Witam,
ostatnio wyszedł dodatek do Rebirth i mam w związku z tym kilka pytań:
-posiadam podstawę + wrath of the lamb, jest sens grania w to, czy lepiej od razu kupić Rebirth?
-Jest sens grania w Rebirth bez posiadania Afterbirth?
Witam,
-posiadam podstawę + wrath of the lamb, jest sens grania w to, czy lepiej od razu kupić Rebirth?
Człowieku.. To jest tylko singiel, zawsze jest sens, nawet w suchego Isaaca bez wrath of the lamb. Ja rozumiem, gdybyś pytał czy warto kupić GW2 podstawkę bez dodatku, ale co do Isaaca pytać o takie rzeczy..?
-Kup Rebirth, w porównaniu do pierwszego BoI jest o tonę więcej itemów/bossów, wszystkiego w ogóle.
-Jakiś tam jest, z tym, że Afterbirth dodaje cholernie wielką ilość synergii itemów które wcześniej jej nie miały. Nie spojlerując, można robić naprawdę chore rzeczy. Jest parę(naście?) nowych bossów, alternatywne piętra, nowy tryb gry... Rebirth sam w sobie jest dobry, ale Afterbirth dodaje jakieś, powiedziałbym, 33% lepszego contentu.
Aha, no i w Afterbirth jest transformacja w Cthulhu.
Mówię to z tego, co widziałem na streamach. Sam mam tylko Rebirth, bo jestem biedakiem.
Człowieku.. To jest tylko singiel, zawsze jest sens, nawet w suchego Isaaca bez wrath of the lamb. Ja rozumiem, gdybyś pytał czy warto kupić GW2 podstawkę bez dodatku, ale co do Isaaca pytać o takie rzeczy..?
Gdyby było tak jak mówisz, wszyscy graliby w Wiedźmina 1, a nie 3
-Kup Rebirth, w porównaniu do pierwszego BoI jest o tonę więcej itemów/bossów, wszystkiego w ogóle.-Jakiś tam jest, z tym, że Afterbirth dodaje cholernie wielką ilość synergii itemów które wcześniej jej nie miały. Nie spojlerując, można robić naprawdę chore rzeczy. Jest parę(naście?) nowych bossów, alternatywne piętra, nowy tryb gry... Rebirth sam w sobie jest dobry, ale Afterbirth dodaje jakieś, powiedziałbym, 33% lepszego contentu.Aha, no i w Afterbirth jest transformacja w Cthulhu.Mówię to z tego, co widziałem na streamach. Sam mam tylko Rebirth, bo jestem biedakiem.
O taką odpowiedź mi chodziło, dzięki. Chyba kupię Rebirth, potem po prostu dokupię dodatek.
Jeszcze jedno. W podstawowej wersji bardzo mi się podobała grafika, a Rebirth była dla mnie tragiczna. Jaka jest w Afterbirth?
Taka sama jak w Rebirth. No, może trochę płynniejsza. Może.
Gdyby było tak jak mówisz, wszyscy graliby w Wiedźmina 1, a nie 3 O taką odpowiedź mi chodziło, dzięki. Chyba kupię Rebirth, potem po prostu dokupię dodatek.Jeszcze jedno. W podstawowej wersji bardzo mi się podobała grafika, a Rebirth była dla mnie tragiczna. Jaka jest w Afterbirth?
Mylisz zupełnie całość ^^ Wiedźmin to zupełnie inna historia, to jest gra typowo pod fabułę, a nie roguelike
Ps. W wieśka 1 zawsze warto zagrać Właśnie po to, by przejść od samego początku
Chyba, że ktoś gra dla samej frajdy, to sobie kupuje trójeczkę, kij wie po co, ale trudno.
No właśnie, z tego powodu, że to jest roguelike lepiej grać w nowszą, ulepszoną część, niż w starszą.
A wiedźmina 1 przeszedłem dobre kilka lat temu
Rebirtha? Bierz w ciemno.
Jest wystarczająco dużo nowych itemków żeby wsiąknąć na dobre ;].
HUD jest przerobiony, ma milszy wygląd dla oka.
I cena oczywiście, patrząc choćby na znane gierki, które na PC kosztują dobre 150zł+
Ja na twoim miejscu bym kupil oba, jedynka razem z dodatkiem kosztuje teraz 66 centow, wiec oplaca sie jak na moje
Jedynkę mam już od bardzo daaaaawna. Zresztą, skoro będę miał Rebirtha, po co grać w 1?
Dzięki za odpowiedzi, zaraz kupuję
No to śmiało kupuj.
A, no tak... i na początek nie zbieraj
SPOILER
BOB'S BRAIN'A!!! (najgorszy item według mnie ;c)
Jeszcze pytanie: lepiej grać padem, czy klawiaturą? Ktoś pewnie powie, że tym czym mi wygodnie. Chodzi mi jednak o to, jak grają gracze z czołówki rankingu. Założę się, że jakiś koreańczyk to obliczył, czym jest lepiej :PO
Nie interesuje mnie, na czym grają "pro"gracze, ale powiem tak - w rebirth gra się bardzo wygodnie na padzie, jednak często zdarzały mi się sytuacje, że zawieszał całe sterowanie (Win7 ze wszystkimi aktualizacjami + pad X360). Jak to wyglądało - postać nagle szła tylko w jednym kierunku (na ścianę), nie reagował pad, mysz, ani tablet. komputer działał "normalnie", ale tylko z poziomu klawiatury ( gra nie działała, więc można tylko patrzeć, jak się obrywa). Pomagał tylko restart kompa. O tyle dobrze, że wracając do gry restartowało planszę, więc można było jeszcze coś uratować. Czy w afterbirth naprawili ten problem nie mam pojęcia, nie wsiąknęłam w niego na tyle, żeby powiedzieć czystym sumieniem, że tak.
A tak szczerze - jak sam napisałeś, graj na tym, na czym Ci najwygodniej.
Kolego bierz Afterbirth , bo dodaje mega dużo rzeczy
https://www.humblebundle.com/store/p/bindingofisaac_afterbirth_storefront
Łap na promo jeszcze, bo na steamie już chyba nie ma. Ja kupowałem tutaj i wszystko działa.
Witam,