Tibia start :D

Witam, chciałbym zacząć grać w tibie ponieważ szukam dobrego grindu a powiedziano mi dzisiaj że tibia za ciężka gra dla mnie ^^ więc rozumiecie, muszę zagrac:) na początek chciałbym się dowiedzieć jaki serwer okupują polacy? i czy mógłby ktoś mi rozpisać klasy istniejące?

ponieważ kumpel gra na androidzie i mowi ze 2 klasy są mag i warrior, a słyszałem że chyba druid jeszcze jest itp?

Co do servera PvP Aurora non PvP Refugia co do klasy

Sorcerer

Typowy nuke

plusy

Mass target

Dmg Fire, Vis łatwo się expi

Mega heal

Sumony do PVP

możę robić SD (mega runy)

i jest naprawde spoko

minusy

Ponad połowa czarów Pacc

Paladin

Typowy hunter

plusy

Szybko skiluje

Dobry dmg w 1 targeta

Dobry heal

minusy

jak nie masz paca to skilować musisz kamieniami

Speary się kończą

Druid

typowy heal

plusy

Exura sio(Leczy sojuszników)

Tera, Frost (łatwo się expi na dragach)

Mass targety

minusy

Exura sio (DLA PACA)

tak jak sorcerer skile jak exori frigo,flam,tera Są dla paca

Knight

W ch** HP typowy warrior

Plusy

expienie w party z druidem

Bardzo łatwy

Skilowanie Proste nie trzeba kasy wydawać jak na pala

minusy

Wszystkie czary atakujące PACC

to chyba wszystko sorry za błedy jak jakieś są pisałem na tele

z tego co wyczytałem to bez pacc daleko nie zajde, a co do build to jak mam sorcerera to mam wszystkie te umiejetnosci? czy np tylko summony, albo aoe dmg? na czym to polega

Chcesz grac w Tibie czy TibiaME?

W tibie oplaca sie grać tylko na tych nowych, bez premium to ty tam raczej nie wiedziesz, bo sa okupowane caly czas.

Na realu ciagle jest mania botowania, nie oplaca sie grac po prostu. Zabijesz takiego zaraz przylatuje swoim 300 knightem i padasz jak mleko.

W TIbiaME pewnie też jest duza przewaga premium, dlatego bez wydawania swojej kasy, nawet nie zaczynaj.

Jeżeli jednak chciałbyś pograć to

Serwery Tibi

Non - premium(na które wejdziesz bez premium)

-Nerana(non-pvp, ale graczy jest sporo. 300-400 online)

- Wszystkie inne pvp( ale tam online wynosi przy dobrych wiatrach około 150)

Premium(musisz miec premium)

Aurora(Europejski pvp 1000 online)

Aurera(też pvp 900 online)

Klas jest 4:

Knight

Sorcerer

Druid

Palladin

TIbiaME:

Czarodziej

Rycerz

ok dzieki chłopaki za pomoc :] myślę że warto zacząć, pacc można kupić ^^to nie problem, tylko muszę się przekonać do tej gry :]

Gra na paccu jest przednia :D radze jednak przed kupnem wbić z 20 30 lvl tak aby chajs w błoto nie poszedł

Nie zarywaj się od początku na real, idź pierw pograj na otsach (prywatne serwery w tibii) i ogarnij podstawy, naucz się jakoś ogarniać każdą klasą, i jak będziesz wszystko raczej rozumiał, to przyjdź na real ^^

Niee ots to zło :) radze ci odrazu bez paca na rl ogarnąć bo jak na ots się rozpieścisz to potem grać się nie chce :D

Polecam Antice. na serwy 2x exp nie wbijesz a jak wbijesz to wyłączysz grę po tygodniu, bo dalej będziesz miał 8 lvl, bo wszystkie miejsca zajęte.

A jak zrobi sorca FACC i nie bedzie miał żadnego exori, to sorry ale go nerwica weźmie już przy 9tym lvl. Niektórzy się chwalą że na larvach w arkh wychodzą do 13k / h co jest wynikiem idealnym.

Nie polecam zaczynać gry w tibie jako świeżak. W tej grze 3/4 ludzi online to same boty.

mod_ico.png
Rozumiem, że jesteś nowy na forum, ale temat nie dotyczy samej gry tylko serwera. Za następny offtop będzie warn. - Cree

Witam, chciałbym zacząć grać w tibie ponieważ szukam dobrego grindu a powiedziano mi dzisiaj że tibia za ciężka gra dla mnie ^^ więc rozumiecie, muszę zagrac:) na początek chciałbym się dowiedzieć jaki serwer okupują polacy? i czy mógłby ktoś mi rozpisać klasy istniejące?

ponieważ kumpel gra na androidzie i mowi ze 2 klasy są mag i warrior, a słyszałem że chyba druid jeszcze jest itp?