The Elder Scrolls Oblivion

Witam ostatnio zainstalowałem ów grę ale czytałem że ma beznadziejny System "level scaling" czy jakoś tak

i uprzykrza on grę i podobno jest mod Oscuro czy jakoś tak który poprawia to

i 3 pytania

Mocno obciążą grę?

mam 1.6 procek

2gb ram

258MB karte graficzną

2. co dokładnie ten mod zmienia

3, gdzie go znajdę

http://www.nexusmods.com/oblivion/mods/15256/?

Link do moda ;)

Wszystko ładnie opisane a co do sprzętu to nie wiem :)

1. Gra wielkich wymagań nie ma. Sam mam słaby komputer a w wysokiej roździelczości mogłem grać bez problemu.

2. Mod Oscuro's Oblivion Overhaul (OOO) - eleminuje ten level scaling, dodaje przedmioty, przeciwników. Warto też zainstalować moda unofficial patch który poprawia/dodaje sporo rzeczy.

3. Większość modów możesz pobrać na nexusmod (do morrowinda, obliviona, skyrima i do innych gier) albo na planetelderscrolls.gamespy.com

@Ajron - tylko zauważ że dla niektórych level scaling może być "upierdliwy" :) np. idąc do celu misji, albo w jakieś konkretne miejsce wyskakuje mu wataha wilków albo innych przeciwników i weź z nimi walcz. Im dalej tym przeciwnicy silniejsi choć jak się zmiejszy poziom trudności to w sumie... :huh:. Ja aż tak dużo nie grałem w Obliviona ale pamiętam że z krabem albo szczury były niesamowicie wkurzające i dosyć mocne (choć z magii ich łatwo eliminować).

Ja obliviona przeszedłem wzdłuż i wszerz. Nigdy podczas wędrówki nie miałem problemu z przeciwnikami. Nie daje rady ? Inwesutje w nowy ekwipunek i podbijam poziom, proste :)

Witam ostatnio zainstalowałem ów grę ale czytałem że ma beznadziejny System "level scaling" czy jakoś tak

i uprzykrza on grę i podobno jest mod Oscuro czy jakoś tak który poprawia to

i 3 pytania

Mocno obciążą grę?

mam 1.6 procek

2gb ram

258MB karte graficzną

2. co dokładnie ten mod zmienia

3, gdzie go znajdę