The Old Republic kilka pytań

Witam zastanawiam się nad zakupem i subskrybowaniem gry The Old Republic. Mam kilka pytań odnośnie gry:

1. Co odblokowuje zakup gry i czy da się wygodnie już grać płacąc abonament?

2. Czy gra nadal dość dużo ludzi i nie ma problemów z populacją?

3. W związku z powyższym, czy ciekawy jest end-game, co na nim się robi i czy ludzie w nim uczestniczą?

4. Czy polecacie grę?

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi.

Przy okazji mam jeszcze gift od Humble Bundle na Steam do gry Sanctum 2 więc wam go rozlosuję.

Pozdrawiam

1.Po opłaceniu subskrybcji,czyli abonamentu masz 2 razy szybszy exp,nieograniczony dostęp do instancji,bez premki masz tygodniowy limit i jest lipa.Poza tym możesz ubierać itemy typu rare,które dropniesz na instancji.Nie pamiętam czy bez abonamentu jest też ograniczenie ilości wejść na BG(warzone pvp).

2.Nie wiem dawno nie grałem.

3.Istancje,raidy na bossy,farmienie sprzętu do pvp,walki pvp w specjalnej strefie coś tam jeszcze chyba dodali w ostatnim update.

4.Można pograć,mi się podobały klasy postaci i skille,fajne dynamiczne pvp ale głównie na warzone(bg),na dłuższą metę gra mnie znudziła. Edit.Dosyć miła grafika i fajny klimat Gwiezdnych Wojen to duże plusy moim zdaniem.

Jak bedziesz kupowac i grac to pisz priv :) ja mam 19 lvl na servie PVP

Z abonamentem jak najbardziej, kontent niby jest dostepny caly na f2p ale masz ogromne ograniczenia. Dlatego jedynie z wykupionom premka bym polecal abys czerpal najwiecej przyjemnosci z gry. Co do populacji nadal jest sporo luda, w szczegolnosci na Red Eclipse i Tomb of Fredonn Nadd (PvE i PvP). Polakow takze sporo gra, o ile pamietam ktos z forum nadal w to pyka. End gejm jest mega ciekawy, opsy (mega wykreowane, kazdy ops posiadajacy swoj wlasny watek), heroic flashpointy no i arenki pvp, do tego masa daily questow, ale przede wszystkim co jest esencja tej gry to class questy. Polecam Ci zagrac kazda klasa obu frakcji, ze wzgledu na fabule, wtedy czujesz ze moc jest z Toba ;P.

Ok kupiłem sobie klucz gra coraz bardziej mi się podoba. Z dwóch osób wylosowałem Valgour'a grę wyślę na pw.

Pozdrawiam

Jak byś miał jakieś pozytywne lub negatywne wrażenia to opisz je tutaj prosze :D bo bez sensu zakładać nowy temat ;).

A sam mam rozkmine czy warto by w to zagrać .

z góry dzięki !

Ok, na początku podoba mi się bardzo sposób robienia zadań - przypomina gry rpg Bioware, są opcje wyboru różnych kwestii dialogowych oraz zbieranie złej lub dobrej reputacji. Na pewno dla mnie na plus jest też przejrzysty interfejs, można go sobie dostosować w miarę uznania. Sposób walki nie odbiega według mnie od tego z World of Warcraft, akurat to mi się podoba. Trochę szkoda, że są tylko 4 klasy, ale chyba na 10 poziomie wybiera się podklasę, więc może być ciekawie. Graczy widać sporo w początkowej lokacji, ale nie ma na razie jakiś powodów do interakcji. Widać też sporo ograniczeń dla f2p, ale można tanio zagrać bez nich, bo klucz aktywujący subskrypcję kosztuje około 25 zł.

Graczy widać sporo w początkowej lokacji, ale nie ma na razie jakiś powodów do interakcji..

Dopiero potem się pojawią, na jakimś 10-15 lvlu. Zaczynają się grupowe questy itp. Dodatkowo subskrypcja przydaje się żeby urozmaicić sobie grę, te blokady na flashpointy i warzony trochę przeszkadzają.

na jakim servie grasz i po jakiej stronie ?

Właśnie, na jakim serwie grasz bo też się zbieram do tego żeby zacząć od początku ale nie mogę się zdecydować na serwer.

Gram na serwerze The Red Eclipse (PvE) ma dużą populację (tak pisze w zakładce serwerów). Gram po stronie Republiki, czyli tych dobrych.

Zeby przejść samą fabułę nie trzeba kupować premki -czyli jest czas żeby się zdecydować czy ją kupić czy nie .Nie jest droga a w tym momencie daje dostęp do nowego dodatku który jest od grudnia -czyli misje /warzony kosmiczne ,nowe statki itd - tak jakby odrębna gra - taki warplanes w kosmosie ^^.

Zresztą za kase w grze mozna sobie all odblokować nie wydając złotówki ( na markecie all jest).

Zeby przejść samą fabułę nie trzeba kupować premki -czyli jest czas żeby się zdecydować czy ją kupić czy nie .Nie jest droga a w tym momencie daje dostęp do nowego dodatku który jest od grudnia -czyli misje /warzony kosmiczne ,nowe statki itd - tak jakby odrębna gra - taki warplanes w kosmosie ^^.Zresztą za kase w grze mozna sobie all odblokować nie wydając złotówki ( na markecie all jest).

I serio myślisz, że nowy gracz uzbiera 200k dosyć szybko? Bo mniej więcej za tyle chodzą te ważniejsze odblokowania.

Plus wejsciówki na warzone i flashpointy są tylko na tydzień, więc chyba ciężko na nie zarabiać.

Ogólnie warto jest podnieść sobie status konta do preffered.

Cześć, nie otwierając nowego tematu chciałbym zadać pewne pytanie tutaj. Grałem kiedyś w SWTOR, opłaciłem wtedy grę na miesiąc czasu kupując kartę na allegro i miałem postać na 47 poziome, przestałem grać z pewnych powodów na dłuższy okres czasu. Wczoraj ściągnąłem grę i gdy się zalogowałem nie było już tej postaci. Moje pytanie brzy czy lepiej było by założyć nowego konto, kupić card skan na allegro i wtedy grać(Dwa raz na to samo konto nie można użyć card scan), czy zostać na starym koncie i opłacić grę poprzez stronę SWTOR? Jeżeli by bardziej się opłacało poprzez stronę SWOTR to nie jestem pewien ale można tam płacić kartę kredytową, a jeżeli tak to czy zalicza się do tej grupy kart Visa Electron? Z góry dzięki za szybką odpowiedz.

I serio myślisz, że nowy gracz uzbiera 200k dosyć szybko? Bo mniej więcej za tyle chodzą te ważniejsze odblokowania.Plus wejsciówki na warzone i flashpointy są tylko na tydzień, więc chyba ciężko na nie zarabiać.Ogólnie warto jest podnieść sobie status konta do preffered.

Bez preffa/suba nie robi crafta tylko slicing , na 10/20/30 lvl moze nie uzbiera ale zanim dobije 40+ coś tam juz będzie miał , są ludzie co grają bez suba i mają all odblokowane ,napewno jest trudniej szczególnie jak się 1 x gra -ale coś za coś , w lutym i f2p będzie mialo ostatni dodatek -suby mają go od początku grudnia,na end game za flashe/daily mozna wyciągać 200-300 k dziennie(konto f2p ma ograniczenie kasy chyba na 250/300 k)

Nadaroth jak nie ma postaci to kupuj nowy starter ,taniej wyjdzie na początek , nie wiem jakie karty swtor przyjmuje - mojej nie przyjmowal , musiałem 2 miesięcznego prepaida kupowac z Fabrykikluczy chyba.

Chcąc podczepić się do tematu chciałem zapytać czy pójdzie na takim lapku :)

Intel Pentium P6100 2 x 2GHZ

Intel HD Graphics ( to boli najbardziej )( wrazie czego moge podesłac screena z gpu-z jak bedziecie chcieli )

3GB ram

win 7

mam nadzieje ze chociaż pójdzie na min .

Powinno pójść, przynajmniej na tych minimalnych, chociaż nie jestem pewien co do grafiki... zawsze możesz pobierać i sprawdzić czy Ci pójdzie, nie musisz pobierać całej gry.

Jest jakaś gildia polska u sithow? jak tak to na którym serwie, dzis/jutro opłacam abonament i zaczynam grać

Czy jak kupuje 1 raz sub to musze kupować na swtor czy moge prepaida z gamecodes dać?

Jest jakaś gildia polska u sithow? jak tak to na którym serwie, dzis/jutro opłacam abonament i zaczynam graćCzy jak kupuje 1 raz sub to musze kupować na swtor czy moge prepaida z gamecodes dać?

Pre-Paid powienien zadziałać.

Witam zastanawiam się nad zakupem i subskrybowaniem gry The Old Republic. Mam kilka pytań odnośnie gry:

1. Co odblokowuje zakup gry i czy da się wygodnie już grać płacąc abonament?

2. Czy gra nadal dość dużo ludzi i nie ma problemów z populacją?

3. W związku z powyższym, czy ciekawy jest end-game, co na nim się robi i czy ludzie w nim uczestniczą?

4. Czy polecacie grę?

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi.

Przy okazji mam jeszcze gift od Humble Bundle na Steam do gry Sanctum 2 więc wam go rozlosuję.

Pozdrawiam