The game AION failed to start

Jako, że do czasu OBT Cabal'a 2 staram znaleźć sobie jakieś MMO, mój wybór padł an AION'a, lecz mam ten sam problem, który miałem z TERĄ, ale tym razem nie potrafię sobie z nim poradzić.

Sprawa wygląda następująco: Pobieram GF Live, próbuję zainstalować AION'a, pobierają się podstawowe pliki, po czym mam tylko możliwość naciśnięcia "PLAY NOW". Po naciśnięciu owego przycisku, GF Live wita mnie błędem o treści "The game AION failed to start" i nic dalej.

Próbowałem już:

1. Reinstallować AION'a i GF Live

2. (ten tutaj sposób zadziałał z TERĄ, ale z AION'em nie działa) Uruchomić AION'a plikiem NCLauncher.exe, znajdującym się w folderze z grą, lecz wita mnie błąd "[Launcher error] A faulty server address was transmitted. Please run the launcher in the correct path. E03001"

3. Wyszukać rozwiązania przy pomocy google'a i chyba je znalazłem... ale po francusku

Zainstaluj NET Framework, w Aionie daj repair, wyłącz antywirusa i firewall, uruchom jako admin. Może zadziała, a może nie, warto spróbować :)

Zainstaluj NET Framework, w Aionie daj repair, wyłącz antywirusa i firewall, uruchom jako admin. Może zadziała, a może nie, warto spróbować

Nie ma opcji repair w GF Live (przynajmniej ja jej nie widzę, a przeszukałem cały ten beznadziejny program). Mam zainstalowanego najnowszego .NET Framework'a, próbowałem zainstalować starszego, ale instalator informował mnie, że mam już najnowszą wersję. Uruchomiłem jako admin. Dałem wyjątki do firewall'a i wyłączyłem antywirusa.

Nic nie zadziałało, ale dzięki za chęć pomocy.

oto co znalazłem na necie do sprobowania:

IObit Malware Fighter → OdinstalujIObit Advanced SystemCare → OdinstalujAvast → Wiele problemów zostały zgłoszone do nas z Avast. OdinstalujComodo Internet Security (CIS) → Usuwa plik Aion.bin. OdinstalujTrend Micro Internet Security (zwany także Titanium Internet Security ) → Start z wył . Jeśli to nie rozwiąże problemu, należy go odinstalowaćBitdefender → Problemy zostały zgłoszone do nas z Bitdefender. Spróbuj wyłączyć , jeśli to nie wystarczy, należy go odinstalowaćMambo → Doniesiono problemy z Mumble, jeśli używasz Mumble spróbuj uruchomić po Aion.Jeśli nie wiesz, który antywirusowe korzystać, wziąć Avira Antivirus Premium . Osobiście używam i nigdy nie miałem żadnych problemów z, i nigdy nie mieliśmy żadnych problemów z opinii na temat tej aplikacji.Darmowa wersja jest mniej skuteczne, ale nie stanowi żadnego problemu ani z Aion .

Aktualnie znalazłem i próbuję czegoś, na co wcześniej nie wpadłem, a jak na razie się pobiera, więc wszystko zmierza w dobrą stronę.

Instalacja oryginalnego launchera AION

Jeśli masz kłopoty z zainstalowaniem / uruchomieniem gry Aion przy użyciu Launchera Gameforge Live, zalecane jest ściągnięcie "starego" launchera gry Aion (jest on nadal aktualizowany ale nie wymaga używania Gameforge Live).

Launchera przeznaczonego tylko dla Aiona można ściągnąć używając poniższego linka:

http://nc-launcher-gameforge.software.informer.com/3.0/

daj znać jak poszło, wydaje mi sie że to popularny błąd i warto by było jakby rozwiązanie widniało w google również w języku polskim :)

Jako, że do czasu OBT Cabal'a 2 staram znaleźć sobie jakieś MMO, mój wybór padł an AION'a, lecz mam ten sam problem, który miałem z TERĄ, ale tym razem nie potrafię sobie z nim poradzić.

Sprawa wygląda następująco: Pobieram GF Live, próbuję zainstalować AION'a, pobierają się podstawowe pliki, po czym mam tylko możliwość naciśnięcia "PLAY NOW". Po naciśnięciu owego przycisku, GF Live wita mnie błędem o treści "The game AION failed to start" i nic dalej.

Próbowałem już:

1. Reinstallować AION'a i GF Live

2. (ten tutaj sposób zadziałał z TERĄ, ale z AION'em nie działa) Uruchomić AION'a plikiem NCLauncher.exe, znajdującym się w folderze z grą, lecz wita mnie błąd "[Launcher error] A faulty server address was transmitted. Please run the launcher in the correct path. E03001"

3. Wyszukać rozwiązania przy pomocy google'a i chyba je znalazłem... ale po francusku