Tibia Antica

Twoje argumenty są dosyć mocne, No nic niebawem będę w domu zobaczę poexpie, zobaczymy co dalej ;3 za darmo jest wiec czemu by nie, a jeśli wciągnie to Pacc nie jest problem aczkolwiek tu zalecają kupić odrazu.

Ja powiem tak na facc da się expić nie jest tragedia ale nie sorcem/druidem. Na faccu będziesz bił po 5 ze spella co jest na 8lvl i z rózgi trochę dmg i tyle. Na pacc to start odrazu z exori vis itp wchodzi już ładny dmg + manasy to szybko mlvl leci i do tego offline training. Na Morcie coś kasy/eq mogę dać ;P Ja Druidem na mistrock na Yalahar bez mlvla itp od 8 lvla expiłem to nawet nie maniacząc wbiłem 30 lvl i w tym czasie całkiem ok mlvl spamując exori tera + manasy. Potem cycki padały mega szybko. Wiadomo zawsze można skoczyć na alchemiczną z exori flam tam kaska leci ;D Na 33 dragi druidem można lecieć a sorcem Earth Elementale albo hardcorowo spike z avalanche gdzie exp jest w 20min/lvl haha ogólnie expów jest masa. Na faccu znowu się zanudzisz haha bijąc tylko z łapy te cycki/minosy.

Ci co piszą, że "Bez cc sorcem to katorga" nie mają pojęcia o tej grze. Jakbyś kupił ccki to nie odczujesz przyjemnosci z gry, no może na chwilę, później szybko się znudzi. Mało tego sorcem się szybciej expi bez cc jak ekiem z cc. Naprawde pomyślcie a później piszcie.

Z racji tego ze długo nie grałem nawet bardzo mało rozumiem o co chodzi, po prostu pogram troszkę i jeśli będzie przyjemnie kupie pacca, jak sorccer ma się ze spelami sporo ich trudno to ogarnac? A co do armorow to on nosi inne niż reszta np knight tak pytam bo dawno nie grałem a jak grałem w tobie to tylko knightem, jestem totalnym newbie.

Nosi inne na mlvl czy protekcje od żywiołu ;P Ja nie mówie o kupnie 1000000cc tylko ja mu zarzucę na początku hajsik co styknie żeby z samej rózgi nie bić. Wyślij mi nick na priv to za 30min Ci coś dam ;P

ps. Teraz w eq Knighta można się pogubićxD

Dziękuje za pomoc ale na prawdę nie trzeba, dopiero będę zasiadał do robienia postaci ale na pewni się odezwę jak wyjdę z mainlandu i nie

bede dawal rady, jakie miasto na początek byś poleciał do wyboru?

Na facc Thais żeby cyclopy bić a jak się boisz cycków to Venore Amazon Camp ;P

Ale nick wyślij bo podstawowe eq rzuce chociażby ;P I pomogę ogarnąć co nie co choćby w samym interfejsie. Bierz stałego klienta a nie web.

Dobra odrazu ci podeśle nick jak tylko zrobie postać z góry dzięki za pomoc

Szczerze to bez pacc sorcem cieżko (Chyba, że jesteś cierpliwy i lubisz stać pod depo i robić mlvl). Jak masz pacc to stawiasz na off training i praktycznie mlvl leci z lvlem, tylko później się schody robią, chyba, że nie przeszkadza Ci 250 lvl i 65 mlvl :D Tak czy siak będziesz musiał poświęcić chwile na mlvl, ale nie tyle co na facc. ;p Tak jak mówisz, pograj kilka dni a sam zdecydujesz. :)

Expie właśnie sobie na Morcie ;3

takie pytanko z innej beczki moze ma ktos ochote pograc na Non-pvp ?:) mam postac na Securze hehe chetnie tez bym pograł, jak by duza liczba graczy sie zebrala chetnie tez sie przeniose na jakis serwer tibia to klasyk o ktorym sie tak szybko nie zapomina ;)

Non-pvp? Bezsens.

Nigdy tego nie rozumiałem. Jak ktoś mi przeszkadza to go zabijam a tutaj?

P.S. Lurowanie mobów zazwyczaj odpada, bądź same moby nie będą w stanie zabić gościa.

no może i bez sens, to gdzie gracie ? chętnie bym zaczął gdzieś myślę nad ta Mortą lub Anticą

@edit

stworzyłem postać na Morcię, jutro kupię pacc chętnie z wami pogram mój nick Pan Patrick :)

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy warto po latach wrócić do gry, jak się miewa populacja czy 700 osób na świat tibi to dużo czy też nie , nie pamiętam dokładnie jakie ilości gracze przypadały na realm w czasach świetności tibi więc chciałbym zapytać, czy nadal może sprawić mnóstwo zabawy ten tytuł, z góry dziękuje za odpowiedzi ;)