The Secret World - kilka pytań

Witam serdecznie. Na początku chciałbym pozdrowić Might Tay oraz podziękować za mile spędzony czas na ostatnim live stream z grą The Secret World. Dzięki temu wydarzeniu ta gra bardzo mnie zaciekawiła i mam kilka pytań które mnie nurtują i nadal nie jestem zdecydowany czy warto inwestować w tą grę i czy w ogóle jest warta naszego wolnego czasu.

Oto kilka pytań na które chciałbym otrzymać od was konkretną odpowiedź:

- jaka jest ogólnie populacja na serwerach i czy można znaleźć naszych kochanych rodaków oraz kompanów do pt

- co znajdę w tym tytule czego nie znajdę w innych grach MMORPG np. GW2,TERA,AION

- klasy postaci(budowa postaci oraz jej umiejętności) oraz balans czy coś takiego istnieje w czasie pvp

- instancje , bossy czy są to wielkie wyzwania dla danej drużyny czy tylko stanie w miejscu i klikanie skilli 1>2>3>2>1 itp

- fabuła czy jest wciągająca i miło przy niej spędzimy czas oraz ile ona zajmuję

- fauna i flora czy otaczający nas świat jest klimatyczny oraz odbiega od innych tytułów tego samego gatunku

- oraz najważniejsze pytanie czy na tym forum znajdują się osoby które grają lub mają zamiar zacząć swoją przygodę w grze TSW(czym więcej tym lepiej) jeżeli tak to dlaczego ten tytuł a nie inny

Mam nadzieję że na niektóre pytania dostanę konkretne odpowiedzi oraz bardziej przekonają mnie do tej gry. Pozdrawiam serdecznie

nick twitch: Fujiwarr

mod_ico.png
Poprawiłem nazwę tematu i nazwę w poście, bo miałeś napisane "Sacred", a chodzi o "Secret". Pozadrawiam ~ blaumro

- Słaba, ta gra nie jest prawie w ogóle reklamowana i nie oszukujmy się mało ludzi o niej w ogóle wie. Poza tym klimat nie pasuje każdemu. Z tego co mi wiadomo jest jedna (?) jedyna polska gildia. Co do party nawet jak na taką populację da się je znaleźć. Co ciekawe kiedy robiłem początkową instę ze spotkaną osobą podczas expienia, gdy tylko napisałem na looking for group, że szukamy pomocy od razu pojawiło się paru chętnych. Nie po to żeby zrobić z nami i to zaliczyć, ale głównie dlatego żeby pomóc. O czymś to świadczy. :)

- Klimat, community, misje z voice actingiem, przerywniki filmowe i niespotykane "śledztwa".

- To akurat najlepiej jak sprawdzisz sam. Ogólnie nie ma tam klas postaci, jest tylko kółko ze skillami, prędzej czy później możesz mieć wszystkie, lecz możesz nosić tylko 2 bronie przy sobie i po 8 skilli aktywnych i pasywnych.

- Tryb nightmare podobno jest wyzwaniem, skille aoe bossów zdejmują na 1 hita, więc trzeba je dobrze omijać.

- Fabuła wciąga, strasznie, o ile wczujesz się w klimat gry. Nie wiem ile zajmuje.

- Jak się zainteresowałeś i oglądałeś stream to chyba zauważyłeś?

- Na pewno gra Might Tay i to właśnie on ma namiary na polską gildię, bo sam mi ją pokazał.

Jeśli potrzeba trailowego kluczyka to śmiało pisać. :)

Żeby nie robić new topica . Jakie są koszty , z tego co się orientuje giera b2p teraz ? Ile kosztują episody itd. Całkowity koszt ^^

Żeby nie robić new topica . Jakie są koszty , z tego co się orientuje giera b2p teraz ? Ile kosztują episody itd. Całkowity koszt ^^

http://www.keye.pl/games/buylistsearchgame/game/185

tutaj masz, moim zdaniem tanie jak barszcz

moim zdaniem tanie jak barszcz

Tylko to nie koniec, trzeba dokupować tzw Issues. Dwa ostatnie na dzień dzisiejszy można kupić za darmo, bo dostaje się trochęwaluty za questa. Później trzeba by je było kupować normalnie, ale nie orientuje się ile kosztuje.

@blaumro dziękuję za poprawienie błędu. Co do kosztu gry to jest 50zł+dodatki które na dobrą sprawę nie wiem nawet ile kosztują gdyż nie mogłem tego znaleźć. Ogólnie gra wygląda bardzo interesująco ale zastanawia mnie jedno czy po tygodniu lub dwóch nie znudzi się i przejdzie do lamusa.

Nie powinna, bo jest co robić. Już zwłaszcza jak masz gildię.

Issues nie są wymagane do contentu end-game'owego gry, dają tylko nowy wątek fabularny, nic nie warte bronie dodatkowe oraz wygląd. Co więcej 1200pkt, czyli koszt Issue 6 lub 7, ewentualnie 5 z jakimś skinem z IS, otrzymujesz za wykonanie 30questów oraz za każdego znajomego, który kupi grę na końcie z twojego zaproszenia. O ile się nie mylę to 800pkt kosztuje 5€.

@Woutan

Dziękuję za miłe słowa.

Witam serdecznie. Na początku chciałbym pozdrowić Might Tay oraz podziękować za mile spędzony czas na ostatnim live stream z grą The Secret World. Dzięki temu wydarzeniu ta gra bardzo mnie zaciekawiła i mam kilka pytań które mnie nurtują i nadal nie jestem zdecydowany czy warto inwestować w tą grę i czy w ogóle jest warta naszego wolnego czasu.

Oto kilka pytań na które chciałbym otrzymać od was konkretną odpowiedź:

- jaka jest ogólnie populacja na serwerach i czy można znaleźć naszych kochanych rodaków oraz kompanów do pt

- co znajdę w tym tytule czego nie znajdę w innych grach MMORPG np. GW2,TERA,AION

- klasy postaci(budowa postaci oraz jej umiejętności) oraz balans czy coś takiego istnieje w czasie pvp

- instancje , bossy czy są to wielkie wyzwania dla danej drużyny czy tylko stanie w miejscu i klikanie skilli 1>2>3>2>1 itp

- fabuła czy jest wciągająca i miło przy niej spędzimy czas oraz ile ona zajmuję

- fauna i flora czy otaczający nas świat jest klimatyczny oraz odbiega od innych tytułów tego samego gatunku

- oraz najważniejsze pytanie czy na tym forum znajdują się osoby które grają lub mają zamiar zacząć swoją przygodę w grze TSW(czym więcej tym lepiej) jeżeli tak to dlaczego ten tytuł a nie inny

Mam nadzieję że na niektóre pytania dostanę konkretne odpowiedzi oraz bardziej przekonają mnie do tej gry. Pozdrawiam serdecznie

nick twitch: Fujiwarr

mod_ico.png
Poprawiłem nazwę tematu i nazwę w poście, bo miałeś napisane "Sacred", a chodzi o "Secret". Pozadrawiam ~ blaumro