The Division i inne podobne gry coop

Witam, zastanawiam się nad kupnem The Division aby pograć z drugą połówką na coop. Mam kilka pytań odnośnie tej gry.

1. Czy cała fabuła w tej grze jest na coop, znaczy czy progres fabularny będzie nam obu zaliczać czy każdy musi we własnym zakresie oddzielnie przechodzić grę?

2. Czy warto kupić season pass? dużo dodają dodatki ?

3. Czy da się w tej grze pominąć aspekt pvp ?

4. Czy naprawili błędy i cheaterstwo w tej grze o których było tak głośno jakiś czas temu ?

dodatkowo

Czy znacie jakieś inne gry ze współpracą, najlepiej gdyby dało się przejść całą linię fabularną we dwójkę.

na celowniku mamy nadchodzące gry typu Destiny 2, Anthem, Far Cry 5...

zamierzamy też zakupić Dying Light, ewentualnie Far Cry 4 lecz tam raczej kampanii fabularnej nie ma na multi.

Graliśmy w D3, Mass Effecty, Dead Space 3 i inne podobne i mniej znane gry o których sobie teraz nie mogę przypomnieć.

Czy oprócz w/w tytułów możecie polecić jeszcze jakieś w podobnym stylu ? Gdzie gra oferuje rozwój postaci, możliwość grania postacią męską jak i żeńską, linie fabularną w trybie współpracy, nie będąca grą sprzed 8 lat. Coś co przeoczyliśmy nie zauważyliśmy przy natłoku różnorakich tytułów w ostatnim czasie.

Ad.1 Da się przejść od początku do końca na co-opie (do 4rech osób), wszystkim wszystko zalicza, loot każdy dostaje, nikt nic nie traci.

Ad. 2 SP. to tylko drobny dodatek, nie rozwija fabuły, na długo nie wystarczy, ale wprowadza nieco inny sposób gry np. tryb surviwal: krótkie mecze polegające nie na prostym wystrzelaniu się lecz na przeżyciu postaci która w owym meczu zaczyna bez niczego (skilli/ekwipunku, jest goła i wesoła), a myk polega na tym aby dotrzeć do punktu ewakuacyjnego, co wiąże się z wykrafceniem od zera utraconego gearu i zebraniu skilli (po meczu oczywiście odzyskuje się swój pierwotny gear/skille) wszystkiemu towarzyszy nie występująca poza tym trybem gry śnieżyca. Brzmi fajnie, w praktyce jest fajnie ale przerobisz takie dwa, trzy mecze i masz dość. Tak jest z każdym dodatkiem dlatego jak wyhaczysz SP tanio to warto się w niego zaopatrzyć, jak nie to śmiało można się bez tego obejść, zważywszy, że dodatki nie wprowadzają nowego gearu/skilli/lvl./fabuły

Ad.3 Da się, sam nie jestem fanem PvP, PvP jest tylko i wyłącznie w specjalnych sektorach które bez przeszkód można ominąć. Co prawda w tychże sektorach łatwo o lepszy gear i poprzez ich omijanie poważnie spowolni się swój progres co nie znaczy, iż się totalnie zatrzyma. Warto jednak spróbować bo ww. sektory (tzw. Dark Zone) tak naprawdę są PvEvP i jeśli jakiś inny gracz celowo nie bawi się w polowanie na innych graczy można współpracować przeciwko Elitarnym Mobką które występują głównie w tych właśnie obszarach (więcej expa, więcej kasiory, więcej lepszego gearu). Są też Battle Groundy, można je całkowicie zignorować (dostaje się za nie skrzynki z ekwipunkiem, podobne skrzynki można z łatwością zdobyć z innych aktywności w grze).

Ad.4 Zacząłem grać w Division stosunkowo niedawno, nie wiem jak było wcześnie faktycznie w grze ale teraz nie spotkałem się z bugami o których było tak głośno. Co do cziterów to nie wiem za bardzo bo jak wspomniałem starałem się unikać PvP. Owszem jak już doszło do jakiś starć z innymi graczami to można było spotkać tzw. Twinki (postaci ubrane w najlepszy dostępny gear na swój poziom) które brały przeciętnego gracza na trzy strzały a sami pochłaniali kule jak grubas hamburgery w makdonaldzie ale czy to było zaraz cziterstwo?

Uwaga; Division jest stosunkowo krótka jak na Mmocoopopodobną grę, jeśli chcecie się skupiać tylko na fabule - można ją przejść w kilka dni (ja przeszedłem fabyłe+max lvl+najwyższy rating gearu w 3-4dni ;/) nie długich sesji grania.

Podobne strzelankowe gry to za bardzo się nie znam, ale skoro graliście w D3 to może Dungeon Siege 3, Divinity Orginal Sin (co prawda czysty RPG ale wręcz stworzony do kooperacji dwóch osób, najlepiej pary :p), któraś tam część Val Helsinga miała coopa w kampanii fabularnej.

PayDay 2 jeat chyba jeszcze za darmo na steam. A to gra stricte coop. Ewentualnie Left 4 Dead 2 :)

Witam, zastanawiam się nad kupnem The Division aby pograć z drugą połówką na coop. Mam kilka pytań odnośnie tej gry.

1. Czy cała fabuła w tej grze jest na coop, znaczy czy progres fabularny będzie nam obu zaliczać czy każdy musi we własnym zakresie oddzielnie przechodzić grę?

2. Czy warto kupić season pass? dużo dodają dodatki ?

3. Czy da się w tej grze pominąć aspekt pvp ?

4. Czy naprawili błędy i cheaterstwo w tej grze o których było tak głośno jakiś czas temu ?

dodatkowo

Czy znacie jakieś inne gry ze współpracą, najlepiej gdyby dało się przejść całą linię fabularną we dwójkę.

na celowniku mamy nadchodzące gry typu Destiny 2, Anthem, Far Cry 5...

zamierzamy też zakupić Dying Light, ewentualnie Far Cry 4 lecz tam raczej kampanii fabularnej nie ma na multi.

Graliśmy w D3, Mass Effecty, Dead Space 3 i inne podobne i mniej znane gry o których sobie teraz nie mogę przypomnieć.

Czy oprócz w/w tytułów możecie polecić jeszcze jakieś w podobnym stylu ? Gdzie gra oferuje rozwój postaci, możliwość grania postacią męską jak i żeńską, linie fabularną w trybie współpracy, nie będąca grą sprzed 8 lat. Coś co przeoczyliśmy nie zauważyliśmy przy natłoku różnorakich tytułów w ostatnim czasie.