Titan Quest Pytania

Witajcie nie znam tego tytułu ale czytałem, że wymiata. Jest do kupienia za 7 zł na gram.pl i moje pytanie opyla się ? Mam Grim Dawna/Diablo 3 i chciałbym Van Helsinga. Czy kolekcjonować Titana ?

Titan to podstawa gier tego typu. Klasyka pelna geba.

Za 7 zł to się prawie wszystko opłaca, no może poza GW2 :P Gra jest bardzo dobra, klimat za***isty, do dziś sobie w nią czasem gram z bratem przez LAN. Ma 9 lat, a wygląda nadal bardzo dobrze, powiedziałbym nawet że lepiej niż PoE czy D3. Byłem w szoku jak zobaczyłem jak ta gra wygląda na dużym i dobrym monitorze.

Oczywiście! Titan quest + dodatek to takie "must have" i przejść choć z raz. Może krew się nie leje jak w d2 czy poe, ale za to latające satyry zawsze są spoko. Do tego masa kombinacji klas i rozdawania umiejętności. Nudzić to Ty się tam nie będziesz (o ile lubisz mitologię)

Titana wraz z dodatkiem skończyłem wczoraj chyba z 10 raz. Za każdym razem inny zestaw umiejętności. Fajna fabuła, mitologiczne bossy, sporo eq (również epicko wyglądające), sporo modów ulepszających gre. A jak masz kumpla do pogrania to już wgl miód. Jest to jak kolega wyżej napisał podstawa tego typu gier. Mimo, że ma swoje lata, to grafika (o ile ci na tym zależy) dalej jest świetna, jak i sam fun płynący z gry też jest na wysokim poziomie. Polecam!

A czy gra nie jest stara ? Są mody na ten rok jakieś ? Jakie są w ogóle klasy postaci ?

A czy gra nie jest stara ? Są mody na ten rok jakieś ? Jakie są w ogóle klasy postaci ?

Klasy się miksuję z twoich 2 wyborów.

Zdjęcie ci to pokaże

Dzięki wielkie już zakupiłem dzisiaj pogram trochę.

Jest mod który całkowicie zmienia masterki, osobiście jeszcze na nim nie grałem, ale możesz dzięki temu zmienić praktycznie grę. Jest to fanowski mod, a tych nie brakuje. Dodatkowo grając na necie, dalej idzie spotkać sporo ludzi w tym Polaków.

Tak, mody w Titan Quescie bardzo ingerują w mechanikę gry. Możesz zmienić sobie skille, dodać, zwiększyć bądź zmniejszyć level cap jak i ilość otrzymanego expa za zabicie moba. Można dodać więcej mobów, więcej mini bossów na mapkach, lub po prostu nimi za przeproszeniem nasrać na mapie, w taki sposób, że co 10 metrów będziesz miał do ubicia 150 mobów. Zmnienić drop za pomocą modów, dodać itemy. Jest też mod, który pozwala nam pograć klasami postaci na lv capie (chyba to był 71 lv) i popróbować sobie różne kombinacje (klasy postaci oczywiście mają swoje nazwy jak dodamy 2 podstawowe np. Wojna + Sen = Zwiastun itd. więc jest ich całkiem sporo. Klasy postaci w modzie posiadają również niezbędne itemki jakie należy posiadać w odpowiednim buildzie by był on jak najlepszy). Jak widzisz modami możesz sobie uprościć, utrudnić lub po prostu urozmaicić rozgrywkę. Reasumując, za 7 zł kupiłeś kawał epickiej gry, bez samych modów spędzisz w niej sporo czasu jak ci przypadnie do gustu, a z modami i różnymi klasami postaci, będą to dłuuugie godziny.

jeżeli masz grim dawn to titan to tak jak by jego pierwsza część bo obie robi ta sama ekipa.

mam van helsinga, ale nie przypadł mi do gustu, kupuj tq.

Kupiłem dzisiaj zacznę przygodę. Hmm zawsze wolałem grać bez modów a dopiero potem coś pozmieniać. Ma ktoś jakieś linki może do ciekawych modów ?

Mody dopiero jak poznasz grę dobrze i zachcesz czegoś nowego.
Zapoznaj się z tą stroną, tutaj jest wszystko:

http://titanquest.gram.pl/news.php

Dzięki wielkie.

Tak ja przeszedłem podstawkę z dodatkiem "na surowo", a dopiero później bawiłem się w mody. I polecam zrobić tam samo bo możesz sobie popsuć grę już na początku, a poza tym nie będziesz widział zmian jakie mod wprowadził.

Zawsze tak trzeba robić, bo niby skąd wiedzieć jak się chce zmodować grę nie znając jej?:)

Witajcie nie znam tego tytułu ale czytałem, że wymiata. Jest do kupienia za 7 zł na gram.pl i moje pytanie opyla się ? Mam Grim Dawna/Diablo 3 i chciałbym Van Helsinga. Czy kolekcjonować Titana ?