The Witcher Oracle

Witajcie!

Czy jest The Witcher Oracle? Projektem gry mmo tworzonej na silniku Eclipse.

Nie mogę tutaj rozmawiać o czym dokładnie będzie gra, ponieważ niektóre pomysły są moją własnością, a to czego się boję najbardziej to plagiat przed startem gry. Ale teraz możecie sobie wyobrazić prozę Sapkowskiego, na waszych ekranach, a w krótce nawet będziecie możliwość w nią zagrać.

Szukam ludzi do zespołu pracującego nad grą, a potrzebuję ludzi z następującymi umiejętnościami:

Ktoś kto zna się na graficę 2d i umiałby ją stworzyć w klimacie Wiedźmina.

Osoba, która mogłaby wymyśleć nazwy przedmiotów, npc, oraz różnych lokacji.

Osoba, która mogłaby znaleźć odpowiednie dzwięki do np. uderzeń.

Osoba, która mogłaby tworzyć mapy, (jeżeli ktoś się nie zna, to mogę nauczyć posługiwać się edytorem map, bardzo prosty w obsłudzę.

Osoba, która napiszę misje(questy).

SAM MÓGŁBYM ZROBIĆ TO WSZYSTKO, LECZ PRACA POCHŁONIE OK. 3 MIESIĘCY, Z TAKĄ EKIPĄ, ZROBIMY TO DUŻO SZYBCIEJ. JESTEM NIEZALEŻNĄ OSOBĄ, WIĘC NIE BOJĘ SIĘ TEGO, ŻE NIKT SIĘ NIE ZGŁOSI.

Wraz z dwiema osobami tworzymy portal internetowy Evoke oraz zespół E3, kończymy tworzyć layout strony(ostatnia kosmetyka). Jesteśmy ambitnymi osobami, nie straszne nam wyzwania i jeśli będzie trzeba to tak jak mówię, zrobię tą grę nawet sam.

MAMY BARDZO STABILNY SERVER do gry!!!!!!!!

Zaraz po otwarciu gry 2d czeka Nas kolejny projekt gry opartej na silniku vallheru w tym samym klimacie co gra 2d.

Proszę dzwonić na skype na login dammianiaasty oraz pisać na Gadu-Gadu 16062063 lub w tym wątku czy też na mail'a portalevoke@gmail.com Osobiście serdecznie polecam skype.

Pozdrawiam

Damianiasty

mmo w swiecie wiedzmina? bzdura. oczywiscie bzdura wtedy, gdy mowimy o mmo takim, jakimi sa wspolczesne mmo.

ograniczenie polega na tym, ze swiat wiedzmina jest bardzo specyficzny. wezmy takich czarodziejow: w grze nie moglaby pojawic sie taka klasa. bo myslisz, ze butni i aroganccy czrodzieje, beda latac po polu i zabijac jakies moby?

wlasne, moby aka potwory. przeciez w takim wiedzminie nie ma duzo potworow. od czasu do czasu cos zalegnie w jakiejs piwnicy, albo jakis diabol bedzie podkradal jedzenie. w swiecie wiedzmina nie ma miejsca na zabijanie 10000 respawnujacych sie mobow. a wspolczesne mmo nie moze bez tego istniec (a szkoda). dalej: automatycznie wykluczona jest klasa wiedzmina, bo jak wiadomo, wiedzminow jest malo. wiec kim bedziemy grac? jest to projekt amatorski, co znaczy, ze gra nie bedzie rozwinieta. wiec dostaniemy pare nie-magicznych klas (troche nudno prawda?) i standardowych broni (bo nie ma mowy o mieczu ognia + 10). taka rada: zrob sobie gre, ale nie w wiedzminskim uniwersum

podsumowanie: wiedzmin nie moze istniec w swiecie mmo, chyba, ze bedzie to gra nastawiona na klimat. tyle.

@UP

Zrozum, że wpadłem na to co mówisz na samym początku tego projektu, dlatego mam własny system co do "expienia" i nie chcę o nim tutaj się rozpisywać bo jak już wspomniałem ktoś mógłby wykorzystać mój pomysł.

Myślisz, że nie grałem w MMO i nie wiem jak to jest być graczem, który po zabiciu miliona potworów jest gówno wart? Co do czarodzieji, owszem będzie taka klasa, ale gracz musiałby naprawdę poznać tą grę oraz uczęszczać do jakiś "szkół magii" tak jak rycerze do zakonów rycerskich.

To nie będzie typowe MMO, gdzie expisz na mobach...

Pozdrawiam i czekam na podobne tego typu komentarze aby wyjaśnić na czym będzie polegał projekt.

Damianiasty

wiedzmin, czy bedzie sie grac wiedzminem, he?

a jak mowisz, ze to nie bedzie gra nastawiona na walenie w moby, to ja zglaszma sie do:

Osoba, która napiszę misje(questy).
Osoba, która mogłaby wymyśleć nazwy przedmiotów, npc, oraz różnych lokacji.

Chętnie bym pomógł, ale mam czas tylko w weekendy

Moim zdaniem ten pomysł plami honor wiedźmina bo wiedźmin to tylko RPG które jest świetne a MMORPG nie wypali

wiedźmin to tylko RPG które jest świetne

Wiedźmin to przede wszystkim KSIĄŻKA

Wiedźmin to przede wszystkim KSIĄŻKA

swieta racja.

a co do mmorpg: moze wypalic tylko wtedy, jezlei bedzie nastawione na klimat, odgrywanie itp. nie wyobrazam sobie wiedzmina mmo takiego, jak reszty gier tego typu.

Dzz, misje(questy) nie oznaczają zabij milion mobów, pózniej wydrop coś idz do NPC, a NPC mówi że to mu już nie potrzebne i idziesz bić następne 3 miliony. Nie wypowiadaj się na takie tematy bo nie rozumiesz idei tego projektu i nie zrozumiesz, z resztą LOTR to też książka, a gra powstała więc nie rozumiem czemu są jakieś przeszkody i czemu gra ma "nie wypalić" proszę nie pisać co będzie w przyszłości bo tego nie wiecie.

Pozdrawiam

Damianiasty

Dzz, misje(questy) nie oznaczają zabij milion mobów, pózniej wydrop coś idz do NPC, a NPC mówi że to mu już nie potrzebne i idziesz bić następne 3 miliony. Nie wypowiadaj się na takie tematy bo nie rozumiesz idei tego projektu i nie zrozumiesz,

czy ty czytales moje posty, he? chyba nie. teraz sie zastanwiam, czy osoba, ktora nie umie czytac ze zrozumieniem, moze robic gre?

a jak mowisz, ze to nie bedzie gra nastawiona na walenie w moby, to ja zglaszma sie do:

up^. tym chyba doklandie stwierdzilem, ze rozumiem idee i ze wiem, ze gra nie bedzie polegac na biciu mobow.

a co do mmorpg: moze wypalic tylko wtedy, jezlei bedzie nastawione na klimat, odgrywanie itp. nie wyobrazam sobie wiedzmina mmo takiego, jak reszty gier tego typu.

^up. i tym chyba tez udowodnilem, ze nie wierze w bicie 100k mobow. swoja droga: jestem tego wielkim przeciwnikiem.

z resztą LOTR to też książka, a gra powstała więc nie rozumiem czemu są jakieś przeszkody i czemu gra ma "nie wypalić"

bo LOTR to klasyczne (i typowe, ale to wlasnie lotr stworzyl ta typowosc) fantasy. zreszta, swiat lotr'a bardziej sie do tego nadaje.

a dlaczego twoj projekt moze nie wypalic? dlatego, bo cholernie ciezko jest stworzyc mmo, w ktorym nie bedzie tysiaca respawnujacych sie mobow. gdyby to bylo takie proste, to bysmy mieli wiecej takich gier. (a nie mamy zadnej?). siwat wiedzmina jest trudny. nie wiem, czy amator zdola przeniesc klimat itp. zreszta, gl hf.

Nie nazywaj mnie amatorem bo brałem udział w 3 projektach, a Ty ambitny graczu pewnie nie... poza tym obrażasz 4 ludzi. Czemu nie opisałem systemu zdobywania poziomów, dlatego że spodziewam się plagiatu bo E3 nie jest jedyną ekipą która przygotowywuje grę 2d. Poza tym gra będzie przypominała poniekąd sesje RPG. Nie pisz, że nie umiem czytać bo sugerujesz to co opisałem powyżej. Spróbuj własnych sił i dojdź do czegoś, a nie tylko krytykujesz coś czego jeszcze nie widziałeś. Nie będę się bardziej rozpisywał na ten temat bo nie zamierzam zdradzać czegokolwiek przed oficjalnym otwarciem. Czemu firmy nie robią gier w których nie wali się godzinami w moby? Bo każda gra jest maszynką do zarabiania pieniędzy, np. z premium shop'ów, do tego są nastawione takie gry, poza tym tak łatwiej, nie musisz nad niczym panować. LOTR też ma specyficzną fabułę, tak samo jak każda powieść, dlatego nie piszcie bzdur.

Pozdrawiam

Damianiasty

czlowieku, czy ty masz jakas manie przesladowcza? czy ty wszedzie widzisz atak na swoja osobe i na swoj projekt?

w skrocie opisze cala sytuacje: w sowim pierszym poscie, krytycznie podchodze do projektu, bo spodziewam sie klepania mobow. potem, wyjasniasz mi, ze tego nie bedzie. w nastepnych swoich postach, jestem przychylnie nastawiony, bo juz wiem, ze nie bedzie klepania mobow. wiecej: oferuje swoja pomoc!i wtedy co ty robisz? wyskakujesz na mnie ze swoja mania przesladowcza. nie rozumiem cie. radze jescze raz przeczytac caly temat.

Nie pisz, że nie umiem czytać bo sugerujesz to co opisałem powyżej

wtf?

Nie nazywaj mnie amatorem bo brałem udział w 3 projektach, a Ty ambitny graczu pewnie nie...

czy jestes profesjonalnym programista? czy zyjesz z pisania programow? czy szkonczyles jakas szkole w tym kierunku? czy ktos kiedys wydal cos, co zzrobiles? nie? jestes amatorem. jak tak, to sry, zwracam honor. aha: w byciu amatorem nie ma niczego zlego. a ja, super ambitny gracz, nie bralem udzialu w zadnym projekcie. i teraz pwiedz mi, co to ma do rzeczy?

LOTR też ma specyficzną fabułę, tak samo jak każda powieść, dlatego nie piszcie bzdur.

tutaj chodzi raczej o swiat.

btw: macie licencje jakas?;p

Dobrze, amator chodziło mi o to że wiemy co chcemy zrobić i znamy się na programach oraz edytorach, które użytkujemy - źle Cię zrozumiałem i przepraszam za to. Jeśli chcesz w jakikolwiek sposób pomóc to zapraszam. Po prostu mam dosyć krytyki i staram się bronić tego pomysłu bo mogę zapewnić, że jest inny niż wszystkie inne.

I zrozum, że nasza konwersacja inaczej przebiegłaby w rozmowie(mówię o tonie głosu) niż pisemnie, myślę że to dlatego nie mogłem Cię zrozumieć.

Pozdro

Damianiasty

ano, zle sie zrozumielismy i tyle. sprawa wyjasniona. jutro napisze do ciebie na gg. dzis jzz nie mam czasu.

Ok, nie ma sprawy.

Przepraszam, że post pod postem, ale nie widzę opcji edytuj.

Chciałem dodać, że grafika będzie 3d/2d z przewagą elementów 3d. Wykorzystam do tego programy np. Poser, Corel i inne.

Pozdrawiam

Damianiasty

Hehe slyszalem text "projekt na silniku Vallheru" Pamietam te gre... I pamientam goscia ktory zrobil ten silnik :D Thindil(tak sie wabil w grze) Mialem ID 8 ;D nick DRIVER :D ehhh te czasy...

Co do samego pomyslu gry... Faktem jest ze wiedzmin jest specyficznym swiatem i nie jest mozliwe zrobienie z tego masowki... Bo bieganie X wiedzminow po mapie... Rozwieje caly klimat.

No chyba ze zrobic gre roomowa.. ale i tak jakos dziwnie mi brzmi swiat wiedzmina w krainie MMO.

Gra jest poprostu osadzona w tych klimatach z tego co sie orientuje nie bedzie to polegać na tym ze 100 wiedzminow biega i zabija 100k mobów. Głównie chodzi o questy od np zebrania jabłek po rozwiązanie zagadki czy ewentualnie pozbycie sie potwora z piwnicy

Jeżeli to wszystko jest prawdą (A podchodzi mi to pod "Chłyt marketingowy" i nic więcej) to zgłaszam się do-

Tego : Osoba, która napiszę misje(questy).

Może i tego : Osoba, która mogłaby wymyśleć nazwy przedmiotów, npc, oraz różnych lokacji.

OSTATECZNIE do tego : Osoba, która mogłaby tworzyć mapy, (jeżeli ktoś się nie zna, to mogę nauczyć posługiwać się edytorem map, bardzo prosty w obsłudzę.

I tego : Osoba, która mogłaby znaleźć odpowiednie dzwięki do np. uderzeń.

W razie czego priv!

mmo w swiecie wiedzmina? bzdura. oczywiscie bzdura wtedy, gdy mowimy o mmo takim, jakimi sa wspolczesne mmo.
Zgadzam sie z toba w 100% dzisiejsze MMO nie jest w stanie udzwignac prawdziwej fantastyki jaka jest Wiedzmin to tak jak by z Solarisa Lema robic MMO...