The Elder Scrolls Online Vs FF XIV czy coś innego

Nie mam w co grać wieczorami więc pomyślałem, że kupie sobie jakiegoś mmosa, tylko teraz pytanie jakiego ? :), dziennie średnio mam 3-4h raz na jakiś czas trochę więcej.

Po obejrzeniu filmików każde ujdzie, tylko teraz co kupić, żeby mieć wszystko i żeby było najtaniej ?

Przydały by się jakieś plusy i minusy, najlepiej od osób co aktualnie grają w daną pozycję.

Myślałem tez na No man's sky ale do końca nie wiem bo do końca jeszcze nie wiadomo jak to będzie sie prezentować.

Czy np ta aukcja

http://allegro.pl/the-elder-scrolls-online-tamriel-unlimited-dlc-i6364844522.html

daje mi dostęp do wszystkiego co aktualnie dodano do gry (dziwnie tanio to wygląda) i średnio co ile dodają jakieś płatne updaty ?,

ewentualnie która z gier daje gwarancję tego, że trochę się na rynku utrzyma i będzie wspierana.

To coś wyżej to tylko sama gra + explorer's pack. Zeby miec dostep do kazdego dlc to trzeba wykupic abonament, dosc tani - 70 zł za 2 miesiace + dostajesz 1,5k koron za miesiac czyli w sumie 3k :) Dlc przecietnie kosztuje +/-1,5k koron, wiec teoretycznie po wykupieniu abonamentu bedziesz mogl sobie kupic 2 dlc :)

UP dzięki a jest coś takiego jak darmowy trial co by można było sobie pograć/przetestować, a później ewentualnie kupić gierkę?, bo w ff XIV chyba coś takiego jest.

Jeszcze małe pytanka, która gra ładniej wygląda ( chodzi mi o dungi, budowę map, questy wraz z cała otoczką) i daje więcej satysfakcji/frajdy ze zdobywania lvli?.

ps jak kupie powiedzmy podstawkę ff XIV i dodatek, to z każdym zakupem mam 30dni abo ?

Jeszcze małe pytanka, która gra ładniej wygląda ( chodzi mi o dungi, budowę map, questy wraz z cała otoczką) i daje więcej satysfakcji/frajdy ze zdobywania lvli?.

Jeśli chodzi o dungi/raidy to FF zdecydowanie lepiej wygląda aczkolwiek same mapy/lokacje są dość średnie (chodzi o wielkość) i tu powiedziałbym, że plus dla ESO.

Co do zdobywanie leveli to zależy, questy poboczne są lepsze w ESO aczkolwiek siłą Finala jest główna linia fabularna która jest mega epicka, chyba najlepsze lore w mmo jakie widziałem. Do tego w finalu można mieć wszystkie klasy na jednej postaci więc przyjemniej expi się alty tj. osobiście lubię mieć jedną wymaksowaną postać niż kilka różnych.

ps jak kupie powiedzmy podstawkę ff XIV i dodatek, to z każdym zakupem mam 30dni abo ?

nie;

Najlepiej zrób tak, aktywuj triala masz 14 dni czasu gry i możesz wbić 35lvl (60 to max) potem aktywuj RaF'a (opcjonalnie) dalej wpisz kod do podstawki (dostaniesz 30dni) i na koniec kod dodatku

Nie mam w co grać wieczorami więc pomyślałem, że kupie sobie jakiegoś mmosa, tylko teraz pytanie jakiego ? :), dziennie średnio mam 3-4h raz na jakiś czas trochę więcej.

Po obejrzeniu filmików każde ujdzie, tylko teraz co kupić, żeby mieć wszystko i żeby było najtaniej ?

Przydały by się jakieś plusy i minusy, najlepiej od osób co aktualnie grają w daną pozycję.

Myślałem tez na No man's sky ale do końca nie wiem bo do końca jeszcze nie wiadomo jak to będzie sie prezentować.

Czy np ta aukcja

http://allegro.pl/the-elder-scrolls-online-tamriel-unlimited-dlc-i6364844522.html

daje mi dostęp do wszystkiego co aktualnie dodano do gry (dziwnie tanio to wygląda) i średnio co ile dodają jakieś płatne updaty ?,

ewentualnie która z gier daje gwarancję tego, że trochę się na rynku utrzyma i będzie wspierana.