Titanfall

Witam. Orientuje się ktoś jak tam teraz Titanfall stoi z populacją?

Grałem rok temu i o ile sama gra była miodna, o tyle brak supportu dla układu graficznego SLi i braku gier rankingowych sprawił, iż gra stała się monotonna.

Wiem, że potem padła ofiarą tak zwanego "hypu wstecznego", czyli przed premierą oczekiwania zostały zawyżone do takiego stopnia, że nie dało im się sprostać, przez co ludzie od razu rezygnowali.

Pograłbym znów, no ale jednak nie wiem, czy warto się w ogóle za to brać, jeżeli miałbym grać np. tylko z 50 osobami na serwerze i czekać na mecz godzinę.

Ja ostatnio pogrywam od czasu do czasu i problemów nie ma ze znajdowaniem meczy, przynajmniej jeśli planujesz grać głównie TDM. Wyszukiwanie meczu w tym trybie zajmuje dosłownie kilka sekund. Trochę gorzej wygląda sytuacja, jeżeli masz zamiar bawić się w mniej popularne tryby (CTF dla przykładu, nad czym mocno ubolewam), ale ogólnie populacja jest wystarczająca do komfortowej gry. Kiedy bym się nie zalogował jest ok. 1000-2000 ludzi online.

PS. Jak miałbyś ochotę wspólnie pograć kilka gier, to wyślij PM, coś wymyślimy. :)

Na razie gram na trialu, bo stare konto sprzedałem. Planuję kupić jutro, ale nie wiem jak to wyjdzie. W każdym razie jak już to zrobię, to się odezwę :D

Radziłbym się jeszcze raz zastanowić, czy jest sens kupowania titanfalla. 1000-2000 ludzi to wcale nie jest dużo, gra ogólnie została już porzucona. W tej cenie możesz kupić bf4, w którego gra duuuuużo więcej osób, albo, jeśli bardziej przypadła ci do gustu rozgrywka w titanfallu, którą część coda. Dopłacisz 30zł, masz najnowszą część, trochę mniej za poprzednie części, w które nadal gra sporo osób.

Szczerze mówiąc, to jak odpalam Black Ops 2, to populacja stoi na podobnym poziomie co w Titanfallu. :P Niestety są to gry, w które większość gra na konsolach, z tego co udało mi się zaobserwować, na PCtach dominują kantery i BFy :P Zobaczymy, jak sprawa będzie się miała po premierze BOIII, w które w czasie bety grało się całkiem miodnie, pomijając trochę słabe mapy.

Też długo zastanawiałem się nad kupnem Titanfall'a. W końcu zdecydowałem się kupić podczas promocji. Muszę powiedzieć, że nie żałuję ani trochę tego, że go kupiłem. Rozgrywka jest dynamiczna, obecność tytanów na polu walki sprawia, że rozgrywka jest ciekawsza oraz jeszcze szybsza. Jeśli chodzi o ilość graczy to faktycznie nie jest to duża liczba osób, ale wystarczająca na to, aby wyszukało ci grę w kilka, kilkanaście sekund. W grze masz opcję znaną z CoD'ów, czyli prestiże, ewentualnie możesz włączyć chip rangi. Gra jest dobrze zoptymalizowana, może poza jedną mapą, która u mnie się lekko zacina. Jeśli będziesz poszukiwał kompana do gry, to z chęcią zagram. Dodatkowo dziś jest promocja na Titanfall'a

Teraz mam dylemat co brać, bo takie przeceny.

Generalnie to mam wybór pomiędzy BF4 premium + Titanfall lub BF4 z Hardline (bo jest bundle za 81 zł).

Z tego co czytałem to Hardline jest słaby. Na twoim miejscu wziąłbym BF4 premium + Titanfall. W BF4 masz dużo ludzi i jeśli lubisz gry w tych klimatach to szybko Ci się nie znudzi.

Tak też zrobiłem :D

To wyślijcie PMy z nickami na Origin chłopcy ;) Popilotujemy jakieś Tytany razem.

Witam. Orientuje się ktoś jak tam teraz Titanfall stoi z populacją?

Grałem rok temu i o ile sama gra była miodna, o tyle brak supportu dla układu graficznego SLi i braku gier rankingowych sprawił, iż gra stała się monotonna.

Wiem, że potem padła ofiarą tak zwanego "hypu wstecznego", czyli przed premierą oczekiwania zostały zawyżone do takiego stopnia, że nie dało im się sprostać, przez co ludzie od razu rezygnowali.

Pograłbym znów, no ale jednak nie wiem, czy warto się w ogóle za to brać, jeżeli miałbym grać np. tylko z 50 osobami na serwerze i czekać na mecz godzinę.