Throne and Liberty

Kurde muszę się przyznać, że ostatnio pogrywam w Throne and Liberty i9 gra się całkiem przyjemnie. Dopiero lvl 51 ale graficznie gierka przekozak jak na mmo. 1440p na ultra bez Frame Gen i mam grubo ponad 130fps.

• Gdzie jest najwięcej Polaków?
  • Znacie jakieś dobre gildie?
  • P2W w tej grze to to, że na AH można kupować itemki za kasęz gry, którą można kupić za prawdziwą kasę?
  • Jak wygląda end-game?
  • Czy content gate’ing wygląda jak w KRÓLU WOWIE, typu, że rajd loot jest raz na tydzień itp?
  • Co myślicie o tej grze?
1lajk

Chyba na Zephyr jest najwięcej polaczków, ja tam siedzę w international.
Wystarczy że nie zabierają lootu z World Bossów, świeżak i tak nie ma czego szukać w PvP bo będzie na hita.
Tak, ale i tak trzeba farmić. W tej grze sprzedajesz również rzeczy za walutę premium i spokojnie można sobie zarobić na battle pasy jak i ekwipunek choćby samych sprzedanych treitów.
end-game to PvP jak już porządnie zrobisz postać i będziesz mieć jakiś sensowny build co zajmie czas.
Na wszystko masz tu punkty, raidy 12osobowe można robić raz w tygodniu każdy tryb, czyli 3razy.
Gra jak gra, gram bo i tak nic ciekawego nie wyszło, postać mam zrobioną, Ma swoje plusy jak i minusy.

Wyjdzie niedługo aion2

Ale to mobilka nie?

1lajk

Siemka Królu :smiley: Miło Cie widzieć w TnL’u.

Endgame loop, to:

1. Daily contracty
  2. Spalenie tokenów na 3 star i 4* dungeony (łącznie 2 runy)
  3. Open World Dungeony (w dzień grind, w nocy gankowisko i pvp) i spalanie abyssal tokenów, w tym obfita farma, z której coś zarobisz.
  4. Po zrobieniu powyższych rutynowych czynności pozostają eventy pve / pvp / pvpve, bossy eventowe, Areny, Battlegroundy, Raid na normalu, hardzie i nightmare do zrobienia w ciągu tygodnia, 3x solo dungeon, bossy gildijne, contracty gildijne, walki o terytorium, ogólnie sporo gildijnych spraw, ale solując bez gildii też będziesz miał ręce pełne roboty, Nebula i farma tam wraz z PvP albo na terenie PvE, jesli sie nie czujesz na siłach z ciągłymi nalotami i “walkami o spota”.

Dobrych gildii jest sporo, ale to spoceńcy dominando, więc najwcześniej z 7,2+~7,5 gs tam pisz. Jest dużo “normalniejszych”, casualowych, pve gildii też do wyboru.

To niesławne P2w, to tak jak mówisz - możliwość kupna lucentów ze sklepu i następnie kupienie sobie traitów za to. Niemniej jednak ceny w sklepie za lucenty są zaporowe, a bardzo łatwo je wyfarmić na daily / weekly / bossach / OW dungeonach. Ja miałem przerwe 3,5 miesiąca teraz od TnL’a, po powrocie w ciągu tygodnia zarobiłem 4,4 tys. Lucentów, robiąc rutynowe czynności i paląc contracty i abyssale na OW dungach.
6 tysięcy lucentów, to 100 euro w sklepie, więc trzeba być naprawde bardzo zdesperowanym, żeby po to sięgać, a tak jak mówie, farma to kwestia czasu na większy lub mniejszy zarobek, ale minimum 1000 lucentów tygodniowo taki casual wyciagnie spokojnie. Tam jest taki absurd z Lucentami, że ja przez dobre pare miesięcy zastanawiałem sie na czym NC tak naprawde zarabia, aż nawet sie martwiłem o to, czy oni mają na opłaty za prąd z takim modelem biznesowym. :smiley:

Ponadto wielu rzeczy nie kupisz w markecie, jak wyenchantowanych broni (tylko surowe / gołe do wytraitowania i wyenahcntowania), enchant stonów, petów, kosmetyków. Rynek sie obraca wokół litografów i traitów i na tym sie będziesz skupiać w endgamie.

Pozdrawiam Cie byczku i miłego progressu.

Tak to mobilka co chwalą się że będzie p2w

1lajk

Żadna mobilka…pełnoprawne MMO.

Gra jest spoko jak umiesz budować postać i nie trzeba wydawać kasy chyba że chcesz miec coś trochę szybciej niż inni. Jak grać to tylko na Zaphyr i najlepiej pytać o sloty w gildi Minionki ponieważ nie dość że są ogarnięci to i atmosfera miła, zarząd nie kradnie itemów, nie ma systemu DKP, nie maja kija w dupie jak niektóre podrzędne gildie, jak szukasz gildi do grania na luzie bez żadnej spiny to aplikuj. I najważniejsze to że Minionki to królowie serwera i bogowie PvP. Jak nie grasz w Minionkach to będzie ci ciężko na jakimikolwiek PvP. Pozdrawiam.

Ok. Dzięki za info.

A to zamkniecia serwerow ma nie byc?

super gra bo mam 130fps w 2k xDDD
chyba przesiadłeś się pierwszy raz z konsoli na pc i cie teraz byle co roznosi

Wracaj trollu do swojej kolorowanki dla dzieci od Blizzarda. A nie, usuwają wam addony, wam już nawet protezy nie pomogą na brak kciuków.