The Elder Scrolls Online dla żółtodzioba

Cześć,
Jestem tu nowy i to mój pierwszy temat więc bądźcie dla mnie łagodni :smiley:
Szukałem jakiegoś mmo dla siebie i zainteresowałem się ESO i mam kilka pytań na które mam nadzieje znajdę tu odpowiedzi.

1. Wiadomo kiedy będzie jakiś darmowy weekend aby móc przetestować grę i sprawdzić czy jest ona dla mnie?
  2. Od czego najlepiej zacząć przy kupnie gry, wiem że jest podstawka i kilka dodatków i jak to zrobić aby nie wyjść przy tym źle.
  3. Czy ESO jest po polsku? Obiło mi się coś o uszy że jest jakieś fanowskie spolszczenie ale niewiele więcej.
  4. Od czego w ogóle zacząć?
  5. Polecicie jakąś gildie dla żółtodzioba lub jakieś polskie community z którym ktoś początkujący może pograć?

Narazie to tyle może jeszcze coś wpadnie mi do głowy to jeszcze napiszę, z góry dzięki za pomoc :slight_smile:

1. Darmowy weekend ostatni byl w kwietniu, bazujac na wczesniejszych trialach kolejny powinine byc w okolicy sierpnia chyba ale nie jest to 100% potwierdzone
  2. Najlepiej kupic najnowszy kluczyk nawet podstawke bo w podstawce z nowym kluczem dostaniesz morrowind i mozliwe ze summerset za darmo, sa tez stare klucze ale moga byc z przed czasow morro lub summersetu wiec nie dostaniesz, najlepiej kupisc ze strony eso. Byla tez taka opcja ze przy kupowaniu nowej gry jako elsweyr dostawales morro i summerset za darmo, nie wiem czy wciaz aktualne.
  3. Nie ma nic po polsku, jest fanowskie spolszczenie ale spolszcza to co najmniej istotne czyli interfejs a nie questy. Wiecej z tym spolszczeniem problemow niz to warte
  4. Od czego chcasz swiat caly jest otwarty, masz 6 klas kazda moze pelnic kazda role, 10 ras, wiele dungow, triali (raidy) i aren, mapy pvp itd. Najlepiej zaczac od testowania wszystkiego a sam zdecydujesz co chcesz robic
  5. Na facebooku jest polska grupa a tam sa przypiete polskie gildie albo w grze masz guild finder to poszukaj w socialu polskich gildii i tyle
1lajk