The Chronicles of Spellborn

Gra może ktoś z Was? Gra dla naszego kraju obecnie jest w fazie OB (trochę dziwna sytuacja, bo np u nas i w stanach jest OB, a np. w Niemczech jest już pełna wersja, ale mniejsza o to), gra początkowo miała być p2p, teraz trochę to poluzowali, oto news z polskiej strony www.tcos.pl:

Podczas ostatniego spotkania społeczności Chronicles of Spellborn z twórcami gry poruszono kilka ciekawych tematów. Producent TCOS zapowiedział, że gra będzie freemium czyli połączenie darmowej i płatnej wersji. W tej ostatniej otrzymamy dodatkowe regiono do eksploracji itp. Po drugie wprowadzono kilka poprawek dotyczących balansu postaci i zdolności. Dodatkowo cały czas trwają prace nad systemem płatności. Obecnie jest możliwe opłacenie abonamentu poprzez zakup Acclaim Coins. Abonament za grę ma kosztować od 15 do 18 dolarów. Dokładna cena nie została jescze ustalona.
To info z 6 kwietnia.

Gameplay:

Trudno mi powiedzieć coś więcej (poza tym, że posiada ciekawy system walki, gdzie autentycznie trzeba celować), bo dopiero jutro mam zamiar ściągać instalatora - 3GB, może są jacyś chętni, żeby razem zacząć grę?

Gralem w zamknieta bete. Nie spodobalo mi sie. Calkiem fajna grafika itp. Ale czegos mi brakowalo. Troche ubolewam nad faktem, ze swiat gry jest podzielony na sektory ( moze jest tak tylko na poczatku, bo dlugo nie gralem?). Cieszy natomiast to, ze mamy sporo questow, a nie nudny grind. Moze kiedys jescze w to zagram i zobacze, jak wyglada po tym czasie, kiedy osttani raz w to gralem. Poki co, czekam na wasze opinie.

niby freemium, ale większego lvl niż 7 nie wbijesz.

https://eu-players.tcos.com/

niby freemium, ale większego lvl niż 7 nie wbijesz.https://eu-players.tcos.com/

Przepraszam ale oczym ty piszesz zrozum pojęcie freemium i będziesz wiedział czemu nie możesz wbić lvl 7+

A o grze grałem i jest spoko tylko jakoś w nią dlugo nie pograłem i nie chodzi tu o kase bo podoba mi się że moge z telefonu komurkowego wysłać sms o Coiny i za nie przedłużyć konto premium.

Przepraszam ale oczym ty piszesz zrozum pojęcie freemium i będziesz wiedział czemu nie możesz wbić lvl 7+ A o grze grałem i jest spoko tylko jakoś w nią dlugo nie pograłem i nie chodzi tu o kase bo podoba mi się że moge z telefonu komurkowego wysłać sms o Coiny i za nie przedłużyć konto premium.

Ja bym to nazwał raczej Trialem a nie freemium...

Poza tym znaczenie FREEmium rozumiem tak, że mogę grać cały czas nie płacąc nic, oczywiście nie mając dostępu do specjalnych lokacji dla graczy z wykupionym abonamentem. Natomiast tutaj jest tak, że aby rozkoszować się dalej musisz zapłacić(na 7 lvl też można grać dalej no, ale co to jest...)

PS popracuj nad pisownią.

Cree, mam nadzieję, że napiszesz ciekawą recenzję dotyczącą tejże gry.

Chętnie bym pograł, ale obecnie nie mam kompletnie czasu na grę, lecz wkrótce się to zmieni.

Może Twoja relacja zachęci także innych do gry. :P

No więc ja na razie zrezygnowałem z testowania, powodem był launcher, który od tak się zatrzymał i przez noc zamiast 100% miałem raptem 11%, a aktualnie gram zawzięcie w CF'a, więc co do mojej relacji z TCoS przyjdzie zapewne jeszcze długo poczekać ;)

Gra może ktoś z Was? Gra dla naszego kraju obecnie jest w fazie OB (trochę dziwna sytuacja, bo np u nas i w stanach jest OB, a np. w Niemczech jest już pełna wersja, ale mniejsza o to), gra początkowo miała być p2p, teraz trochę to poluzowali, oto news z polskiej strony www.tcos.pl:

Podczas ostatniego spotkania społeczności Chronicles of Spellborn z twórcami gry poruszono kilka ciekawych tematów. Producent TCOS zapowiedział, że gra będzie freemium czyli połączenie darmowej i płatnej wersji. W tej ostatniej otrzymamy dodatkowe regiono do eksploracji itp. Po drugie wprowadzono kilka poprawek dotyczących balansu postaci i zdolności. Dodatkowo cały czas trwają prace nad systemem płatności. Obecnie jest możliwe opłacenie abonamentu poprzez zakup Acclaim Coins. Abonament za grę ma kosztować od 15 do 18 dolarów. Dokładna cena nie została jescze ustalona.
To info z 6 kwietnia.

Gameplay:

Trudno mi powiedzieć coś więcej (poza tym, że posiada ciekawy system walki, gdzie autentycznie trzeba celować), bo dopiero jutro mam zamiar ściągać instalatora - 3GB, może są jacyś chętni, żeby razem zacząć grę?