Jako, że nikt nie potrafi mi pomóc ze znalezieniem gry o gladiatorach, to taka myśl mnie naszła o Tibii Offline. Czy da radę jakoś przekonwertować, albo przetentegować tak Tibie, by była tylko i wyłącznie dla mnie? Byłbym na niej adminem, miałbym nieograniczony dostęp do całej gry. Rozumiecie o co mi chodzi? Najlepiej jakby była to oryginalna mapa z oficjalnej gry. Bym mógł sobie też na życzenie ustawiać exp rate i takie tam. Jeśli byłaby taka możliwość, byłybym niezmiernie wdzięczny
Tibia Offline
Postaw sobie OTSa i tyle.(OTS-Open Tibia Server)
Map i poradników jak to zrobić poszukaj w google.
Zielony jestem w sprawach OTSów. Znalazłem taką stronkę: http://www.tibiasoft.com/ Czy ona umożliwi mi postawienie sobie OTSa? Który z tych plików mam ściągnąć (o ile jakiś z tych to ten właściwy )
EDIT: Znalazłem na tej stronie chyba wszystko co potrzebne do postawienia serwera. Może jakiś samouczek aktualny by mi ktoś podesłał?
Założenie ots'a to nie jest problem, największym kłopotem jest znaleźć silnik servera bez wirusa... a takowych jest mało.
Załóżmy że masz już silnik(np. yourots albo yurots już nie pamiętam, evolution itp.) to one mają już mapę. I potem wystarczy tylko zmienić parę rzeczy w config.lua ale do tego jest masa poradników. Ściągasz map editora i tworzysz własną mapkę(jeśli chcesz oczywiście).
Zostaje jeszcze kupienie silnika na allegro koszt ok. 30zł tylko taki silnik nie crashuje się, nie ma wirusów jest doskonały ; )
http://forum.otserv.pl/index.php?showtopic=6907 - link do poradnika z config.lua
- link do nowego yurots. PAMIĘTAJ!!! NIE SPRAWDZAŁEM TEGO SILNIKA WIĘC MOŻLIWE SĄ NA NIM WIRUSY, JA GO TYLKO ZNALAZŁEM W SIECI.
Dzięki Rudi. Narazie gram w RODE, ale napewno zrobię sobie takiego OTS'a jak mi sie znudzi ten RODE (a znudzi napewno )
Jeśli dam rade usunąć te wirusy z tego silnika, to on zadziała?
Zakładam że przestanie działać bo np. będzie on w starterze i jak usuniesz starter to jak masz go odpalić?;D
Ale naprawdę jeśli masz jakiegoś innego kompa albo twój komp nie jest używany do banków itp. to śmiało szukaj i ściągaj silniki a na pewno któryś będzie bez wirusów(miałem już sporo ots'ów)
Jako, że nikt nie potrafi mi pomóc ze znalezieniem gry o gladiatorach, to taka myśl mnie naszła o Tibii Offline. Czy da radę jakoś przekonwertować, albo przetentegować tak Tibie, by była tylko i wyłącznie dla mnie? Byłbym na niej adminem, miałbym nieograniczony dostęp do całej gry. Rozumiecie o co mi chodzi? Najlepiej jakby była to oryginalna mapa z oficjalnej gry. Bym mógł sobie też na życzenie ustawiać exp rate i takie tam. Jeśli byłaby taka możliwość, byłybym niezmiernie wdzięczny