Arturnik widze ze jestes oczytany w TCoS. Ale nie wiele wiesz o innych grach ktore sa platne a ktore ludzie wybieraja. Warhammer nie wprowadza nic nowego.. Poza tym ze jest to gra dla fanow papierkowego RPG tej sagi.
Gralem w TCoS, tlumaczylem artykuly TCoS i wiem jak dziala tcos - co powoduje ze wiem czy cos oferuje nowego, czy nie.
WAR jest 'adaptacja' nie papierkowego RPG tylko bitweniaka tak a'propos ![;)]()
Co do Aion.... co tam ze jest wprowadzona raca NPC ktoranie bedzie mogl grac gracz(...)
Ucialem twoj caly quote do Aiona, ale odnosze sie do calego cytatu. Tabula Rasa miala inwazje na outposty o niewiadomo jakiej godzinie - za miesiac zamykaja serwery. To ze pojawia sie jakis mob w trakcie pvp nie oferuje dla mnie nic nowego, ja wychowalem sie na Ultimie Online i jestem kompletnym przeciwnikiem carebear mmo z pvp najlepiej na arenkach i trammelizacja swiata.
Co do DarkFalla Fakt ta gra juz wychodzi dosc dluugo... co spowodowalo ze stala sie legenda zanim jeszcze wyszla. Ale pracy ruszyly pelna para(forum bardzo dobra sprawa) i jezeli wszystko bedzie ok gra sie rozkreci jeszcze w tym roku. A to co ona wprowadza do swiata MMO nie musze chyba mowic.
O Darkfallu pisalem, nie bede sie wypowiadal. Wiem o nim, wiecej niz myslisz, ale nie chce zlamac beta testowego NDA wiec cisza z mojej strony.
A teraz jeszcze taki tytul jak Earthrise ktory tez bedzie platny... ale jako jedyny MMO bedzie nawiazywal do swiata Fallouta.. widziales kiedys MMO gdzie akcja sie toczy w post apokaliptycznym swiecie?
Oczywiscie, beta testowalem Auto Assault, Tabula Rasa, gralem w Neocron 1 a potem Neocron 2, hmm co tu jeszcze... gralem w Pre-nge SWG i post-nge SWG, ale to bardziej sci-fi mmo. Gralem tez, choc krotko w pierwsze polskie mmo zwane Mimesis. Bylo to mmo w takim pseudo postapokaliptycznym swiecie. Od kilku lat juz jest zamkniety, Anarchy Online..chwile nie za bardzo mi sie podobalo.
WIec jeszcze raz... czemu mialbym wybrac TCoS? I placic za niego? Skoro nawet graficznie revelki nie ma.
Czemu nie? No i czemu masz placic? Mam wrazenie ze strasznie sie wszyscy wzbraniacie przed placeniem na mmo. Zreszta tworcy TCoS daja trial wiec mozna obczaic gre spokojnie i zdecydowac, dlatego nie ma tu mowy o jakims super waznym wyborze.
Jesli ma sie staly przychod i chce sie grac w jakosciowe MMORPG'i to mozna wydac te 15euro miesiecznie i wtedy znika ta otoczka tych strasznych platnosci.
A grafika to nie wszystko w grach ![;)]()
Broda81:
AoC jest fajny, gram zreszta do teraz jak mogles przeczytac wyzej, minus jest z tym co przytoczylem powyzej. PvP walki sa super jednak i dlatego w to gram hoxem na Fury
Warhammer jest super, ale mowie ludzie spieprzyli gre stawiajac na scenariusze. Gra miala byc z zalozenia open rvr, a wyszla farma instanced pvp
NCSoft wypuscil Auto Assault, ktore musial zamknac rok temu (?), a za miesiac zamyka serwery Tabula Rasa. Wystarczy? ![:)]()
O Darkfallu napisalem wyzej. W skrocie - okres podniecenia Darkfallem u mnie sie skonczyl, nadszedl okres watpliowosci.