Tnące urban-rivals

Witam. Od ponad 2 lat gram sobie w fajną gierkę MMO urban-rivals. Ostatnio po zmianie szaty graficznej tej gry nagle zaczęła mi się ciąć... Nie wiem czym to jest spowodowane. Czy może to być problem tego że mam za słaby komputer? Ma on z 7 lat po skrócie Athlon 2000+ karta 256 mb Radeon niecałe 800Mb RAM-u. Czy też może jest to wina aplikacji flash? Czekam na odpowiedź.

Pozdrawiam

To raczej wina Flasha. Z tego co wiem nie ma on żadnej akceleracji sprzętowej, więc jedzie tylko na procesorze nie korzystając z karty graficznej (która jest stworzona do robienia właśnie takich obliczeń związanych z grafiką) i przez to słabsze komputery często nie nadążają. Niektóre gry we Flashu umożliwiają np. wyłączenie wygładzania albo pogorszenie jakości co niekiedy znacząco przyspiesza. Spróbuj kliknąć prawym przyciskiem myszy na ten aplet i sprawdź czy nie ma tam opcji w stylu "Quailty".

Witam. Od ponad 2 lat gram sobie w fajną gierkę MMO urban-rivals. Ostatnio po zmianie szaty graficznej tej gry nagle zaczęła mi się ciąć... Nie wiem czym to jest spowodowane. Czy może to być problem tego że mam za słaby komputer? Ma on z 7 lat po skrócie Athlon 2000+ karta 256 mb Radeon niecałe 800Mb RAM-u. Czy też może jest to wina aplikacji flash? Czekam na odpowiedź.

Pozdrawiam