Thief co i jak

Siema, jaki robić build na thiefa?Jak dodawać traitsy mu, jaki zestaw broni?Ogólnie jakby ktoś mógł mi przybliżyć grę thiefem.Z góry dzięki

Jeżeli dopiero zacząłeś to nie przejmuj się "buildami". GW2 jest pod tym względem bardzo elastyczne. Do każdego trybu przydaje się inny "build" tak więc na początku nie warto zawracać sobie głowy WvWvW - przynajmniej dopóki nie masz elitarnej umiejętności. A w PvE biegaj w czym chcesz i z czym Ci wygodnie, traitsy rozdawaj w zależności od potrzeb np. przychodzi do rozdania traitsów, a zauważyłeś, że przydało by się wiecej powera dodajesz w ten własnie atrybut. W sPvP w ciagu parunastu sekund możesz zmienić co chcesz. Gdy jednak osiągniesz maksymalny lvl wtedy zaczniesz zastanawiać się nad budowaniem postaci pod konkretny tryb. A do czasu osiągniecia lvl capu ogarniesz grę postacią i wszystkie skille. Dopiero wtedy będziesz miał pojęcie o budowaniu :)

Może mi ktoś jeszcze wytłumaczyć jak używać umiejętności Thiefa, którą ma pod F1. Cały czas jest inna, nie łapie tego. Pomocy! :)

F1 - Steal

Kradnie jedną z 10 losowych umiejętności, każda działa inaczej, sam musisz się nauczyć ich działania, na późniejszych lvlach w jednym z traits'ów jest umiejętność, która sprawia, że samym steal'em też robisz DMG, polecam to :)

Oczywiście działa ona gdy walczysz akurat z przeciwnikiem. Nie użyjesz jej na pusto bez kontaktu z wrogiem.

Siema, jaki robić build na thiefa?Jak dodawać traitsy mu, jaki zestaw broni?Ogólnie jakby ktoś mógł mi przybliżyć grę thiefem.Z góry dzięki