The Chronicles of Spellborn Current

Gra powalająca i to jeszcze F2P :P

Wyszła w listopadzie 2008 , a napalałem się na nią od grudnia 2007 ,

ale jak zobaczyłem wymagania to odrazu porzegnałem sie z nia :( ale naprawde POLECAM .

To chyba najbardziej rozbudowana gra za darmo . Daje 9,9/10 wnioskując z filmików i obrazków xD

Można by ją dać chyba na stronke główną. :rolleyes:

Zakładając temat o jakiejś grze wypadało by podać oficjalną stronę:

http://www.tcos.com/en/index.html

Ja wnioskując z filmów i obrazków ( jak autor) stwierdzam że jak tylko ją kiedys ściągne będe miał okazje ponabijać sie z kolejnej gry :P

gralem w beta. mi sie nie podoba. neeeeeext :F

Oglądałem kilka filmików z owej gry i wygląda całkiem ciekawie, choć nie kapuje jeszcze systemu walki :lol:

Brodziel, jak ją poddasz próbie daj recke, wiem żeś obiektywne bydle, więc będę wiedział czego się spodziewać po ściągnięciu ;)

W tym problem ze po tym co widziałem /czytałem nie wiem czy mam ochote na masochizm w postaci grania w to

Skoro granie w TCoS nazywasz masochizmem, to granie w darmowego klona WoWa z cash shopem (czyli Runes of Magic) powinienes nazwac strzeleniem sobie w obie nogi, potem tylko za pomoca rak usuniecie jednego jadra i powieszenie sie za drugie przy zalozeniu ze wczesniej sie nie wykrwawisz.

Radzilbym zagrac w TCoS, anizeli czytac jakies recenzje. Gra jest swietna, ale ta wersja jest tylko dla Niemcow, Francuzow, krajow Beneluxu.

Na nasza musimy poczekac do releasu Acclaimu.

http://spellborn.acclaim.com/

Skoro granie w TCoS nazywasz masochizmem, to granie w darmowego klona WoWa z cash shopem (czyli Runes of Magic) powinienes nazwac strzeleniem sobie w obie nogi, potem tylko za pomoca rak usuniecie jednego jadra i powieszenie sie za drugie przy zalozeniu ze wczesniej sie nie wykrwawisz.http://spellborn.acclaim.com/

To teraz mi pojechałeś aż mi posoka po nogach pociekła , sam wymyśliłeś tak skomplikowaną wypowiedź czy naradzałes sie z kumplami ?

W sprawie RoM , mi bardziej przydał do gustu klon niż oryginał( spędziłem 2 lata na globalu więc chyba wiem co mówie) , co do item shopu może założysz sie że będzie w tym dziele wybranym zwanym ToCoś , chyba że zobacze m gre sygnowaną przez acclaim w której tak owego nie ma wtedy przyznam sie do błedu . Aha załozysz sie że bezie tez premium account równie drogi jak w 9dragons?

To teraz mi pojechałeś aż mi posoka po nogach pociekła , sam wymyśliłeś tak skomplikowaną wypowiedź czy naradzałes sie z kumplami ?

O widze, ze wreszcie zauwazyles niski poziom swoich wypowiedzi - to bylo w twoim stylu. To nic osobistego, tylko po prostu powinienes poznac gre blizej niz przeczytac kilka artykulow i obejrzec ze 2 gameplay'e (patrz np. dofus temat ;))

W sprawie RoM , mi bardziej przydał do gustu klon niż oryginał( spędziłem 2 lata na globalu więc chyba wiem co mówie),

O gustach sie nie dyskutuje, ciesze sie ze ci sie podoba, bo mi nie, ale tak samo wow (tez na globalu) mi sie nie podoba, bo ograniczniczyl pojecie mmo instancjami, smiesznym open pvp'em etc.

co do item shopu może założysz sie że będzie w tym dziele wybranym zwanym ToCoś , chyba że zobacze m gre sygnowaną przez acclaim w której tak owego nie ma wtedy przyznam sie do błedu . Aha załozysz sie że bezie tez premium account równie drogi jak w 9dragons?

Po co cash shop w grze p2p? TCoS jest gra platna (wiem, testowalem od wczesnej closed bety). Cena bedzie normalna czyli zgaduje 14.99 euro + podatek.

Udostepniony bedzie tylko noobland za darmo, zeby klient mogl sie zdecydowac czy gra mu sie podoba czy nie, a osobiscie uwazam ze milo jest miec nowe mmo ktore oferuje cos wiecej niz standardy znane nam juz chyba calkowicie. Co TCoS oferuje nam nowego? Np. celowanie, nie ma juz klikniecia na przeciwnika i masz sticky target, i spamujesz trzema klawiszami jak opetany. Tutaj podobnie jak w grach bardziej zrecznosciowych musisz trafic dana umiejetnoscia. Open PvP (brak rewardow na razie, ale przynajmniej jest:/), ciekawy swiat (dark fantasy jest naprawde niezle) czynia gre naprawde wartosciowa.

Co do cash shopu to masz tutaj quote z FAQ TCoS'u Acclaimu - pierwsze 3 punkty

1. Will The Chronicles of Spellborn be Free 2 Play? - Yes and No. TCOS will be free to download, and will have a free zone where you will have the chance to learn the game. Once you reach Fame level 7and get approximately 90% towards Fame level 8, a gameplay limit will occur. The player will be able to continue accepting new quests and killing monsters, however no fame in any way shape or form will be gained. Because of this, quests are not able to be completed either. There will also be no PeP gained or item drops and players will be restricted to travel within Hawksmouth and Aldenvault. 2. Will there be an item mall?- No. Although TCOS has the F2P area, it is a predominately a P2P game, and thus will not have any sort of item mall in it whatsoever. You will still be able to trade between players and sell items to NPCs though. 3. How much is the monthly rate going to be? - Currently is being listed as $15/month.

Źródło: http://phpbb.acclaim.com/spellborn/viewtopic.php?t=26

Jak chcecie sie czegos wiecej po polsku o grze dowiedziec (gralem w gre + na stronie, ktora pomagam prowadzic zamiescilem kilka artykulow piszcie na PM, gdyz wg regulaminu linku podac nie moge).

Matko i to jeszce ma być płątnę???????????????????????????????/ W czasach kiedy jest AoC , Warhammer online , Darkfall nadciąga , tak samo Aion . No to teraz serio poryłeś mi psychike.

Arturnik.... chcesz mi powiedziec ze gra wygladajaca nie lepiej niz PW nie dajaca NIC nowego zadnej innowacji w swiecie MMO ma byc platna? W tym momencie ty popelniasz zgona tak jak bys wkladal ptaka w kokoche pelna zyletek. Ale fakt masz racje... na cale szczescie o gustach sie nie dyskutuje... Wkoncu to wolny kraj....

Arturnik.... chcesz mi powiedziec ze gra wygladajaca nie lepiej niz PW nie dajaca NIC nowego zadnej innowacji w swiecie MMO ma byc platna?

Przeczytaj dokladnie moj post, bo chyba nie zrozumiales. Przynajmniej daje free targeting ktory powoduje, ze walka jest duzo ciekawsza niz Age of Conan, skill deck, swiat i grafike dark fantasy. Niektore questy mozna robic na wiele sposobow i nie wymaga grindu. Co do samej walki, jesli umiesz dobrze walczyc nie bedziesz mial problemu z mobami nawet o 10 leveli wyzej.

Matko i to jeszce ma być płątnę???????????????????????????????/ W czasach kiedy jest AoC , Warhammer online , Darkfall nadciąga , tak samo Aion . No to teraz serio poryłeś mi psychike.

Hiehiehie. Okej zaczynamy

Age of Conan - poza sama znajomoscia tytulu chyba nie bylo Ci dane gry dotknac, czyz nie? Zeby sie nie rozpisywac powiem iż kilka dni temu ze wzgledu na bardzo niską populacje serwery zostały połączone.

Grałem 3 miesiace na retailu, gralem w Polska closed bete, open bete i gram teraz - AoC ma problemy z bugami, caly czas nie dzialajacymi siege'ami, jedna klasa kompletnie nie nadaje sie do niczego (Dark Templar) i caly czas czeka na revampa - jedyna innowacja jaka wprowadzil AoC to de facto combat system. Ludzie zgodnie potwierdzaja ze gra zostala wypuszczona jako platna beta

Warhammer Online - średnio stabilny nowy MMO mythica. Nastepca DAoCa wyszedl im troche slabo gdyz nieumyslnie zamkneli gre w instancjach PvP zwanych scenario, ktore zniszczyly gre. Crashe servera przy bitwie o stolice, bugi graficzne. Nic wiecej grze nie mozna zarzucic, bo jest grywalna i poza nieszczesnymi scenariuszami nie jest zla. Tylko ludzie grajacy w nia nie potrafia dostrzec ze jest jeszcze cos innego niz czekanie na zaproszenie na scenario w warcampie.

Aion - a co Aion innowacyjnego wprowadza? Skrzydelka? Haha dziekuje. Rozczarujesz sie gdyz to tylko koreanski grindfest ze skrzydelkami i jeszcze bardziej ograniczonym pvp w porownaniu do lineage2, ale skoro ciebie to zadowala i mozesz placic za grindfest oprawiony w sliczniutenka anime graficzke to baw sie dobrze.

Darkfall - Ta gra to jedna wielka niewiadoma. Oferuje duzo, ale nie wiemy czy to wszystko bedzie dzialac. Ostatnio zostala przesunieta premiera, wiec nie napalalbym sie tak bardzo. Zreszta jest NDA wiec nie bede zaglebial sie w Darkfalla :)

W AoC troche pograłem (nie wiele , kilka dni u kumpla) i jestem zachwycony zarówno grafiką jak i system walki , Warhammer? owszem rozumiem że ci nie pasuje , zapewne nie jestes fanem ani papierowego RPG ani bitewniaka , więc rzeczywiście dla nie maniaków ta gra jest średnia . Aion? Czy NcSOft wypuścił jakiegoś gniota (poza Dungeon Runners) , jeśli tak to go nie znam a to oznacza ze Aion też bezie mocny. Przynajmniej Darkfalla zostawiłeś w spokoju :D

Arturnik widze ze jestes oczytany w TCoS. Ale nie wiele wiesz o innych grach ktore sa platne a ktore ludzie wybieraja. Warhammer nie wprowadza nic nowego.. Poza tym ze jest to gra dla fanow papierkowego RPG tej sagi. Co do Aion.... co tam ze jest wprowadzona raca NPC ktoranie bedzie mogl grac gracz... ale ta rasa bedzie sie zachowywac tak jak gracze... Sam Aion jest konfliktem miedzy 2 nacjami... A 3-cia rasa(smokow a raczej ich wyslannikow) jest zupelnie niezalezna rasa... Sami beda wybierac moment w kotrym beda sie pojawiac... Jezeli akurac beda walczyc z soba 2 alliance to moga sie tam pojawic... i rownie dobrze pomoc jednej rasie a zgladzic druga. Bo glowna koncepcja gry jest "odwieczny balans". I wyobraz sobie ze w Aionie nigdzie nie bedziesz czul sie bezpieczny... bo w kazdej chwili moze cie ktos pojechac... Baaa gdyby nawet ta walka byla fer to ok... Ale na 1 gracza moze pasc horda rasy "panow". Co powoduje ze Aion bedzie strasznie nieprzewidywalnym MMO.

Co do DarkFalla Fakt ta gra juz wychodzi dosc dluugo... co spowodowalo ze stala sie legenda zanim jeszcze wyszla. Ale pracy ruszyly pelna para(forum bardzo dobra sprawa) i jezeli wszystko bedzie ok gra sie rozkreci jeszcze w tym roku. A to co ona wprowadza do swiata MMO nie musze chyba mowic.

A teraz jeszcze taki tytul jak Earthrise ktory tez bedzie platny... ale jako jedyny MMO bedzie nawiazywal do swiata Fallouta.. widziales kiedys MMO gdzie akcja sie toczy w post apokaliptycznym swiecie?

WIec jeszcze raz... czemu mialbym wybrac TCoS? I placic za niego? Skoro nawet graficznie revelki nie ma.

Arturnik widze ze jestes oczytany w TCoS. Ale nie wiele wiesz o innych grach ktore sa platne a ktore ludzie wybieraja. Warhammer nie wprowadza nic nowego.. Poza tym ze jest to gra dla fanow papierkowego RPG tej sagi.

Gralem w TCoS, tlumaczylem artykuly TCoS i wiem jak dziala tcos - co powoduje ze wiem czy cos oferuje nowego, czy nie.

WAR jest 'adaptacja' nie papierkowego RPG tylko bitweniaka tak a'propos ;)

Co do Aion.... co tam ze jest wprowadzona raca NPC ktoranie bedzie mogl grac gracz(...)

Ucialem twoj caly quote do Aiona, ale odnosze sie do calego cytatu. Tabula Rasa miala inwazje na outposty o niewiadomo jakiej godzinie - za miesiac zamykaja serwery. To ze pojawia sie jakis mob w trakcie pvp nie oferuje dla mnie nic nowego, ja wychowalem sie na Ultimie Online i jestem kompletnym przeciwnikiem carebear mmo z pvp najlepiej na arenkach i trammelizacja swiata.

Co do DarkFalla Fakt ta gra juz wychodzi dosc dluugo... co spowodowalo ze stala sie legenda zanim jeszcze wyszla. Ale pracy ruszyly pelna para(forum bardzo dobra sprawa) i jezeli wszystko bedzie ok gra sie rozkreci jeszcze w tym roku. A to co ona wprowadza do swiata MMO nie musze chyba mowic.

O Darkfallu pisalem, nie bede sie wypowiadal. Wiem o nim, wiecej niz myslisz, ale nie chce zlamac beta testowego NDA wiec cisza z mojej strony.

A teraz jeszcze taki tytul jak Earthrise ktory tez bedzie platny... ale jako jedyny MMO bedzie nawiazywal do swiata Fallouta.. widziales kiedys MMO gdzie akcja sie toczy w post apokaliptycznym swiecie?

Oczywiscie, beta testowalem Auto Assault, Tabula Rasa, gralem w Neocron 1 a potem Neocron 2, hmm co tu jeszcze... gralem w Pre-nge SWG i post-nge SWG, ale to bardziej sci-fi mmo. Gralem tez, choc krotko w pierwsze polskie mmo zwane Mimesis. Bylo to mmo w takim pseudo postapokaliptycznym swiecie. Od kilku lat juz jest zamkniety, Anarchy Online..chwile nie za bardzo mi sie podobalo.

WIec jeszcze raz... czemu mialbym wybrac TCoS? I placic za niego? Skoro nawet graficznie revelki nie ma.

Czemu nie? No i czemu masz placic? Mam wrazenie ze strasznie sie wszyscy wzbraniacie przed placeniem na mmo. Zreszta tworcy TCoS daja trial wiec mozna obczaic gre spokojnie i zdecydowac, dlatego nie ma tu mowy o jakims super waznym wyborze.

Jesli ma sie staly przychod i chce sie grac w jakosciowe MMORPG'i to mozna wydac te 15euro miesiecznie i wtedy znika ta otoczka tych strasznych platnosci.

A grafika to nie wszystko w grach ;)

Broda81:

AoC jest fajny, gram zreszta do teraz jak mogles przeczytac wyzej, minus jest z tym co przytoczylem powyzej. PvP walki sa super jednak i dlatego w to gram hoxem na Fury

Warhammer jest super, ale mowie ludzie spieprzyli gre stawiajac na scenariusze. Gra miala byc z zalozenia open rvr, a wyszla farma instanced pvp

NCSoft wypuscil Auto Assault, ktore musial zamknac rok temu (?), a za miesiac zamyka serwery Tabula Rasa. Wystarczy? :)

O Darkfallu napisalem wyzej. W skrocie - okres podniecenia Darkfallem u mnie sie skonczyl, nadszedl okres watpliowosci.

wszystko opiera sie na gustach... sa ludzie ktorzy robia hity... a sa ktorzy robia slabe gry... Oby TCoS nie skonczyl jak RF Online... z platnej gry przeszli na darmowa... a z darmowej przeszli.... aaa nie sorry zamkneli servery :)

Jest wiele gier ktore sa uwazane za HITY ale tylko z nazwy... Czas pokaze jak bedzie tu :)

G'woli scislosci - tak zeby juz nie bylo zadnych niedomowien. RF znowu wychodzi i ludzie sie bardzo ciesza pomimo tego ze jest dla mnie gra zbedna na rynku mmorpg.

www.playrf.com

Jedna drobna poprawka a mianowicie jak zauważyłeś grafika w Warhammerze nie est mroczna ( jak powinna być gdyby ją wzorowano na papierokowym ) tylko kolorowa w stylu bitewniaka , stąd moja aluzja do obu rodzajów gier:)

Co do Tabula Rasa to faktycznie zapomniałem o nim , tutaj raczej zawinił zbyt wysoki abonament bo gierka jest niezła :)

Gra powalająca i to jeszcze F2P :P

Wyszła w listopadzie 2008 , a napalałem się na nią od grudnia 2007 ,

ale jak zobaczyłem wymagania to odrazu porzegnałem sie z nia :( ale naprawde POLECAM .

To chyba najbardziej rozbudowana gra za darmo . Daje 9,9/10 wnioskując z filmików i obrazków xD

Można by ją dać chyba na stronke główną. :rolleyes: