Swoją drogą: [media=]
Nie mówię, że gra będzie zła, ale sam fakt, że autorzy twierdzą, że prace trwają od dawna, a domenę została zarejestrowana kilka miesięcy temu jest trochę dziwne. Eclipse też nie jest demonem wydajności i sam w sobie jest bardzo "sztywny". Jak dla mnie gra powstała na fali popularności DayZ, a twórcy na siłę upierają się, że ich projekt liczy sobie dwa lata.Nie mam nic przeciwko temu, że gra czerpie garściami z innej, ale chodzi o fakt, że producenci oszukują graczy, więc jak mam wierzyć ich zapewnieniem? Jak wierzyć w ich zapewnienia co do IS?
Twórcy gier kłamią przy promocji ?
Daj spokój to taki frazes jak to, że politycy kłamią - nie jest to fajne, ale taka jest rzeczywistość.
Co powstało pierwsze ? A co to dla graczy za różnica ? Nie będę grał w słabą niedopracowaną, zbugowaną grę tylko dlatego, że wyszła pierwsza.
Ja osobiście planuje grać w lepszą grę, i na chwile obecną się jeszcze waham.
WarZ:
+ profesjonalniejszy projekt, lepsze rozplanowanie tego co w grze będziemy robić/osiągać i jak to wszystko skleić w spójną grę
+ lepiej zaprojektowane mapy, bardziej leżące w klimacie Zombie
- obawy o zbytnią każualowość, zbyt duży wpływ item shopu
DayZ:
+ wszystkie plusy wynikające z tego, że jedziemy na bazie arma2 - realistyczne zachowanie broni, pojazdów.
+ prawdziwy survival w wymiarze hardocre i brak item shopu
- słabo oskryptowane, zanimowane zombiaki, co dla gry traktującej o zombiakach jest dużym bólem. :]