The Secret World - Kilka pytań, odnośnie gry

Witam.

Chciałbym zadać kilka pytań na temat tej gry. Otóż mam w planach ją zakupić, aczkolwiek na Steam Charts widzę niszową populacje.

Przeczytałem o jej relaunchu, co też doprawiło moją chęć na tą grę, aczkolwiek boję się, że najzwyczajniej nie będzie z kim grać.

Jak wygląda end-game w tej grze?

Czy jest to gra tylko na jeden raz?

System handlu czy jakiś jest (Choć ciężko byłoby z tak małą populacją)?

Czy w najgorszym z możliwych wypadków, da radę grać tak jakby "jednoosobowo"?

Gram w TSW ponad 3 lata coś tam wiem :

Populacja jest wystarczająca aby cieszyć się end-game - rajdy- dungeony- farminie specjanych stref lair i PVP no i oczywiście scenariusze .

Jak wspomniałem w end game farmisz walute "buliony" i marki oraz jest bardzo duży nacisk na daily questy ( za 25 daily questów otrzymujesz skrzynke z item shopu )

Gra ma od zatrzęsienia achivmentów - jakbyś chciał je wszystkie zrobić to zajmie CI to +/- ponad 1k + godzin.

W grze działa AH i trade chat. CO chwila widać jakies oferty, sam bardzo czesto z niego korzystam.

Co do gry solo - i tak i nie. Zrobisz bardzo dużo - questy/ pofarmisz solo scenariusze ( takie jednoosobowe dungi gdzie bronisz ludzi przed potworami ) ale nie pocieszysz się rajdami i dungeonami.

Reasumując jeżeli szukasz gry wymagającej myślenia w świetnym klimacie to polecam. Nie sugeruj się populacją na steam gdyż 90% graczy gra na no-steam acc.

Ja sam mam ponad 2.000h na non steam kliencie i ponad 300 na koncie steam : )

Ja tylko potwierdze, bo sam za daleko nie doszedłem, ale nawet na pierwszego dunga znalazłem ludzi. Questowac możesz bez problemu solo i sprawia to masę radości.

yup, grałem w zeszłym roku i w podstawce nie miałem żadnego problemu ze znalezieniem ludzi na dungi.

Po przeczytaniu o relaunch'u znowu ściągam gierkę ;)

Gra kosztuje smieszne pieniadze, a oferuje grywalnosc na wysokim poziomie. Mroczny klimat, czasy terażniejsze ( wiec cos innego niz popularne sredniowiecze ), świetna fabula i watki poboczne, wysoki poziom trudnosci ktory nie zniecheca, a nawet zacheca to pomyslunku. Jak poprawia system walki i animacje to gra bedzie w 100% wysmienita.

Jeśli już został poruszony temat. Czy wymagany jest Ultimate Pack, czy podstawką samą sie nacieszę? :o

Sama podstawka ta ci dziesiatki godzin radosci. Poczekajmy na nowy system platnosci bo podobno (plotka) dlc bd za free, ale gra zostanie b2p.

Z mojej strony napisze, jeśli chodzi o populacje ... w większości to już sami weterani wzajemnych kolach adoracji, większości gildi prawie martwa .... populacja szalu nie robi. Jako gracz TSW poradził bym tobie poczekać do ogłoszenia tych '' wielkich '' zmian .. bo wcale takie wielkie mogą nie być, nie oszukując się gra ma swoje lata, tak jeśli chodzi o questy-historie 10/10 ale cala reszta combat animacje etc to już ze tak powiem drewno i wali po oczach jak człowiek grał np w gw2/ black desert nawet eso.

Witam.

Chciałbym zadać kilka pytań na temat tej gry. Otóż mam w planach ją zakupić, aczkolwiek na Steam Charts widzę niszową populacje.

Przeczytałem o jej relaunchu, co też doprawiło moją chęć na tą grę, aczkolwiek boję się, że najzwyczajniej nie będzie z kim grać.

Nie sugerowałbym się Steam, mało osób gra w jakąkolwiek grę przez Steam, jeżeli gra ma swój launcher.

Powiem tak nie oplaca ci sie kupowac podstawki poniewaz posiadasz tylko 4 dodatki + jeden wybrany a gra akutalnie ma z tego co pamietam 15.....

a co do odpowiedzi
1, endgame jest swietny (wymaga dodatkow aby zrobic oczywiscie nie bede ci zdradzal co dostajesz:d ale powiem tylko miej na uwadze jakie wybory dokonujesz bo w zaleznosci co bedziesz robic taka nagroda na koniec
2.gra nie jest na jeden raz, przyjemnie sie gra zarowno samemu jak i w grupie gra naprawde przyjemna

3. o chandel sie nie martw ja nigdy nie mialem problemu ze przedawaniem itemkow zawsze wszystko schodzilo
4. co do grania jednosobowo tak jak najbardziej :) ja przez dluzszy czas gralem sam a dopiero potem ze szfagrem i gra sie zarabiscie
5. Najlepiej kup ultimate poniewaz tak jak napisalem podstawka daje podstawy a ultimate daje ci wszystkie zadania mini questy dungeony nowe systemy (skille) augmenty bronie i wiele wiele wiecej:)

Podepnę się pod wątek.

Zaciekawiła mnie ta gra. Może ktoś podpowiedzieć jak to jest z contentem tej gry i DLC? Mając ultimate packa dostajemy wszystko co do tej pory wyszło? Kolejne DLC są darmowe czy płatne?

Jest już jakaś data tych "wielkich" zmian?

Dzieki za info.

Podepnę się pod wątek.

Zaciekawiła mnie ta gra. Może ktoś podpowiedzieć jak to jest z contentem tej gry i DLC? Mając ultimate packa dostajemy wszystko co do tej pory wyszło? Kolejne DLC są darmowe czy płatne?

Jest już jakaś data tych "wielkich" zmian?

Dzieki za info.

Podstawka to 4 issue - mówiąc prościej wątki/dodatki.
Ultimate zawiera od 1-11 więc brakuje Ci nadal 3 ( Issue 15 jest za darmo ).
Za wykonanie 30 questów w grze jest 1200 punktów do item shopu co pozwoli Ci zakupić jeden - więc z ultimate edycją zabraknie Ci 2 dodatków.
Content jest płatny najbardziej się opłaca wykupić suba ale jest on dosyć drogi jak ktoś nie pracuje.

Jeżeli doceniasz gameplay i klimat wychowałeś się w wczesnych latach 90tych docenisz gre. Jeżeli wolisz gry pokroju TERA/ BnS nie masz czego szukać w TSW.

Ps. A ludzi jest dużo :) 75% graczy pochodzi z USA więc musicie wziąć pod uwage strefe czasową .

20170301203843_1.jpg

Małe sprostowanie do tego co kolega napisal wyzej
tak w skrocie majac wersje ultimate
issue 1-11, darmo 2 miechy extra statusu dajacego apre benefitow (nie p2w)
po 30 misjach dostajesz 1200na wydanie premium waluty

issue 12 dodaje dungeony wiec mozna go olac tak wiec jeden dodatek mniej (nie wnosi za wiele)
issue 13 daje kontynuacje fabuly i elitarna umiejetnosc i ta czesc warto kupic za te darmowe ptk/////////////
issue 14 (jesli amsz wersje ultimate masz nie tylko dostep do issue ale takze do pakietow pobocznych misji a co za tym idzie) dodatek issue masz za DARMO!!! jako posiadac ulti wersji
issue 15 za darmo tak wiec posiadajac wersje ultimate posiadasz calkowita wersje gry (nie wliczajac issue 12 co daje 2 dungi)

WItam,

A czy jest jakaś polska zyjąca gildia gdzie znajdę kogoś z kim można pograć. Poki co robię fabułę nie ruszyłem nawet PvP ;/

WItam, 

A czy jest jakaś polska zyjąca gildia gdzie znajdę kogoś z kim można pograć. Poki co robię fabułę nie ruszyłem nawet PvP ;/

Raczej zostały małe gildie ( cabale ) zamknięte na innych. Był HoT ale zmienili gre.

WItam, 

Gralem w to gdzies 3 lata temu i juz wtedy nie bylo z kim grac jesli mowa o polakach. Byly 2 gildie, nazw nie pamietam juz, jedna mozliwe ze CI cabale, ktora miala w d. przyjmowanie nowych osob, patologiczne myslenie o sobie jak o byciu pempkiem swiata, i druga w ktorej malo kto gral aktywnie. Udalo mi sie z tymi drugimi raz wybrac na jeden raid, ktory i tak nie wyszedl.

Jesli ktos pisze ze w grze jest co robic na edngame to chyba ma male wymagania, klepiesz w kolo to samo co dzien zeby te marki zdobywac i tyle. Z tego tez powodu chyba tak malo osob aktywnie gra bo szybko sie nudza.

Piszecie ze nie ma problemu z frekwencja? Na pvp nie bylo komu walczyc, tylko jeden tryb byl grywalny, do tego jak sie zebralo kilku koksow to nic nie mozna bylo zrobic.

Zagrac mozna bo to jakas odskocznia od typowych schematow i to jest fajne w grze ale do poki nie zrobi sie watku fabularnego bo pozniej niestety wieje nuda i powtarzalnoscia, a na koncu zabija gre brak stalych osob do gry.

ja wytrzymalem 3msc, pozniej wracalem co jakis czas jak jakis event byl, ale po roku juz nawet mi sie nie chcialo odpalac tego...

Ciezko powiedziec czemu ludzie odchodza od tego tytulu, to cos jak wildstar, niby wszystko z nia ok ale....

Witam.