Niektóre rzeczy są przesadzone w Skyrimie, jak np. zaklinanie czy łucznictwo. Mi i tak najgorzej sie grało 1h + shield. Śmiesznie nieskie obrażenia, a tarcza w tej grze jest praktycznie bezużyteczna, bo o wiele lepiej jest po prostu odskoczyć przed jakimś atakiem, co jest strasznie łatwe. Nie mogłem znaleźć zastosowania w tej grze dla tarczy, a starałem się. Tarcze zrobili chyba tylko po to, by była.
Mylisz się (; Nie wiem jak z pasywami do "tanka", ale tarcza działa, przynajmniej mi działa + potrafię używać. Nie zmienia to faktu, że taki rodzaj rozgrywki był dla mnie strasznie nudny, podbiegasz -> atakujesz -> block+lekkie przejście do tyłu -> podbiegasz -> itd... Wczoraj zacząłem grać od nowa sinem + elementy złodziejstwa + kowalstwa. Gra się o wiele ciekawiej, a żeby było trochę trudniej proponuje rozdawać wszystko w kondycje, wtedy może i poruszamy się szybciej + mamy większą wytrzymałość, ale mamy mało hp i musimy się nieźle spinać żeby nie zostać zabitym, chociaż na 30lv+ chyba trudno zginąć w tej grze jakąkolwiek klasą [o ile w miarę rozsądnie rozwijaliśmy nasze pasywy]. Co do tej regenerasji/zużycia many w magicznych atrybutach zapewne jest coś na ten temat, chociaż i tak się dziwię, że powstał taki temat, ponieważ mana nie schodzi tak szybko jak to zostało opisane. Na dodatek jest mnóstwo przedmiotów które mają regeneracje na poziomie 75-100% i nie trzeba tutaj zupełnie nic zaklinać. Zwiedzając kilka pierwszych wiosek można już nabyć takie właśnie przedmioty, a o pieniądze raczej nie należy narzekać, ponieważ praktycznie w każdym zakątku jest jakiś wartościowy itemek czy gotówka.
@MagarPL - Jak chcesz mieć trudno, zagraj orkiem jako mag + build czysto złodziejski [czyli otwieranie zamków, skradanie się, kradzież] ![:P]()