The Walking Dead

The Walking Dead to serial oparty na komiksie o tej samej nazwie. Opowiada o grupie ludzi w świecie pełnym... hmm... zombie.Ludzie ci podróżują po świecie pełnym zombiaków w poszukiwaniu bezpiecznego miejsca. Ale bez obawy, po drodze wytną nie jednego umarlaka. Apokaliptyczne krajobrazy zaskakują, a pięknie wykonane ząbiaki zachwycają wyglądem. Stworzono co prawda dopiero pierwszy sezon (6 lub 7odc) ale w pażdzierniku będzie drugi (13 odc).Polecam i zapraszam do oglądania

Również polecam =)Jeden z najlepszych seriali/filmów o zombie =)

Mnie ten film usypiał

Dość mocno przereklamowane, ale faktem jest iż charakteryzacja i "pejzaże" są wykonane naprawdę przyzwoicie. Do tego stopnia, że The Walking Dead znajdzie się w mojej prezentacji maturalnej :D

Serial zapowiadał się ciekawie. Pierwsze odcinki wciągały i w dość wierny sposób oddawały prawdopodobne zachowania różnych typów osobowości w tak surrealistycznej sytuacji. Jednakże ostatnie odcinki są już pełne niedociągnięć i filmowej przesady co prowadzi do pytania: Czy 2 sezon będzie tak samo wciągający? Jakież to niedociągnięcia mam na myśli? Oto kilka przykładów:
-- amerykański system bezpieczeństwa zaprezentowany w ostatnich odcinkach jest bardziej inspirowany systemem z lat 80 niż z początku XXI wieku
-- mając do dyspozycji broń, samochody opancerzone oraz inny ekwipunek "wybrańcy" po prostu nawet się na to nie oglądają zostając przy starych śmieciach
-- fala uderzeniowa wybuchu nawet nie naruszyła czekających samochodów, którymi odjechali bohaterowie
To jest tylko część.
Jak już jesteśmy przy serialach o zombie trzeba wspomnieć o innych tytułach w tym animowanych. Przykładami są "Highschool of the Dead" czy "W Domu Zombie".

post-11957-0-53283100-1306096857_thumb.j

post-11957-0-76135600-1306096872_thumb.j

The Walking Dead to serial oparty na komiksie o tej samej nazwie. Opowiada o grupie ludzi w świecie pełnym... hmm... zombie.Ludzie ci podróżują po świecie pełnym zombiaków w poszukiwaniu bezpiecznego miejsca. Ale bez obawy, po drodze wytną nie jednego umarlaka. Apokaliptyczne krajobrazy zaskakują, a pięknie wykonane ząbiaki zachwycają wyglądem. Stworzono co prawda dopiero pierwszy sezon (6 lub 7odc) ale w pażdzierniku będzie drugi (13 odc).Polecam i zapraszam do oglądania