The Elder Scroll Online

Witajcie ! Mam pytania odnośnie gry wspomnianej w temacie :)

Na początek zapytam czy warto? Przymierzamy sie z kolega do kupna tej gry poniewaz bardzo podobal nam sie skyrim i sadzimy ze miloby bylo razem przemiarzac skyrim.
Drugim pytaniem bedzie liczba ludzi na serwerach, najbardziej "polski" serwer oraz cos na temat end game ? Licze na to ze aktywni "tesowicze" opiszą mi troszke rozgrywke zwiazana rowniez z pvp oraz pve i wymienionymi wyzej pytaniami, pozdrawiam :)

A i jeszcze jedno, gdziem ozna kupic teso najtaniej? :)

mod_ico.png
Posty można edytować
~Leman

Jest już kilka tematów o TESO w których znajdziesz odpowiedzi, poco tworzysz nowy...

Mimo ,że jest X tematów na temat ESO na forum to odpowiem po raz miliardowy: Tak warto, serwery są w zasadzie dwa zależne od kontynentu zamieszkania czyli US i EU po zakupie gry jeśli mieszkasz w Europie to będziesz przypisany do Europy. Polaków w ESO nie brakuje jest kilka gildii w 100% rodzimych zresztą sam należę do jednej z nich, ludzi jest coraz więcej ,bo ESO ciągle się rozwija i idzie do przodu zresztą w bardzo sensownym kierunku. End game jest tutaj bardzo bogaty począwszy od różnej maści instancji oraz questów na mapie PvP skończywszy tą mapą tak btw jest Cyrodill do którego niebawem zostanie dodane Imperial City. Jeśli chodzi o PVE to naprawdę jest co robić w ESO jest bardzo dużo ciekawych i zróżnicowanych questów, dungeonów ,które robić można solo bądź w party, jest wiele map ,które można przemierzać i eksplorować. Jeśli chodzi o PvP to warto wspomnieć tutaj o tym ,że są 3 pakty i każdy ze sobą walczy mapa PvP jest naprawdę wielka ,a walki wręcz epickie ,ponieważ są ekipy ,które organizują różne wypady ,aby się kulturalnie ponapieprzać. Jeśli jesteś fanem serii Elder Scrolls i cenisz sobie zabawę na porządnym poziomie z dojrzałym community oraz w grze ,która naprawdę stale się rozwija i dodaje coś nowego to ESO jest jak najbardziej dla Ciebie. PS na przyszłość jak chcesz o coś zapytać to najpierw przeszukaj forum ,a potem twórz temat ,bo naprawdę to jest ,któryś raz kiedy opowiadam na temat gry zainteresowanym. Pozdrawiam.

IMO są lepsze MMORPG od TESO - gra jakoś nie podbiła mojego serca :P Aczkolwiek jeśli ktoś jest wielkim fanem tego uniwersum i nie ma zbyt wielkich oczekiwań, to na pewno zostanie przy tej produkcji na dłużej, bo mimo wszystko jest wiele gorszych.

Co do PvP, to ludzie oczekujących esportowego podejścia nie będą usatysfakcjonowani.

.... i nie ma zbyt wielkich oczekiwań, to na pewno zostanie przy tej produkcjiCo do PvP, to ludzie oczekujących esportowego podejścia nie będą usatysfakcjonowani.
Rozumiem, że tutaj w subtelny sposób starasz się obrazić graczy TESO? Ile grałeś, że stwierdzasz że taki stan rzeczy? Pochwalisz się veteran rank 14 jak mniemam? Jakie eksportowe podejście? Ja widzę że jak gra jest droga i mnie nie stać to hejtuję, co? Bo znakomicie takie podejście widać na przykładzie Wildstar. Ja całkowicie popieram post Sevarila, bardzo dobrze to opisał.

Nie wiem ale się wypowiem.

TESO jak najbardziej polecam. Gdybym miał lepszy sprzęt to dalej bym grał, no ale niestety. Świat nie jest cukierkowy, jest mroczny, ciężki klimat. Fauna i flora jest znana dla fanów TES, jedyna w swoim rodzaju (łazik ofc). Świat ogromny i zabójczy. Jak wygląda pvp? Ciężko mi powiedzieć, nie miałem przyjemności spróbować. Fajne klasy postaci, może taki standard, ale mają swój klimat, rasy oczywiście co lubię najbardziej bardzo klimatyczne i oczywiście z uniwersum gry. Jak najbardziej polecam.

TESO to jedna z najlepszych gier MMORPG na rynku która jest tak na prawdę w fazie raczkującego niemowlęcia ale na bardzo wysokim poziomie. Może wielu graczy będzie hejtowała dany tytuł alegra się dopiero rozwija i na rynku jest trochę ponad rok. Jeżeli ktoś kocha uniwersum Elder Scrolls lub grał wcześniejsze tytuły Area, Daggerfall, Morrowind, Oblivion czy też Skyrim i te tytuły mu się podobały to w tej grze także się odnajdzie i spędzi w niej bardzo dużo czasu.

TESO jest ciekawe, występuję dość spory "otwarty" świat, ludzie są można z nimi wspólnie grać chociaż lepiej chyba z własną ekipą, jeżeli zaczynasz od nowa. Osobiście mam chwilową przerwę z powodu wieśka, ale też wiele o niej nie wiem bo mam ledwo 12-15 lvl a to dopiero początek. Gra zapowiada się ciekawie w dalszej perspektywie. Sam kupiłem na promocji na G2A za jakieś 55 zł może poszukaj tam ?

No wlasnie czekamy na promocje z kolega moze na poczatek wakacji bedzie na g2a albo steamie ;/

No wlasnie czekamy na promocje z kolega moze na poczatek wakacji bedzie na g2a albo steamie ;/

Jak już w ogóle bedą jakieś promocje to za kilka miesięcy. Ja kupulem swego czasu za 38 złotych ale jakiwtedy był hejt ze ta gra to dno.. Ja bym polecil kupic teraz bo za kilka miesięcy populacja spadnie.

IMO są lepsze MMORPG od TESO - gra jakoś nie podbiła mojego serca Aczkolwiek jeśli ktoś jest wielkim fanem tego uniwersum i nie ma zbyt wielkich oczekiwań, to na pewno zostanie przy tej produkcji na dłużej, bo mimo wszystko jest wiele gorszych.Co do PvP, to ludzie oczekujących esportowego podejścia nie będą usatysfakcjonowani.

Cóz Panie kolego stawiając TESO wśród gier tych ,,średnich'' sam siebie ośmieszasz ,ponieważ jak gram w MMO prawie 10 lat to jeszcze nie spotkałem gry ,która mimo ,że jest bardzo młodą grą to reprezentowałaby sobą taki poziom i stale do tego się rozwijała nie dowalając P2W ,aby wyssać z graczy kasę. ESO ma naprawdę świetny content i ze świeczką szukać gry o podobnym poziomie ,a jeśli twierdzisz ,że ta gra jest słaba bądź średnia to zagrałeś może do 20 poziomu ;) typowe nie wiem ,ale się wypowiem ,a nuż może kogoś zdenerwuję :P PS jeśli twierdzisz ,że ESO jest grą dla ludzi o niskich oczekiwaniach to życzę Ci wszystkiego dobrego na drodze życia w Twojej małej i ciasnej utopii umysłowej ;) PS2: ForgottenGod dzięki za dobre słowo ;)

Okej przekonaliscie mnie do kupna teraz pytaniej z innej bajki. Po ktorej ze stron najpeiej zagrac i czy jest miedzy nimi otwatry swiat pvp? :)

Polecam TESO. Jeden z nielicznych MMORPG, który jest w pewien sposób oryginalny. Nie słuchaj hejterów, naprawdę warto zagrać.

Dzieki za wszystko, jesli jeszcze ktos chce cos fajnego dodac to smialo chetnie poczytam :)

@Dentysta111 To zależy od tego która Ci bardziej rasa się podoba, każda ma różne wady i zalety, np taki argonanin jest dobrym magiem, natomiast ork wojownikiem. To zależy od Twoich preferencji, jak najbardziej jest open pvp, gdzie ścierają się trzy imperia. No ale niestety Ci nie powiem, która w tej chwili rządzi na serwerze.

@Dentysta111 To zależy od tego która Ci bardziej rasa się podoba, każda ma różne wady i zalety, np taki argonanin jest dobrym magiem, natomiast ork wojownikiem. To zależy od Twoich preferencji, jak najbardziej jest open pvp, gdzie ścierają się trzy imperia. No ale niestety Ci nie powiem, która w tej chwili rządzi na serwerze.

W tej chwili na serwie rządzi Ebonheart Pact zresztą sam na nim gram dostępne rasy na nim to Nord, Dunmer i Argonianin chyba ,że kupisz Explorer Pack to będziesz mógł grać dowolną rasą w dowolnym pakcie :)

Witajcie ! Mam pytania odnośnie gry wspomnianej w temacie :)

Na początek zapytam czy warto? Przymierzamy sie z kolega do kupna tej gry poniewaz bardzo podobal nam sie skyrim i sadzimy ze miloby bylo razem przemiarzac skyrim.
Drugim pytaniem bedzie liczba ludzi na serwerach, najbardziej "polski" serwer oraz cos na temat end game ? Licze na to ze aktywni "tesowicze" opiszą mi troszke rozgrywke zwiazana rowniez z pvp oraz pve i wymienionymi wyzej pytaniami, pozdrawiam :)

A i jeszcze jedno, gdziem ozna kupic teso najtaniej? :)

mod_ico.png
Posty można edytować
~Leman