Napiszę tutaj co lubię w grach MMORPG najbardziej.
PvE
Nie ma to jak pozabijać potworki nie?Prawie nic nie daje tyle radochy co to,bo tutaj liczy się zręczność i nasze wyposażenie.Aktualnie w prawie wszystkich grach,system walk jest na niskim poziomie,bo to jest tylko tyle że trzeba podejść do potwora i zacząć nawalać ze skilli i czasami się uleczyć,lub zregenerować manę.Mimo to zabijanie potworów,bossów i innego typu ścierwa daję sporo radości.
Questy
Czyli przyjmowanie i wykonywanie zleceń,dostarczonych od naszych questodawców.Są różne typy zadań, począwszy od zbadaniu terenu,aż do zabicia bossa.Questy można wykonywać samemu,jak i w grupie,polecam robić w grupie,ponieważ wszystko przychodzi łatwiej i szybciej.Questy mogą być jedynym dochodem,bo przy wykonaniu zadania zdobywamy doświadczenie,pieniądze i przedmioty.
Dungeony
Dungeony nie są w każdej grze MMORPG,a szkoda,bo są niezwykle fascynujące.Szukanie wyjścia,chodzenie po labiryntach. Do tego dungeony zapewniają wiele expa i wartościowych przedmiotów.
Craft
Kiedy jestem już znudzony tym expieniem,robieniem questów,mam czas na craft.Kręci mnie kolekcjonowanie przedmiotów,w celu dalszej obróbki np. Na miecze,zbroje.Nie ważne czy te zbroję będą miał mało defense,a może duży?Dla mnie najważniejsza tutaj jest satysfakcja,bo swoje jest dobre,mimo że może mieć słabą jakość.Lubię kiedy trzeba zmierzyć połowę świata tylko dlatego żeby zdobyć jakiś unikalny kawałek metalu,albo roślinę,bo to wszystko nie idzie na marne.
PvP
Walczenie z istotami myślącymi daję dużo więcej frajdy,niż walczenie ze sztuczna inteligencją,bo każdy ma równe szanse jeżeli mamy zbliżony do siebie lvl. Nie ma to jak gra Archerem,hunterem,lub scoutem,bo trzeba uciekać i jednocześnie walczyć.
Odkrywanie nowych terenów w grze
Nie ma to jak samotne wędrowanie po świecie gry,dla niektórych może być to nudne,ale dla innych nie,bo możemy się tym dzielić z innymi graczami Np. Spotkaliśmy na swojej drodze jakiegoś Gianta,lub bossa i sami nie mamy szans go rozwalić,ponieważ jest zbyt silny,więc piszemy do naszych przyjaciół i umawiamy się na ustawkę z bossem.Kiedy jest już po sprawie każdy wraca do swojego miejsca, a my możemy swobodnie przemierzać świat.
Handel
Kiedy mamy już bardzo wysoki lvl,możemy handlować ze spokojnym zyskiem.Kiedy mamy jakąś bardzo dobrą rzecz,możemy ją komuś podarować,oczywiście za drobną,lub kolosalną sumę.Sam handel jest nudny,ale przynosi bardzo duże zyski i pomaga innym w dalszej grze.
Porozumiewanie się z innymi graczami
Nie ma to jak mieć kogoś kto pomoże.Są to ludzie w grze,którzy pomagają,czasami chętnie,czasami niechętnie,a czasami wcale,ale nie ma to jak pójście z kumplami,lub przypadkowymi graczami na bossa,lub na wspólny Hunt.
Pety
Nie to jak nasze małe pomocnicze zwierzaczki które walczą,zbierają przedmioty,buffują,leczą,lub po prostu chodzą za nami żeby sprawić nam przyjemność i popisać się przed innymi graczami w grze.
Koniec
Są to moje przemyślenia na temat gier MMORPG
obserwator: łoś