Thang Global z nowymi właścicielami na duży +

Darmowa gra prawie rok temu wystartowała na nowo pod tą samą nazwą co oryginał. Gra została rozbudowana i poprawiono również znaczącą rozgrywkę. Nowi developerzy uczynili grę bardziej FTP wprowadzając dużo zmian które są już wystarczajce dla osób które chcą grać całkiem za darmo. Obecnie trwają prace nad przebudową klienta gry, żeby był kompatybilny z grafiką AMD, a także umożliwiał łatwe dodawanie nowych elementów grafiki. W przyszłości gra ma trafić na platformę steam i zostać zareklamowana w mediach.

W Thangu niedawno zaczął się event zimowy który będzie trwał do 2 stycznia(przedmioty do 17) tutaj o evencie:

Strona http://www.thangglobal.com/

Baza danych http://www.db.thangglobal.com/

Discord oficjalny https://discord.gg/6RrpX7GHc8

Polski Discord

obraz

Grube retro, ciężko będzie o graczy.
Jakieś materiały wideo czy tylko te stare wideo z youtube ?

@dzikitaki Tak gra skierowana do osób które lubią stare gry typu Mu online, ino że tutaj bardziej rozbudowany system ulepszania przedmiotów (+1 do +12) w ktorym jest masa przedmiotów potrzebna do ulepszenia + Hiringi (kule z różnym %) które mogą spróbować uratować przedmiot jeśli kowal nie da rady(a często nie daje rady). Ogólnie ryzyko fajnie się czuje im dalej jesteśmy np. ostatnio ulepszalem przedmiot (obecnie przedostania broń) na +8 i mi się zjebal gdzie to jest dużo godzin straconych. Ogólnie 1/6 mi się zjebało tych broni od 160lvlu to i tak jestem zadowolony.

Filmy na YT przedstawiają grafikę taka jaka jest obecnie. Grafiką z nowym klientem raczej zostanie poprawiona detale, także dużo się nie bedzie różnić nawet w przyszłości. Przede wszystkim chodzi o łatwiejsze dodawanie nowych przedmiotów do gry.

Kluczowe elementy w grze których nie ma w innych grach tego typu to:

Rozbudowane ulepszanie (ostatnio bardzo ułatwione od 1 do 90lvlu więcej %) . Łatwo rozpoznawalne elementy uzbrojenia i ich siła dzięki innym kolorom dla danego polepszenia np. +11 zielony (kolegi postać z moim pożyczonym setem).

Czary które expimy np. 1tys uderzeń trafionych na kolejny poziom (max 10/9lvl) i każdy czar nie jest na stałe przypisane do postaci także możemy sobie je sprzedawać / wymieniać / pożyczać

Zostało dodane do gry rochę misji (szukają kolejnej osoby która będzie kontynuować pracę z tym związane)

Ja gram ciągle FTP pewnie gdybym na początku lekko zainwestował kasy albo poświęcił więcej czasu grze byłoby dużo łatwiej. Przedmiot płatne tak samo są do zdobycia za dien (waluta gry) / przedmioty dla darmowego gracza. Jedyna różnica jak ktoś kupi VIP dodatkowe miejsce w magazynie + znikoma ilość większego expa

image

Tutaj znalazłem film w lepszej jakości z ulepszaniem z jakiejś innej wersji tej gry. Teraz mamy w grze pokazane jaki jest % kowala na poszczególne + i ile daje nam kula % (kiedyś kule nikt nie wiedział ile mają %). Na filmie klatę która robił na +9 w grze cały set(czyli 5 części) na +11 chodzi aktualnie po 110/150m. Ja np. robiłem niedawno same buty od 180lvlu na +8( te które widać u góry) gdzie sam koszt dien wyniósł 100m (nie licząc syfu jaki trzeba włożyć + kule i to że przed spaliłem buty +3/4)

Kompletnie wyparłem z pamięci fakt, że w to kiedykolwiek grałem dopóki nie zobaczyłem tej nazwy xD

@Venaen Wyparłeś to co doznałeś tam krzywdy? :stuck_out_tongue: Wszystkie poprzednie wersje i aktualnie jedna nielegalna (ThangUSA) są całkiem źle zbalansowane. Na pewno pamiętasz rzeczy które się nie układy w stosy? :smiley:

W obecnym evencie przedmioty z nim związane układają się w stosy także zgaduje że w przyszłości to samo będzie możliwe z normalnym dropem przynajmniej w magazynie a być może również i w plecaku :stuck_out_tongue: obraz-1

Gra faktycznie poszła do przodu z nowymi właścicielami. System FTP wygląda teraz na dużo bardziej przyjazny. Balans w dropach i ulepszaniu sprzętu na plus, szczególnie dla casuali. Jeśli doprowadzą klienta pod AMD i dodadzą Steam, to spoko, bo więcej graczy to większy fun w PvP :grinning:.

Oby tylko z tym Steamem poszło szybciej, bo czasem obiecują, a potem cisza. Jak ktoś jeszcze nie grał, to teraz jest dobry moment, zanim wbiją świeże tłumy po reklamach. Warto sprawdzić! :smile: