłem znaleźć opcji usuń, więc starałem sobie tak poradzić. Teraz pytanie, o co chodzi z tym odświeżaniem? To znaczy, że mogę stosowac taką technikę bumpów tylko, że co 72 h, tak?

w odpowiedzi dostałem to coś -

Nie, to nie było niechcący. Jeżeli by to było niechcący, zgłosiłbyś to nam, wtedy by nie było problemu. Natomiast to jest ewidentne złamanie regulaminu. A wyjaśnienie jest bardzo proste - pod jednym swoim postem masz prawo napisać drugi dopiero po upłynięciu 72h. Pozdrawiam.

... ogólnie już nie lubię tego moderatora i uważam, że zwłaszcza do nowych osób tak się pisać nie powinno. Nie lubię jak ktoś mi wmawia, że coś zrobiłem chcący, jeżeli zrobiłem to niechcący.

Walcz o swoje prawa ziomeczku! Trzymam kciuki!

1. okey, a gdzie problem ze edytować post i napisać, że double i prosisz o usunięcie?( skoro zgłosić nie potrafisz)

2. jednak 3/4 opcji na różnych forach działa tak samo, a odświeżanie nie jest jakąś nową rzeczą nie wiadomo skąd wziętą. Takie jest moje zdanie odnośnie Twoje zażalenia. MIght Tay, zrobił to co do niego należało. Co do Odświeżania jest to także w regulaminie, który zaakceptowałeś.

Walcz walcz , ale tutaj , nie no nic nie piszę bo od razu mnie trzęsie jak wspomnę nie których modów , jedni z kompleksem wyższości , jedni z nich traktują to forum jak by to było więzienie , ogólnie jak by było jakieś inne forum , o tematyce mmorpg , rozpowszechnione to wątpię , że ktoś by tu siedział. Właśnie ze względu na moderatorów , bo administratorów to trudno się o coś czepiać , są ok moim zdaniem.

tego up - nawet nie ma co słuchać , bo się podlizuje tylko. Ja kiedyś też miałem za double posta , który wysłał się podwójnie przy jednym wysłaniu , po zgłoszeniu , przeproszeniu , nic to nie dało. Wątpię ,że coś zdziałasz ale , może ci się uda.

Najlepsze jest to ,że zawsze maja wytłumaczenie na swoje warny , to jest ciekawe czasami bezpodstawne , ale zawsze reszta poprze bo w kupie siła :D

akurat to się należało, bo jak sam napisałeś w poście - miał to być bump, czyli wiadomość pozbawiona treści, dedykowana odświeżeniu tematu. Takie, zgodnie z regulaminem można pisać nie częściej, niż raz na 72 godziny. Założenia regulaminu są natomiast akceptowane przez każdego z użytkowników podczas procesu rejestracji. Niezależnie więc od stażu na forum, to obowiązuje wszystkich.

Opcji "usuń" dla postów nie ma i nie wiem czy będą, a double posty - sam o tym doskonale wiem, się zdarzają. W takich sytuacjach w przyszłości najlepiej po prostu zgłosić własny post z dopiskiem "sorry, DP" lub co najmniej dopisać do dubla posta jakąś adnotację w stylu - "przez przypadek wysłałem dwa razy, mogę prosić o usunięcie?". W takim wypadku gdy moderator natrafi na podobny post będzie wiedział co z nim zrobić, a Ty unikniesz kary.

Up racja ale chyba wiekszosc forum gier itp ma ten problem, rownowaga musi byc sa zli i ci dobrzy. Co do tematu walcz o prawa walcz nie daj sie :) Btw mogli by dac opcje usun albo zglos double czy cus zeby uniknac sytuacji bo to nie pierwszy raz. Niech maja te swoje zasady ale niech nie zapominaja dla kogo jest te forum :)

ogólnie już nie lubię tego moderatora i uważam, że zwłaszcza do nowych osób tak się pisać nie powinno. Nie lubię jak ktoś mi wmawia, że coś zrobiłem chcący, jeżeli zrobiłem to niechcący.

Po pierwsze, nie jest istotne, czy jesteś na forum dzień, miesiąc, rok, 5 lat. Do wszystkich regulamin odnosi się tak samo.

Po drugie, jest opcja zgłoś, pod postem.

Po trzecie, nie jestem w stanie zrozumieć, jak mogłeś napisać drugi post "przypadkowo" po dokładnie 24h (26.03 14:54, następny 27:03, 14:28) od poprzedniego.

Jakoś muszę teraz żyć ze świadomością, że mnie nie lubisz.

Kolega jest nowy na forum, a już mu jakieś warny wstawiacie. Napisał miłą wiadomość, bez pretensji z pytaniem i wytłumaczeniem swojego błędu, a wy od razu w chamski sposób mu odpowiadacie. Uwierz, przyzwyczajaj się, modzi,nie wszyscy,ale większość, na tym forum uważają zwykłych użytkowników za podludzi. Walić to, czy warn się należał, czy nie, fakt jest jeden, Might Tay powinien wytłumaczyć Ci te sytuacje w inny sposób, bo zrobił to, w moim mniemaniu, w sposób nietaktowny i niepasujący do pozycji jaką zajmuje na forum.

@Dodam, że gdybym był modem i dostałbym tego typu wiadomość i widziałbym, że ta osoba zachowuje się w sposób prawidłowy na forum, a takie zagranie jest jednorazowe, usunąłbym mu warna. Modem niestety nie jestem, więc chyba będziesz musiał żyć z faktem posiadania warna. :)

Po pierwsze, nie jest istotne, czy jesteś na forum dzień, miesiąc, rok, 5 lat. Do wszystkich regulamin odnosi się tak samo.Po drugie, jest opcja zgłoś, pod postem.Po trzecie, nie jestem w stanie zrozumieć, jak mogłeś napisać drugi post "przypadkowo" po dokładnie 24h (26.03 14:54, następny 27:03, 14:28).Jakoś muszę teraz żyć ze świadomością, że mnie nie lubisz.

1. Regulamin wiadomo, znać trza, lecz zapomnieć, rzecz ludzka.

Nie wnikam w komentarze, chodzi o "niechcący"

Przecież nie napisałem, żebyś mi odjął punkt waść, a tylko, że niechcący dodałem, a później

nie wiedziałem co zrobić.

2. Ogólnie coś mam nie tak z cookies chyba, bo nie działa u mnie funkcja reportu, ale nie tylko tutaj. Do jakiejś pętli przekierowań mnie wysyłają linki. Ogólnie przykra sytuacja.

Ogólnie chciałem się pożalić, jak w temacie.

3. Użyj wyobraźni proszę.

Ps.

Dodam, że gdybym był modem i dostałbym tego typu wiadomość i widziałbym, że ta osoba zachowuje się w sposób prawidłowy na forum, a takie zagranie jest jednorazowe, usunąłbym mu warna. Modem niestety nie jestem, więc chyba będziesz musiał żyć z faktem posiadania warna.
To już drugi ;) Z tym, że w pierwszym dostałem naprawdę elegancką odpowiedź, mimo, iż ja wcale nie byłem taki miły. Pozdrawiam Northen Star - naprawdę życzliwego moderatora, która jest świetna i pomocna w każdym wypadku. Bynajmniej w moim przypadku ;]

Rozumiem, że jeśli nie chcesz zdjęcia swojego punktu karnego to założyłeś temat w związku z zachowaniem Might'a. W takim razie dziękuję za to, zawsze dobrze znać opinie użytkowników, i nie jest ważne jak to powiedział Might, czy ów user jest nowy, czy 'stary'.

Jeśli chodzi o jego zachowanie, to owszem mógł Ci napisać to milej, aczkolwiek sam ani nie zgłosiłeś posta (mówisz, że nie możesz) ale jest też druga opcja. Mianowicie edytujemy pościk z adnotacją o tym, że post do usunięcia. No i jest też trzecia opcja, po prostu napisać do moderatora, wtedy post również zostałby usunięty.

Salek, afshgaisvbcihc, on już to wie, że następnym razem ma edytować post i napisać prośbę o usunięcie .. pisało mu o tym już kilka osób. Ale prawdę mówiąć, gdyby była opcja usunięcia to wszystko wyglądałby inaczej na forum i nie byłoby tyle warnów za dp. Nie ważne, myślę, że temat jest już wyczerpany.

Zdaję sobie sprawę, że to wie, ale zdarzały mi się sytuację podobne bez mojej ingerencji i osoba tłumaczyła się, że ja nic takiego nie mówiłem.

Nie będzie opcji 'usuń' dla użytkowników.

Ok. To swoją drogą pożalę się jeszcze, że dalej czekam na zmianę nicku na forum. Strasznie mi przykro z tego powodu. Ps. Ten dział mógłby się nazywać "Gorzkie żale". Ps2. Już wiem, będę pisał. Dziękóweczka za odpowiedź. ;]

A ja chcę się pożalić na moderatora o nicku Might Tay. Ogólnie - co widać po ilości moich postów jestem nowy na tym forum. Niechcący dodałem jeden post pod drugim, jednak nie znalazłem opcji "usuń" poczas edycji posta, więc postanowiłem załatwic sprawe Bumpem. To było wczoraj. Dziś zauważyłem, że dostałem punkt karny. Napisałem wiadomość do owego moderatora -

Witam i pozdrawiam. Dostałem jeden punkt ostrzezenia za tego bumpa, w sumie to niechcący dodałem post pod postem i nie mogłem znaleźć opcji usuń, więc starałem sobie tak poradzić. Teraz pytanie, o co chodzi z tym odświeżaniem? To znaczy, że mogę stosowac taką technikę bumpów tylko, że co 72 h, tak?

w odpowiedzi dostałem to coś -

Nie, to nie było niechcący. Jeżeli by to było niechcący, zgłosiłbyś to nam, wtedy by nie było problemu. Natomiast to jest ewidentne złamanie regulaminu. A wyjaśnienie jest bardzo proste - pod jednym swoim postem masz prawo napisać drugi dopiero po upłynięciu 72h. Pozdrawiam.

... ogólnie już nie lubię tego moderatora i uważam, że zwłaszcza do nowych osób tak się pisać nie powinno. Nie lubię jak ktoś mi wmawia, że coś zrobiłem chcący, jeżeli zrobiłem to niechcący.