The Secret World Legends

Witam na wstępie chcę zaznaczyć że nie grałem w TSW, dopiero chcę zacząć i tu się rodzą moje pytania.
1.Są niby dwie wersje TSW i TSWL czym one się różnią i gdzie coś znajdę na temat zwykłego TSW bo znajduję linki tylko do TSWL?
2.Gra jest B2P, P2P, F2P?
3. istnieje P2W
4.Jest tam otwarty świat czy gra oparta jest tylko na raidach i instach ?

No i czy jest w tej grze spolszczenie?

Podobno ta gra opiera się na fabule…

Generalnie nie masz powodu grać w TSW, ponieważ TSWL jest wersją 2.0 TSW, do tego w całości darmową.

Gra jest F2P, P2W nie ma gdyż gra nie opiera się na pvp, a na questach. A te zrobisz nawet bez eq. I tak, gra opiera się na QUESTACH. Nawet w tzw end-game robisz głównie questy. Są dungeony i raidy ale bardziej jako dodatek.

Zależy jak to ujmiesz - masz zamknięty świat, ale plansze są olbrzymie i nieliniowe, masz open world ale między strefami poruszasz się przez teleporty. Zwał jak zwał. Wielkościowo to by było coś jak dwa-trzy razy mapy z PoF z GW2, tylko w większej ilości + wykorzystane do granic możliwości (np ratusz w kingsmouth wykorzystano do kilkudziesięciu questów - a to coś zebrać, a to poszukać informacji o morderstwach, a to jeszcze cos).

I nie, gra nie jest po polsku (chyba że gdziesz znajdziecie nieoficjalne spolszczenie, ale szczerze wątpię). A fabuła jest pierwsza klasa i to ona trzyma przy grze, dlatego wypadałoby znać podstawy angielskiego by wiedziec o co chodzi. Ale nie jest tak ciężko domyśleć się co i jak - od czegoś są cut-scenki :slight_smile:

Spokojnie nie potrzebne mi spolszczenie angielski znam dość dobrze i powinienem se poradzić z fabułą.

Dobra czaje z tym TSWL. W DC było podobnie z tymi teleportami otwarty świat z questami podzielony na strefy raz jesteś w gotham raz w metropolis.

jeśli możesz to mam jeszcze trzy małe pytanka.
1.Jak obstawiam to na raidy i insty chodzisz by zdobyć gear do PVP?
2.Właśnie gear napisałeś że gear jest nie ważny to co mogę latać z rzeczami z samego początku i będę wszystkie questy robił bez problemu czy jest to jakoś rozwiązane że gear jest nie potrzebny na questy, ale już na raidy, insty i PVP już potrzeba o niego zadbać?
3. jak wygląda wsparcie gry ze strony firmy? te strefy co jakiś czas z nowymi questami dodawane do gry?