80

Tak się zastanawiam jaka jest obecnie najszybsza metoda zdobycia maksymalnego poziomu. Zakładając, że nie posiadam przy sobie ani jednego tomu i mam tylko trochę złota które mogę na to przeznaczyć.

Jak na razie biegam po EotM oraz gram PvP i używam tomów z nich, ale czy jest jakaś szybsza metoda, bardziej efektywna? Czytałem, że crafting był jedną z najlepszych, ale ponoć to zmienili i teraz niewiele wbije, a dużo się złota straci.

jeśli chodzi o PvE to tylko Dung ci zostaje. Za jedna ścieżkę dostajesz 75% do LVL i robi się średnio AC 3 ścieżki w 30minut. EotM jest dobry bo masz event za eventem o ile biega jakiś zerg. PvP to chyba najwolniejszy sposób no chyba że tomy zbierasz. Craft jest dalej szybką metodą ale nie wbijesz nią 80 bo wbijesz max craftu a nie lvl postaci.

Zmaksowanie jednej profesji daje około 10lvl. Jeżeli zależy Ci żeby było tanio to polecam kilka rozwinąć po 100-200 punktów. Cooking jest dość tani możesz go zmaksować. Taka zagrywka da Ci kilkanaście lvl bez znacznej utraty golda i dość szybko.

Najogólniej znajdź gildie co ci pomoże z lvl i będzie brać cię na dungi, u nas sporo nowych tak wbiło 80.

1 Craft lvl 0-400 daje 7 lvli. Robienie dungów z gildią na high lvl charze aż do bossa też jest dobrą opcją na lvlowanie. Zmieniasz postać przy końcówce bossa jak masz szybki komp :P 1 dung to bez mała 1 lvl.

Parę dni temu (na reddicie)ktoś zaproponował (nie wiem czy nadal działa, ktoś kto to robił mógłby się wypowiedzieć xD) to: http://wiki.guildwars2.com/wiki/Obsidian_Sanctum_Farm XD szczerze nie widzialem ani o tym nie słyszałem, interesujące :D. Z boosterami ponoć bardzo szybko idzie.

Z craftem się nie zgodzę bo jeśli grę zaczynasz to możesz nawet 20 lvl wbić. Tak naprawdę craft nie jest skalowany a to oznacza że jest jakaś konkretna pula expa za niego. Ja zaczynając grę elkiem na 5 poziomie zrobiłem Tailor od 0 do 400 i uzyskałem 17 lvl. Z 22 śmigałem po queensdale.

I nie zapomnij o consumable a w szczególności o nourishmentach.

Poza tym dobrze jest przerunować sobie mapki żeby poznajdywać teleporty, wydobywać wszystko co się zobaczy. Nie zapomnieć o spvp i eotm.

Hmm możliwe, że coś ANet zmieniła na low lvlach, nie próbowałem na bardzo niskich lvlach crafta już dłuższy czas.

Ogólnie wiele się zmieniło no i dali więcej expa z serduszek na low lvl. Taka osoba robiąca mapki powinna bez problemu wychodząc z początkowej mapki mieć 17-18 lvl bez dodatkowych bajerów czy story albo crafting.

Chciałem szybko wbić 80 na nowej postaci, ubrać i dopiero się bawić w dungeony i odkrywanie mapki, ale widzę że się nie da więc powolutku EotM i PvP4Fun będę latał. Dzięki.

Sam ostatnio wbiłem w 15 sek 80 lvl Ele, Tome of Knowledge. Je z kolei zdobywałem z sPVP oraz z codziennego wchodzenia do gry. Ostatnia paczka to wybór jakichś itemków lub 6 Tome. Ogólnie w sumie można zebrać 16 Tome z dziennego logowania, a resztę farmić na sPvP, mnie to zajęło niecały tydzień odejmując oczywiście te 16 tomów :P Obecnie zbieram na 3 alta :)

Co, że niby jak 16 tomów z dziennego logowania..

Jak podliczysz wszystkie tomy za dzienne logowanie + loyalty chest to tyle wychodzi.

6, 13, 20 i 27 dnia, przy codziennym logowaniu, dostajesz Tome of Knowledge w liczbie 1, 2, 3 i 4 kolejno. 28 dnia możesz wybrać jako nagrodę bonusowe 6 tomów (ale w miesiąc prędzej wyexpisz).

Sam do tego doszedłem przed sekundą, tylko że zbieranie tomów na PvP ma sens gdy odkładasz je na inną postać, bo w innym wypadku są efektywniejsze metody pozyskiwania doświadczenia jak chociażby EotM, gdy grasz postacią na której chcesz wbić 80.

"Z dziennego logowania" - 16 tomów po 28 dniach, w tym czasie na upartego można wbić 2x 80 ^^

A to jest Twoja pierwsza postać ?

Maxowanie map jest szybkim sposobem, bo w końcu i tak kiedyś będziesz musiał to zrobić by dostać gift of exploration. Z czegoś też leci instant 20 lvl, plus dorzucić do tego 60 tomów i masz 80.

A to jest Twoja pierwsza postać ?

Nie. Napisałem kilka postów wyżej.

Z czegoś też leci instant 20 lvl, plus dorzucić do tego 60 tomów i masz 80.

Ty tak na poważnie? Mam wyczarować sobie 20 lvl z czegoś, potem jeszcze 60 tomów i voilà mam 80? Seems legit.

Zależało mi na szybkim wbiciu 80 i tylko tym, niczym więcej, ale skoro nie ma szybkiej drogi to zostanę przy PvP i EotM.

Tak się zastanawiam jaka jest obecnie najszybsza metoda zdobycia maksymalnego poziomu. Zakładając, że nie posiadam przy sobie ani jednego tomu i mam tylko trochę złota które mogę na to przeznaczyć.

Jak na razie biegam po EotM oraz gram PvP i używam tomów z nich, ale czy jest jakaś szybsza metoda, bardziej efektywna? Czytałem, że crafting był jedną z najlepszych, ale ponoć to zmienili i teraz niewiele wbije, a dużo się złota straci.