Tibia rl - help

Hai

Zrobiło się trochę ludu i mamy knighta oraz druida.

Lepiej dorobić do tej dwójki knighta czy paladyna?

Zależy mi na przeżywalności na serwerze pvp oraz dmg'u

Lubię mieć duże obszarowe obrażenia i dużą przeżywalność

skoro chodzi Ci o przeżywalność to oczywiste, że knight ._.

Jeszcze te skille ^^

A jaki serwer? Też może pogram ^^

Jak się crackedd zgodzi to sobie pograsz

Chyba Arcania

Dobra biorę knighta - exori <3

czy mówiłem, że będę grał z Wami? XD Będę Was peczyl na high lv ^^

Wiesz chyba, że do exori trza pacca?

Tak wiem. Skończ spamować jak wybrałem już

Może to przeczytasz... wiesz że knight nie jest taki dobry jak kiedyś? Zdajesz sobie sprawe z tego że exori ma cooldown 8s? Na 97 swordzie z avengerem nie hitam jakos specjalnie dobrze. Palem na 60lvl wale podobnie na 95 dista którego wbijesz 3x szybciej. Porównójąc mojego 140ek i 165ms to dużo lepiej mi się gra ms'em - szybszy exp mam na mysli lurowanie i avalanche ;D

Uuu skoro jest, aż tak źle to knight odpada ;D

To moje ostatnie pytanko - Na palku są jakieś obszarówki aby ciskać dragi na +80 w kilka naraz?

jest dużo, ale tylko na paccu ^^

Hmmm palek też ma cooldowny mocne z obszarowych i do tego z zwykłych - przeboleje - witaj rycerzu

Witam.

Odradzam wybór serwera Arcania. Serwer ten jest martwy, grają tam tylko znajomi ekipy panującej, każdy gracz dostaje hunta za byle co jeżeli nie zna kogoś gildii/ekipie panującej i ten serwer nie ma przyszłości. Mam wieloletnie doświadczenie z tego serwera i wiem jak tam jest naprawdę :)

Gildia panująca przez swoją pychę i głupotę/polaczkowatość wypleniła wszystkich graczy z tego serwera, zostali sami i widocznie im to pasuje.

Teraz do meritum twojego topicu:

Widocznie nie miałeś nigdy wysokiego lvlu w Tibii. To nie jest typowa aoe grindówka na początku. Na low lvl postacie skupiają się na ubijaniu pojedynczych potworów za sprawą braku skilli,hp by przeżyć większe combo i zapasu many/możliwości używania potionów, które więcej dają i limitu odzyskiwania życia (mały lvl i mały m lvl obniżają wartość, jaką się leczysz z czarów,logiczne).

Paladyn jest postacią, która skupia się bardziej na single targetowaniu. Do tego doszły nowe bełty kusze itd. Jest idealny od a-z do solo gry i potem w party. Skupia się jak już mówiłem na pojedynczych potworach, ma dobre skille leczące i dobre hp, w miarę spoko defa i dobre eq. Świetna postać, by zacząć grę na nowym serwie, bo będąc postacią dystansową unikamy sporo dmg.

Knight jest dobry na 130+, gdy zaczyna się mass lure na Vengoth itd. gdzie bierzesz całe piętro i exori+ exori gran + exori min i w kółko. Wtedy nabiera barw. Knight ma ogromnego defa i bardzo wysokie hp, a do tego najlepszy czar leczący, niestety z bardzo długim czasem odnowienia. Może również używać najlepszych HP Potów (Ultimejty).

Podsumowując : Jak jesteś nowy, a widzę, że jesteś- rób paladyna. Będzie ci się o wiele łatwiej grało, a i w party też pomożesz.

I powiem to znów - nie idźcie na Arcanie, chyba, że macie znajomych w ekipce panującej.

edit: Teraz dopiero doczytałem.

Tak, paladyn ma obszarówki i na siłę mógłbyś te dragi bić, ale jak zrozumiesz jak ta gra działa... to zobaczysz jak naprawdę się expi. aoe grind w tej grze jest dla high lvli albo dla ludzi, którzy wbijają wysoki lvl w kilka dni wielkim nakładem pieniążków.

Ale żebyś mnie źle nie zrozumiał: to, że paladyn nie używa tak dużo aoe bo jest sfocusowany na single target NIE OZNACZA, że bije lvl wolniej od innych, ba, nawet szybciej od knighta i na równi z sorcem i drutem! Paladyn nie obszarowkuje jak knight, ale za to bije O WIELE mocniejsze potwory, na których knight mógłby pośnić, żeby bić z profitem.

Knight bierze gorsze moby na 130+ w aoe, paladyn bije solo moby ale bardzo silne i z tego ma ogromny profit.

edit 2: literuffka

Pozdrawiam

Baldar Mograine

Dzięki za wypowiedź

Wątpię, że namówię cracckeda na zmianę serwera więc ;/

Na ten czas pogram sobie trochę paladynem

Tylko uprzedzałem :)

Jeżeli pan "craccked" ma znajomych u ekipki, to macie zajebiś*ie.

Jeżeli nie - jak już mówiłem, nie grajcie na Arcanii.

Pozdrawiam i życzę miłej gry oraz wysokiego lvla i duuużych profitów

Baldar Mograine

Dzięki za wiadomość .

Jeśli masz zamiar kupować PACC, to zdecydowanie proponowałbym zagrać dodatkowym druidem niż paladynem (ostatecznie sorcem, żeby było większe zróżnicowanie żywiołow). Ale mając 2 druidów przeżywalnośc w grupie jest po pierwsze o wiele większa, a po drugie ogólnie według mnie gra jest o wiele ciekawsza i dynamiczniejsza klasami magicznymi. Jeśli chodzi o solo exp, to 40 druidem już latałem na high lizardach w zao po polach, tam gdzie jest npc przenoszący do areny i dopóki nie władujesz się na 3 dystansowe moby, to praktycznie nie masz prawa paść (no chyba że lagi czy jakiś freez, ale na to zbytnio nie ma wpływu) - dodam, że exp wynosił około 150-200k/h zależnie od ilości graczy, o czym tak naprawdę solo 40 paladyn może pomarzyć, a co dopiero knight (loot ładnie zwraca koszt mfow z nawiązką)

Według mnie z magicznych postaci ( i w porównaniu do Palladyna, bo o to się pytasz ) lepszy jest Druid ( Pisałeś o tym, że lubisz ruchy obszarowe, może tu ma mniejsze DMG od Sorcerera, ale jego czary PT czy po prosu Sio jako samoleczenie rozwala system przy 200+ i sporych ilościach HP, aczkolwiek wcześniej również robi Swoje ^^ ).

Do tego przyjemnie się expi na fire potworkach, co zazwyczaj jest codziennością przy expie ( nie tylko DLe czy Demce, ale różne ), do tego nie tylko one są wrażliwe na lód ^^

Szczerze to tu panowie mają racje, paladyn nie odstaje w expie zabardzo. Lepiej expi od knighta to pewne ale np. na 40lvl to fakt faktem że sorc/druid wyciąga więcej exp/h na parnych polach na 45lvl też miałem około 160k-200k/h ale... sytuacja zmienia się na 160+ kiedy to palek śmiga na banucie jak mu się podoba a ja niestety tak różowo niemam. To samo potem z Ghastly Dragonami jak i Grimami. Za to wymiatam na soul eaterach o tym mogą pomarzyć pal/knight a druid musi ciupać z runek a ja używam ue.

ps. Jeśli sorc/druid nie padną na hita od moba - mogą expić ale będzie waste(exura vita). Jeśli wytrzymią 2 hity to już expisz na luzie(exura gran) ; )

edit: Odradzam Pandorie taka sama sytuacja spawny zajmowane na całe dnie przez boty które mają protekcje u dominującej gildii.

Polecam gorąco Nove -mili ludzie, bronią innych.

Hai

Zrobiło się trochę ludu i mamy knighta oraz druida.

Lepiej dorobić do tej dwójki knighta czy paladyna?

Zależy mi na przeżywalności na serwerze pvp oraz dmg'u

Lubię mieć duże obszarowe obrażenia i dużą przeżywalność