Tibia - jaki serwer?

Na jakim serwerze teraz opłaca się grać? oczywiścię open pvp i ze by było jak najwięcej ludzi :D

Bo na nowo tworze konto i chciał bym kilka dni sobię tam posiedzieć

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc

Chyba Aurora, exp x2 dosyć dużo graczy.

Szczerze, jeśli w Tibie aktualnie to właśnie Aurora/Aurera, bo reszta są wymarłe. Ale jeśli masz zamiar grać na nich x2 exp to równie dobrze możesz na ShadowCores OTS zawitać. Jeden chu*, tylko że tam na początku szybciej expisz i masz free pacc.

Też Ci polecę ten serwer. Chyba już nawet bez PACC'a można wbić bez kolejki a ludzi mnóstwo ;)

Pozdrawiam.

Dzięki wielkie ;) Ale ja tego serwera nie mam w liscie dostepnych i jest problem :D bo zmienic serwera sie niby nie da, a od razu przy rejestracji trzeba zrobic postac;/

warto dodać ze są to test serwer w których mogą zrobić wszystko !

np zmienić raty na demony, cofnąć cały progres o tydzień ( było parę takich akcji) wyłączać i włączać serwer kiedy im się che

@wagonik Pierwsza postac nie moze byc zrobiona na serwie x2. Stworz obojetnie gdzie, a potem a Aurorze.

Ok dzięki :D już mam

A czy gdzieś zapowiadają nowe Światy ? Ostatnio otworzyli Hardcore PvP, więc czy może teraz też jakiś jest w planach (nie tylko Hardcore) ?

W sumie jak się patrzy na online, to średnio pewnie im się opłaca otwieranie nowych, ale skoro z dnia na dzień wstaje kolejny OTS, a na tych, które już stoją gra sporo osób, to chyba coś leży na rzeczy (nie tylko chodzi o wersje).

Ależ licz się z tym że bez pacca na x2 świat będziesz czekał w dosyc sporej kolejce:)

Ależ licz się z tym że bez pacca na x2 świat będziesz czekał w dosyc sporej kolejce:)

Czy ja wiem... Ostatnio kiedy sprzedawałem EQ na ShadowCores za CC na Aurorze to na Aurore wbiłem o 22:00 bez kolejek (Nie mam PACC'a).

Pozdrawiam.

Ja wszedłem bez kolejki dzisiaj normalnie :)

Nie polecam ani Aurory ani Aurery, dla czego? bo tam jest bot na bocie... Sama grałam i niby jest expx2 ale z botammi, to tak jak by był -1, a nie x2... Polecam ci każdy inny serwer, chyba ze lubisz latać w 5 osób na jednym expowisku i mieć dobijane wszystkie potwory :)

Cóż za dziwna sprawa bot na bocie? Poważnie? Powiedz mi na którym serwerze nie ma botów. Ups sory nie powiesz mi tego bo takiego serwera nie ma.

Aktualnie opłaca sie grać tylko na tych serwerach x2. Dlaczego? Powodow jest wiele ale najważniejsze to:

-O wiele szybciej znajdziesz ludzi na jakiś quest niż na innych

-Lepsze PvP z powodu dużej ilości graczy

-Nie będziesz odczuwał pustek jak na innych serwerach

-Większa przyjemność gry

Jeżeli jeszcze ktoś ma zamiar napisać że na tym serwerze są same boty niech w ogóle nie pisze.

na każdym są, ale tam jest ich od nas... Chyba, ze lubisz latać w grupie, to nie ma problemu, niech tam gra :)

Graj na Aurorze tylko nie wiem jak z populacją.

A czy wgl grę na tym serwerze opłaca się zaczynać? Jak to tam wygląda? bez premium ?

idzie znaleść kogoś do gry? duzo się ta tibia zmieniła? dalej jest frajda z gry? nawet jak się lata samemu?

A czy wgl grę na tym serwerze opłaca się zaczynać? Jak to tam wygląda? bez premium ?idzie znaleść kogoś do gry? duzo się ta tibia zmieniła? dalej jest frajda z gry? nawet jak się lata samemu?

Opłaca się opłaca. Bez premium normalnie chociaż na Aurorze jeszcze nigdy nie grałem bez PACC'a. Myślę, że respy na FACC będą czystsze niż np. na PACC'u w te wakacje jak jeszcze grałem to po godzinie 14 na Tarantulach w Port Hope w jednej jaskini siedziało po 10-15 osób i to z różnymi level'ami.

Znajdziesz dużo osób do gry, nawet ja bym pograł, ale nie wiem jeszcze myślę właśnie czy by nie wrócić i postawić sobie gdzieś Knighta :)

Czy dużo, raczej nie... jak znasz stare expowiska to są dalej może je tylko bardziej powiększyli. Zresztą nie wiemy na jakiej wersji Tibii skończyłeś grać.

Frajda z gry jak zawsze w końcu Tibia ma w sobie te wyjątkowe PvP (chociaż jeszcze nie ogarniam tego nowego co wprowadzili w najnowszej wersji ostatnio)

Jeżeli nie masz PACC'a a chcesz dobrze zarobić to polecam Ci dropienie Medicine Pouche od Swamp Trolli w Venore. Możesz je wymieniać u NPC i czekać aż szczęście dopisze lub sprzedawać w AH.

http://tibiopedia.pl/items/Belongings_Of_A_Deceased

/\ Tu masz info co możesz dostać za te paczuszki.

Pozdrawiam.

Na jakim serwerze teraz opłaca się grać? oczywiścię open pvp i ze by było jak najwięcej ludzi :D

Bo na nowo tworze konto i chciał bym kilka dni sobię tam posiedzieć

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc