Torchlight II - pytanie

Nie spinam się, tylko próbuje zapobiec bezsensownej dyskusji, która może się tu zaraz pojawić.

Nie rozumiem po co porównywac do siebię te dwie gry, w których pomimo tego samego gatunku, chodzi o co innego.

To jakbyś porównywał GTA z Just Cause, Fifę z PES'em, ten sam gatunek, a gry znacznie się od siebie różnią.

Twoje posty były bezsensowne, koleś pyta o ,,end-game,, Torchlight'cie, a ty mu wyjeżdżasz z tym jakie to D3 jest od T2 lepsze.

Nie możesz zrozumieć jednej kwestii. Nie każdemu podoba się D3, nie każdy lubi mroczne klimaty, i nie każdy chcę grę, która jest robiona pod rozgrywkę multiplayer'ową.

D3 to kolos, któremu budżetowo, i pod względem dopracowania Torchlight nie dorówna, ale obie gry znajdą swoich zwolenników.

Najlepiej to skończyć tą konwersację, jeżeli chcesz jakiejś walki fanów obu gier, to załóż sobie nowy temat.

@2up, pamiętam jak w D1 nasuwałem na PS1 ^^.

Dobrze Koyiro mówisz xd Tylko już się nie spinaj xd Każdy ma prawo do wyrażenia własnego zdania xd Nawet nie na temat xd

@Karthas śmiać mi się chce jak słyszę w każdym poście, że znasz d2.. a zarazem cieszę się, że znalazł się kolejny fan d2 ale bez przesady, ja grałem w diablo 2 od początku wydania w pl i przegrałem w niego multum godzin aż sam się boję pomyśleć ile, jeszcze pamiętam jak na początku grało się z kolegami po nocach we wakacje, ale co z tego ? skoro to jest d2 a od d3 oczekiwałem kontynuacji a co dostałem ? Cios w puliczek, napalony wpadłem do empiku, kupiłem jak się okazało przedostatnią sztukę a nie którzy chcieli odkupić ją ode mnie za bakatela 300zl+ ... ale oczywiście jako fan, nie było takiej opcji. Aż po kilkunastu godzinach gry doznałem znużenia i stwierdziłem ( i to jest moja opinia i nie tylko moja ), że d3 zostało stworzony dla nowych graczy, dla tych którzy nie wiedzieli co to diablo 2 i jako wierny fan cholernie się zawiodłem. Miałem d3 sprzedać ale czekać na pvp i chyba się nie doczekam.. Na TL2 równie długo czekałem, ponieważ byłem zauroczony TL, zakupiłem gierkę ponieważ jest cholernie tania, co do moich wrażeń, już pisałem wcześniej, cholernym plusem TL2 jest to, że ludzi mogą wprowadzać mody czego cholernie mi brakuje w diablo

ahaha xd No to nie jesteś prawdziwym odkrywcą,ja nawet jak 100 raz jestem w tym samym miejscu to zaglądam kozłoludowi do d*py.

Prosta sprawa d3 tworzony jest głównie przez nową ekipę xd

Mam nadzieje tylko że nie znudziła Ci się gra bo po 170h nie dropłeś legendy xd

Nie wiem czego oczekiwałeś,bo nie napisałeś...ale od siebie powiem ,że ja się nie zawiodłem.

Fabuły? Jest dobra jak na hns.

czasu na przejście? 4x4=16h przy czym inferno cieżko zrobić w 4 h xd

Ja nie wiem jakie minusy w tyam widzicie..

Fabuła?

grafika?

słaby drop?

szybka do przejścia w solo?

Grywalnośc do d*py?

ah/rmah?

To jest takie sranie w banie,usłyszy chłopak od kumpla ,że diablo 3 jest do d*py i już ma takie samo zdanie...

@Karthas śmiać mi się chce jak słyszę w każdym poście, że znasz d2.. a zarazem cieszę się, że znalazł się kolejny fan d2 ale bez przesady, ja grałem w diablo 2 od początku wydania w pl i przegrałem w niego multum godzin aż sam się boję pomyśleć ile, jeszcze pamiętam jak na początku grało się z kolegami po nocach we wakacje, ale co z tego ? skoro to jest d2 a od d3 oczekiwałem kontynuacji a co dostałem ? Cios w puliczek, napalony wpadłem do empiku, kupiłem jak się okazało przedostatnią sztukę a nie którzy chcieli odkupić ją ode mnie za bakatela 300zl+ ... ale oczywiście jako fan, nie było takiej opcji. Aż po kilkunastu godzinach gry doznałem znużenia i stwierdziłem ( i to jest moja opinia i nie tylko moja ), że d3 zostało stworzony dla nowych graczy, dla tych którzy nie wiedzieli co to diablo 2 i jako wierny fan cholernie się zawiodłem. Miałem d3 sprzedać ale czekać na pvp i chyba się nie doczekam.. Na TL2 równie długo czekałem, ponieważ byłem zauroczony TL, zakupiłem gierkę ponieważ jest cholernie tania, co do moich wrażeń, już pisałem wcześniej, cholernym plusem TL2 jest to, że ludzi mogą wprowadzać mody czego cholernie mi brakuje w diablo

I tego, że będzie tak samo łatwo można zmieniać break pointy FCR/FHR/IAS jak w d2 pewnie, ponieważ nie sądzę, żeby firma mniejsza od blizzarda potrafiła zatrzymać to co działo się w D2. (to aopropo możliwości "modów")

Po drugie nie rozumiem co takiego jest w D3 co odpycha Ciebie jako "fana" D2? W D2 żeby wydropić cokolwiek przydatnego musiałeś zrobić na pełnych istach ~~300 MF runów. Żeby to sprzedać, musiałeś czekać czasami dzień - bo trudno było znaleźć pokój z odpowiednim WTB. Nie wspomnę już o scamach i możliwości skryptowania, dzięki czemu pre LoD przed aktywacją Wardena krążyły skrypty które wywalały Twój EQ na ziemię.

W D2 miałeś ograniczenie co do rozwoju postaci. Mówi się o "statach". Ta. STR po to by nosić end eq, potem DEX do 75% i reszta vit - NIEZALEŻNIE kim grałeś. Ogromne wariacje.

Nie wspomnę o maphackach, autoteleportach, kupowaniu istów za 50gr i wielu innych (jak bugged exile, czy inne bugged eth rune world).

Naprawdę, albo kłamiesz w żywe oczy, albo źle pamiętasz D2.

Śmieszy mnie brak sensownych minusów:

bo,

-słaby drop

-diablo bardziej kobiecy

-bo inni zarabiają na rmah ,a ja nie....

-bo za krótkie...

-bo peta ma tylko szaman...

-bo diablo i azmo pieprzą bez sensu

-bo lagi

-bo nie ma pvp

-bo nie ma modów

Ludzie kochani,to nie ma sensu...

aha przypomniało mi sie,jeszcze cena...bo nie można poczekać miech czy dwa kiedy kupi się za połowe xd

Ja nie wydałem nawet grosza np. bo sensownie wymieniłem d3 za wow xd

Śmieszy mnie brak sensownych minusów:bo,-słaby drop-diablo bardziej kobiecy-bo inni zarabiają na rmah ,a ja nie....-bo za krótkie...-bo peta ma tylko szaman...-bo diablo i azmo pieprzą bez sensu-bo lagi-bo nie ma pvp-bo nie ma modówLudzie kochani,to nie ma sensu...

diablo 2 miało taką głęboką, wciągającą i wielowątkową fabułę, za którą otrzymało literacką nagrodę nobla.

wiecie, z gustami jest jak z d*pą, każdy ma swoją ale ja po prostu nie czuje już tego klimatu, tego pociągu do gry, pełno wodotrysków,brak mojej ulubionej postaci, gra strasznie uproszczona, brak rozdawania statów co dla mnie jest to jedno z najlepszych części w diablo, brakuje mi tego, że w d2 każda gracz był inny, każdy był unikalny mimo, że spotkały się obok siebie dwie te same klasy to każda była inna a w d3 ? oprócz stufu niczym się nie różni. Ogólnie d3 jest dobrą grą ale nie powinno być kontynuacją. Tyle z mojej strony i jest to moja opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać.

wiecie, z gustami jest jak z d*pą, każdy ma swoją ale ja po prostu nie czuje już tego klimatu, tego pociągu do gry, pełno wodotrysków,brak mojej ulubionej postaci, gra strasznie uproszczona, brak rozdawania statów co dla mnie jest to jedno z najlepszych części w diablo, brakuje mi tego, że w d2 każda gracz był inny, każdy był unikalny mimo, że spotkały się obok siebie dwie te same klasy to każda była inna a w d3 ? oprócz stufu niczym się nie różni. Ogólnie d3 jest dobrą grą ale nie powinno być kontynuacją. Tyle z mojej strony i jest to moja opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać.

Poczekaj, przewiń. Przeczytałeś mojego posta?

Staty? Naprawdę? Więc to tak "fanowsko" i "dużo" grałeś w D2? Tam staty się nie różniły nawet w zależności od klasy.

STR po to by unieść enigmę/coa/exile/spiritmonarch/coc, DEX po to by mieć 75%, i reszta VIT. To były staty dla wszystkich klas postaci, tak samo rozdawane bez najmniejszego względu na to kim grałeś.

Widać, że jedynie liznąłeś D2 i znasz się na tym tak samo jak 90% "fanboi" rocznik ~~95.

-_-

Witam . Zamierzam z bratem kupić sobie ową grę Moje pytanie dotyczy zwłaszcza końcowej fazy gry jak i system pokoi. Przede wszystkim zastanawia mnie jak to wygląda po osiągnięciu maksymalnego lvlu? Czy na tym gra się już kończy? Czy są jeszcze jakieś ciekawe rzeczy do zrobienia ( farmienie jakiś dungeonow dla lepszych itemow bądź pvp) Bardzo proszę o odpowiedz ,z góry dziękuje i pozdrawiam :)