The Witcher: Battle Arena

Temat jak nazwa wskazuje będzie traktował o nowej MOBA na tablety, która zadebiutowała wczoraj.

Muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony tym tytulikiem. Póki co dużo nie pograłem bo raptem ze 4 mecze z powodu wyłączenia serwerów zaraz po starcie gry ponieważ wdarły się jakieś babole i trzeba było je naprawić, ale podczas każdej gry bawiłem się bardzo solidnie. Opcje customizowania bohaterów i ekwipowanie im broni, zbroi i innych przedmiotów są na duży plus. Zobaczymy jak się będzie grało na dłuższą metę ale chyba zagości u mnie na dłuższy czas.

A jak wasze wrażenia, graliście? :D

Masa bugów(jest taki jeden epicki, że punkty nie są liczone i można grać w nieskończoność ;) ), kompletnie nie dopracowana(szczególnie animacje oraz sama fizyka gry). Albo odniosła spory sukces albo serwery przygotowane na 500 osób, bo o 8 rano nie szło grać. Balans po mimo to, że jest raptem kilka postaci jest kiepski(jak ktoś chce wygrywać niemal non stop polecam Operatora i Geralta) Co do plusów. Bardzo fajny pomysł rozwoju postaci. Plusem można zaliczyć natywne wspieranie pada + dopasowanie do telewizora(gram na Nvidii Shield podłączonej do telewizora ). No i oczywiście język polski. Optymalizacja ? Tego nie wiem, przetestuje na maszynie wirtualnej lub na swoim telefonie by zobaczyć jak to chodzi na słabszych sprzętach.

Bugów żadnych nie napotkałem póki co dlatego w stosunku do nich się nie wypowiem, ale co do balansu to się zgadzam. Póki co postaciami, które są diabelnie mocne jakie napotkałem to Iorveth i Saskia. Nie do zabicia, a damage mają tak wielki, że się w pale nie mieści. Operatora jeszcze nie spotkałem a Geralt... W jednej grze był i wcale nie był jakiś diabelnie mocny. Trzeba mieć nadzieję, że szybko dopracują te niedogodności.

Ja gier rozegrałem ze ~30. I dobry Geralt jest w stanie sam ugrać gre. Bugi, może zależy od wersji?(z tego co wiem z poprzedniego tematu grasz na iPadzie - iOS, ja na androidzie, chociaż nie wydaje mi się by to miało znaczenie, ale może...)

Gra nie jest obsługiwana przez większość urządzeń. Mam troche lepsze urządzenia (np. sony xperia z) i google play stwierdza, że aplikacja nie jest zgodna z urządzeniem !

To śmieszne. Wymagania do wysokich nie należą więc ja nie rozumiem w ogóle czemu nie da się tego zainstalować.

Gra nie jest obsługiwana przez większość urządzeń. Mam troche lepsze urządzenia (np. sony xperia z) i google play stwierdza, że aplikacja nie jest zgodna z urządzeniem !To śmieszne. Wymagania do wysokich nie należą więc ja nie rozumiem w ogóle czemu nie da się tego zainstalować.

Myślę, że chodzi tu o sam fakt, że gra była tworzona z myślą o tabletach, a nie o smartfonach. Co jak co, ale do takiego typu rozgrywki małe ekrany raczej się nie nadają :)

Mam tableta - może nie najwyższych lotów (pentagram quadra 7), jednak powinna działać.

Temat jak nazwa wskazuje będzie traktował o nowej MOBA na tablety, która zadebiutowała wczoraj.

Muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony tym tytulikiem. Póki co dużo nie pograłem bo raptem ze 4 mecze z powodu wyłączenia serwerów zaraz po starcie gry ponieważ wdarły się jakieś babole i trzeba było je naprawić, ale podczas każdej gry bawiłem się bardzo solidnie. Opcje customizowania bohaterów i ekwipowanie im broni, zbroi i innych przedmiotów są na duży plus. Zobaczymy jak się będzie grało na dłuższą metę ale chyba zagości u mnie na dłuższy czas.

A jak wasze wrażenia, graliście? :D