The Curse Of Tristram BETA2-Mod Diablo 2 na silniku Starcraft 2 Startuje dzisiaj (02.08.)

Dziś przypadkowo wpadłem na filmik twórcy moda, który prezentuje start The Curse Of Tristram BETA 2. Jak wielu z Was wie, jest to mod Diablo 2, na silniku Starcraft 2. Do gry potrzebujemy Podstawkę Starcraft 2, która jest dostępna za darmo na Battlenet.
Poniżej filmik twórcy, pokazujący proces instalacji, jak i strona facebook.
Nie wiem ,czy mod beta2 jest już wrzucony, dopiero pobieram Starcrafta, ale sprawdzę i dam znać poniżej.

Moda jeszcze nie ma, pozostało mniej niż godzina do relase. Tutaj odliczanie już:

Ostatnio jak grałem parę miesięcy temu to nie grało się zbyt dobrze. Fajnie wyglądał, to fakt, bardziej nowocześnie, ale walka i zbieranie lootu, z powodu ograniczeń silnika na którym mod powstaje, było tragiczne. Szczególnie tu mam na myśli namierzanie. Wątpię czy coś się w tym aspekcie zmieniło. O wiele, wiele lepiej działał imo mod do Grim Dawna, który też odtwarza D2, tyle że faza produkcji ostatnio jak grałem była daleka od zakończenia - dopiero 1 akt był dodany. Szkoda wielka bo grało się wyśmienicie.