Witajcie, chciałbym Was zaprosić do obejrzenia materiału w którym wypowiadam się na temat 2 tytułowych gier, dlaczego ludzie tak bardzo ich nie lubią? Jeżeli wam się spodoba to nie zapomnijcie ocenić. Zapraszam też do wyrażenia swojej opinii na ten temat.
Tibia i Metin2 - Dlaczego tak znienawidzone ? <video>
kolego, wybacz, ale to się kupy nie trzyma
ględzisz o Tibii i M2, a grasz w coś innego, gdzie tu logika?
no i jeśli wg Ciebie "nikt za parę lat nie będzie grał w te gry", a w M2 grają 10-letnie dzieci, bo nie mają lepszych komputerów, to sry, ale jesteś w wielkim błędzie i nie poznałeś dostatecznie tych gier, albo nie chciałeś
aha, i po co robisz ten filmik, jak Twój komentarz na portalu odnośnie Eternal Saga brzmi "Tibijczycy będą zachwyceni", czyli należysz do tych hejterów? tak to mi wygląda
a Twoje lektorowanie słabiutkie
No trochę to nie ma sensu, grasz w ''coś'' a mówisz o czymś innym... To tak jakby ginekolog sprawdzał stan zębów. Po 10 minutach oglądania tego się strasznie znudziłem, nic ciekawego się nie dowiedziałem.
Guru, jeśli chodzi o tamten komentarz, to był to żart. W tym momencie 70% ludzi w Tibi gra na botach, a w Eternal Saga jest wbudowany bocik, więc taka aluzja.
Tibia spoko. Metin2 spoko. Heheszki, oglądnąłem 30 sek filmu i wyłaczyłem xD Ale jak nagrywasz jakaś gre a gadasz o czymś innym, to masz nasrane w bani xD (sory, za tekst no ale taka prawda.)
Ty chyba w metina nie grales jezeli twierdzisz ze graja w niego same dzieci , sam na s4 bylem w gildi gdzie wiekszosc to byly osoby dorosle i pracujace.
Grałem i to bardzo dużo jak już wspomniałem, a mi chodzi o to, że głownie te "dzieci" rzucają się w oczy na czacie itp. Wiadomo że starsze osoby grają, ale najbardziej widać te młodsze.
Po pierwsze PRIMO: Jak coś mówisz, a nie umiesz się wysłowić, to napisz sobie to na kartce i odczytaj
Po drugie SECUNDO: eee, yyy, no ten, yyy.
Po trzecie TERTIO: Odnoszę wrażenie, że chcesz zdobyć popularność na bardzo starym temacie. Niestety ale z tego co słucham to robisz ten film w taki sposób aby je dość mocno zhejtować co podoba się publice, ale mam wrażenie, że nie grałeś w te gry (chodzi mi o prawdziwą grę, a nie miesiąc).
Po czwarte QUATRO: Mówisz przez nos, jakbyś chciał abym pomyślał, że jesteś starszy. Nie udaje Ci się bo słychać to doskonale, a do tego tekst Ci się nie klei.
Po piąte QUINTO: Streszczę to co ty powiedziałeś w 16 minut w paru słowach: Nie grajcie, bo dzieci, boty, syf, bród i malaria.
Jak będę chciał to pogram, Tibię dobrze kojarzę, w Metina nie grałem więc się o nim nie wypowiem. Tibia teraz to klasyk i dla młodego pokolenia może nie być niczym "dobrym".
Wyjaśnię wam dlaczego kiedyś w Tibię ludzie grali (podobnie i w RS). Bo nie było wyboru na rynku. Była Tibia, MU, WoW i parę innych gier. Każda w innym stylu i dlatego wielu ludzi zbierało się przy jednym tytule. Ludzie akceptowali błędy jakie popełniał CipSoft bo nie mieli alternatywy. Ba, nawet czasami im się podobało, a życie graczy nie toczyło się tylko w grze, ale też po za nią i to było piękne.
Wam młodym się w d*pie przewraca. Macie nasrane tych MMO i innych gier tyle, że czekacie na idealny produkt, który nigdy się nie pojawi. Sprawdzacie miliony MMO w poszukiwaniu tego jedynego (sprawdzacie max. tydzień), zamiast przysiąść do jednego z kolegą i po prostu dobrze się w nim bawić.
Pozdrawiam
PS. o tym, że mówisz o jednym a pokazujesz drugie już nie będę wspominał, bo koledzy wyżej Cię już uświadomili, że to duży błąd.
PS2. Zapomniałem dodać, że i społeczeństwo was nie będzie lubić jak będziecie grali w Metina albo Tibię.
W Metina grałem troche (być może za krótko) i nie za bardzo mi się spodobał, nie pluje na niego, jak ktos lubi niech sobie gra.
Grafika w Tibii to moim zdaniem klasyk, niewiele jest gier z taka grafiką co ma tak dużą popularność. Ludzie mówią, że Tibia 7.6 czy 8.6 była najlepsza, a pomyślcie przez chwile jakby do tej pory były te klienty gry to by było 100% botów. Zmiany klienta gry moim zdaniem polegały właśnie na tym, aby było mniej botów no i oczywiście przy okazji jakieś nowe dodatki do gry. Większość OTS'ów działa na silniku 8.6 bo jest możliwość używania większości bot'ów. ( Kto by grał na OTS'ie bez bota ;P)
Nie jestem wielkim fanem Tibii ale grałem i od czasu do czasu gram ale ktoś kto krytykuje Tibie prawdopodobnie nigdy w nią nie grał albo grał ale zatrzymał sie na 14 lvl'u bo go zabili... NIE SPOTKAŁEM GRY, KTÓRA MA TAK EPICKIE PVP!!
Film może nie jest zły lepiej, by było, gdyby tytuł filmiku był gram w (tutaj tytuł gry) i mówię o tibii i metinie, bo tytuł filmiku a obraz w co grasz to nie za bardzo. W tle gra nie leci, bo Ty w nią chyba grasz i mówisz. Lepiej, by było jakbyś najpierw coś nagrał potem póścił i mówił do mikrofonu.
W filmiku mówisz, że w Metin 2 grają same dzieci chodzi Ci tutaj o to jak było kiedyś czy teraz? Kiedyś i jak i w obecnym czasie są dzieci w praktycznie każdej grze są (tylko albo nie widać tego po czcie albo nie jest to aż taka gimbaza czy jak to tam). Kiedyś i teraz są gracze, czy też gildie w Metinie, gdzie są dojżali ludzie (wystarczy wejść na TS'a). Gra nieznawidzona, bo się ludziom znudziła, ale i tak ludzie wracają czasem do gry.
Ja grałem w Metin 2 jak i w Tibie (tutaj troszke mniej), ale obie gry były dobre może i teraz AŻ nie tak jak kiedyś, ale nie są to napewno jeszcze jakieś crapy.
W Metina grałem troche (być może za krótko) i nie za bardzo mi się spodobał, nie pluje na niego, jak ktos lubi niech sobie gra.
Otóż to jak komuś gra się nie podoba to czemu ma od razu ją wyklinać i mieszać z błotem?
@Seba356
Nie chodziło tu o boty tylko o rozwój gry. I tak zawsze po zmianie klienta boty były na drugi dzień, a szczególnie te płatne (często nawet wychodziły pare godziny po update).
To samo nie tyczy się OTS'ów. Ja grałem na OTS'ach i nigdy bota nie używałem, bo po co używać bota na otsie x300. Co do klienta na OTS'ach to powiem Ci tak, że nie ma dobrych silników na inne wersje. Kiedyś grało się OTS'y tylko na 7.6 bo było bardzo dużo silników pod tą wersje, potem była Tibia 8.6, która była dość długo to i na nią postawiono wiele silników.
http://mmorpg.org.pl/forum/topic/18316-dlaczego-nie-lubimy-tibii/
tu masz moją odpowiedź, dlaczego tak wiele osób Tibii nienawidzi
"Po piąte QUINTO: Streszczę to co ty powiedziałeś w 16 minut w paru słowach: Nie grajcie, bo dzieci, boty, syf, bród i malaria." Masz rację, wcale nie mówiłem, że lubię sobie pograć w te gry, że nie są złe, że nie mam nic do kogoś kto w nie gra. Szczególnie wątpie czy mogę zdobyć "popularność" na 1 filmiku, który nie jest zbyt dobrej jakości, i w którym moja wymowa jest na poziomie miernym. Ale to jest zabawne, że wiedziałem że ktoś będzie miał pretensje na temat mojego głosu. Nie wiem po co miałbym się dowartościowywać na jakimś forum, mówiąc "przez nos" i starając się brzmieć dorosło. Po prostu wyraziłem swoje zdanie, nie wiem po co piszecie że odrazam wszystkim te gry i mówie że są słabe, bo same w sobie są w porządku, ale są niszczone przez community.
Acha , a w kwestii tej gry, to podpatrzyłem u popularniejszego Youtubera, że on robiąć tzw. "pogadanki" gra sobie w jakąś gre, żeby nie było czarnego tła lub jakiegoś screena. Szczerze mówiąc przeliczyłem się próbując tego samego, gdyż jak widać komentarz na tym traci.
@UP "w kwestii tej gry, to podpatrzyłem u popularniejszego Youtubera, że on robiąć tzw. "pogadanki" gra sobie w jakąś gre, żeby nie było czarnego tła lub jakiegoś screena." Takim przykładem jest Rojo tyle że nagrywając materiał z gry przy tym mówiąc o czymś to jest całkowicie co innego niż recenzja gry z jeszcze inną grą w tle.
Wziąłem pomysł od youtubera "Gimperr", który w jednym ze swych tzw. "Pogadanek" mówił o religii grając w Painkiller'a. Niestety jak pisałem przeliczyłem się.
Ale bełkot, nie mam zamiaru bronić tych gier bo w sumie mało grałem, dlatego wypowiem się nt. samego filmu.
Po pierwsze, jak mówisz o jakieś grze, to miło by było gdybyś w nią grał, nawet biegając bez sensu po początkowych mapach,
Po drugie, yyyy. ten, no, yyyy, mmmm, yyyy, nooo, eeee,yyyy. Poważnie? Napisz sobie na kartce co chcesz mówić.
Po trzecie, jak chcesz o czymś mówić i do tego nawet nie grasz w daną grę, to daj sobie spokój z komentowaniem tego co się dzieje aktualnie na twoim monitorze, bo jak ktoś szuka informacji o Tibii i Metinie, to chce posłuchać o Tibii i Metine, a nie o tym jakim cudem przegrałeś duela.
Bez sensu to było i tyle
Hah guru podsumował . Czytałem i ma 100% razję , pozdr.
Jak to mówią: Są ludzie, i Ci którzy mówią o tym, o czym nie wiedzą,
Witajcie, chciałbym Was zaprosić do obejrzenia materiału w którym wypowiadam się na temat 2 tytułowych gier, dlaczego ludzie tak bardzo ich nie lubią? Jeżeli wam się spodoba to nie zapomnijcie ocenić. Zapraszam też do wyrażenia swojej opinii na ten temat.