TF2 - warto jeszcze zagrać?

Cześć.

Tak jak w temacie czy jeszcze warto zagrać w TF2 ?? Patrze populacja się zmniejszyła na steamie :/
Jaki jest tam klimat ??

Ogólnie mi chodzi czy jeszcze warto czy już nie ?

Dzięki. :D

Tak, ostatnio wróciłem, kupiłem premium i jest super :D

Oczywiście ,że warto. Nadal gra bardzo dużo ludzi, a gra idzie w dobrą stronę.

Czyli widzę, że warto. :)

A mam jeszcze pytanie bo ja grałem w nią krótko i moim zdaniem gra się bardzo szybko (biegniesz, zabijasz, uciekasz i tak non stop) i chciałbym się dowiedzieć czy jest wgl. w niej taktyka (wyznaczone kto co ma zrobić, albo podłożenie bomby i czekanie na przeciwnika w jakiejś skrytce coś jak w CS'ie) ?? Czy tylko wystarczy zabić przeciwnika i tyle ?

Taktyki jest więcej niż w CSie ze względu na różnorodność klas. Inżynier np musi w taktycznych miejscach połozyć dispa czy sentry. Medyk z grubym/demomanem muszą się zgrać z uberem. Jest tego masa :]

Jakie "jeszcze"? To nadal jedna z najpopularniejszych gier na steama, cały czas updatowana przez Valve, i ogólnie to jeden z lepszych shooterów ever.

A ma ktoś może DOBRE serwery które 'żyją' i niepotrzebne jest wykupywanie slota?

A ma ktoś może DOBRE serwery które 'żyją' i niepotrzebne jest wykupywanie slota?

Jak chcesz mogę dać listę takich dobrych serwerów spełniających takie wymagania ale to tylko na PW(by nie zaśmiecać reklamami itp. )

YdeNZap.png

Nie pytaj czy warto ;) Jak się wciągniesz, znajdziesz fajny serwer z fajnymi ludźmi to nie zobaczysz jak Ci 1000h stuknie na Steam :)

W TF2 zawsze warto zagrać '-'

W TF2 zawsze warto zagrać '-'

Potwierdzam, ostatnio powróciłem do tf2'a - ta gra jest ponadczasowa... Mam prawie 600 godzin przegrane (od premiery).

Ostatni dynamiczny FPS, w którego jeszcze grają ludzie (niestety quake i tribesy się wyludniają).

TF2 odżyło po tym jak przeszło na F2P. Chciałbym jeszcze by CS:Go był taki, ale to raczej nigdy nie nastąpi.

Za co osobiście lubiłem TFa? Za klimat.

z serwerów to polecam polskie iż jak dla mnie oferują wysoki poziom gry. Wystarczy wpisać w google TF2 polskie serwery , A ja polecę od siebie serwery ze stajni max-play

TF2 odżyło po tym jak przeszło na F2P. Chciałbym jeszcze by CS:Go był taki, ale to raczej nigdy nie nastąpi.Za co osobiście lubiłem TFa? Za klimat.

CS:GO to grosze, a jeszcze przeceny były.

Jestem przeciw CS:GO darmowego, zniszczy to pewnie bardziej ekonomie gry.

TF2 odżyło po tym jak przeszło na F2P. Chciałbym jeszcze by CS:Go był taki, ale to raczej nigdy nie nastąpi.Za co osobiście lubiłem TFa? Za klimat.

Przed F2P serwery też były pełne. :]

Ja polecam oficjalne serwery (szybkie wyszukiwanie emeczu, czy coś w tym stylu) - poziom na ogół nie jest zbyt wysoki, ale można cały czas grać swój ulubiony tryb + są to serwery bez tych wszystkich chorych modów, vipów.

I balansu także

Balans taki sam jak na maxplayu i każdym innym pubie. :]

Nie zgodzę sie, gdyż Max play posiada plugin balansujący chociaż trochę a na valvovskich serwerach wyglada tak ze jedna osoba w teamie posiada 100 punktów a pod ta osoba następna ma 30

Polecam wrócić. Każdego roku jest po 2-3 update'y grubsze, które oferują bardzo dużo. I teraz jest też nawet tryb Co-op.

Do tej gry zawsze wracać warto!